@Skorpija25 и јас прв пат правев Исто многу го сакам,мајка ми знае да направи ама кога ми објаснувала како го прави,многу некако комплицирано ми изгледало и не сум се нафатила ни да пробам. Сега скоро ми го нашла видеово,вика идеално е за почетници како мене И навистина,преубаво испадна. Повели:
@Skorpija25 Нема на што Инаку да,на пониска. Нели додека да зоврие водата на појако и од кога ќе го истуриш брашното на средна температура. Мојот има 3,2 и 1,мене на 1 ипол ми се вареше.Пробав 2ка некако силно ми беше.
Фала ти многу. Дали знаеш уште само да ми кажеш што е тоа 750г labne односно magerquark на германски? На интернет најдов дека како субституција може да се стави грчки јогурт или маскарпоне? Не сум слушнала до сега.
Тоа е како вид на сирење, слична на АБЦ кремата. Јас ова го користев Го купив во локален маркет, но сигурна сум дека во Рамстор маркетот (во големиот, во центар) ќе го најдеш. Едно вакво пакување има 200 гр. Ако не можеш да најдеш, мислам дека соодветна замена би му била АБЦ кремата .
Наместо кремфикс, желатин растворен со хопла на не многу јака температура, да стани течен...експеримент беше, поарно ела на торта.
Секако! Исецкани кромид, морков, пиперка, тиквица, патлиџан модар - запржуваш на масло. Пред крај додаваш подварено пилешко месо ( може и друго месо ) , додаваш исецкан домат и зачини ( вегета, срвен пипер, црн пипер, сол ) Налеваш млака вода и во фурна на печење. Вкусно беше!