@Emotional123 @IRBBB Хељдата ја варам одделно. 1 филџан хељда на 3 вода. Откако ќе зоврие, ставам капаче и намалувам на скроз ниска температура додека се зготви, некои 10 минути. За референца, шпоретот ми има 9 нивоа, ставам на 2.5 да се готви на тивко. Печурките ги кинам на парчиња и ги ставам на сува тава на 9ка, и промешувам откако ќе почнат да испуштаат вода. На буковката ѝ требаат некои 15 минути готвење така, со често мешање. Откако ќе се приготви, ставам соја сос. После тоа веднаш оди спанаќот (што повеќе тоа повкусно), и се меша дури да се приготви, што е неколку минути буквално. Сол не ставам поради соја сосот. Од зачини ставам лук во прав и буковец. Леќата се мие прво, па се потопува во вода да отстои некои 30 саати на собна температура, со менување на водата. После тоа во фрижидер, заедно со водата (некои пола цм над леќата) и покриена со капаче. После 2 дена би требало да прорти.
На вкус е "свежа" и пријатна. Не знам искрено дали е поздрава, мене ми е вкусна и дава интересен шмек на храната. Еве ти и линк до повеќе информации.
Жено во 11 саат сега читам и ќе спремам никулци. Кај ми кажа сега Видов дека може и од хељда, киноа, пченица, просо, грав и дека биле здрави. Фала на рецепт, се ќе пробам
Да. Само првиот пат го направив со чоколада што ми се најде по дома ме мрзеше да извадам малини Пола е таква со чоколадо пола без, господинот ми е спешл малку. Вторуот пат по пропис малини ставив и одма е подруго. Кој го проба, побара репете. https://www.janespatisserie.com/2019/09/07/raspberry-brownies/ Само да нагласам путер и кафен шеќер. Имав неуспешен обид со бел шеќер и смесата заврши во канта. Си претпоставувам дека беше шеќерот проблем бидејќи не се растопи воопшто.
Фала ти Дефинитивно ги правам деновиве. Можеби не се растопил добро шеќерот бидејќи како што прочитав се користи castor sugar. Тој има поситни зрна и полесно се растопува од обичниот. Во секој случај, добро е што ми напомена, голема е веројатноста дека ќе ја направев истата грешка
Евее 3 јајца 3 јаболка 12 лажици шеќер 12 лажици брашно 1 пециво 50 ml млеко 50 ml масло презла (лебни трошки) Јаболката се лупат и се сечат на резанки, се мешаат со цимет (количина по желба). Потоа се редат рамномерно во тава ( големина 28 или 26, сеедно) намачкана со маргарин и со презла. После се матат јајцата и се додава шеќерот, па млекото, маслото и брашното со пециво. Оваа смеса се тура врз јаболката и се пече на 150 степени, половина час. Кога ќе се испече се превртува тавата, за јаболката да дојдат одозгора и се посипува со шеќер во прав.
Искрено сама си го смислив рецептот.Секаде беа со банана во блага верзија ама јас сакам солени па вака ги направив.Една чаша овесни снегулки ги сомлев во сецко па ги потурив со малку млеко ,онака да ги покрие.Постојаа 10 ина минути па додадов 1 јајце ,сол и на врв од лајче сода бикарбона.И ги испеков во тавче за палачинки.Убави и меки испаднаа.Ги јадам со сирење.
@dunika те молам рецепти за претпоставувам тоа се протеински bagels, за вафлите и за тие меснатите ќофтиња. Значи се ми изгледа превкусно. @f.girl рецептот за благото со шумско овошје/малините ? - ова од погоре е рецептот од @Antolinaa ??