Секако дека можи мила, повели Мнооогу е вкусна, цело време ја правам. Само тука пишува минимум 2 часа во фрижидер ама јас ја оставам преку ноќ убаво да стегне.
@H.VAGA 200 гр црно чоколадо за готвење , 200 гр крем (кафеавиот дел) 100 гр сецкани лешници и ореви На пареа се топат кремот и чоколадото. Се трга од оган и се додаваат лешниците. Се ставаат во силиконски калап. Ако немаш сум ставала и во книжни корпички за колачи. Со оваа смеса наместо лешници , ореви сум ставала по една вишна ( од оние во рум), сецкани крем банани, сецкани кикирики.
Нема проблем. Јас не ги јадам Ама домашните ги фалат Инаку , истата постапка ја правам и со бело чоколадо и бел крем. И тие се убави
Не се сеќавам по кој рецепт ги правев. Пиши на Google Мафини со јагоди ќе ти излезат неколку рецепти, горе-доле слични се сите.
Абе џекфрут мелено од дм во врела вода 15 минути да се рехидрира, ако имаш луто пиперче малку ситно сецкано е идеално, запржи со малку кромид. Додај цеден џекфрут, зеленчук ( јас имав само пченка при рака ама со плус грашок и црвен грав е бомба), доматно пире и зачини по вкус ( чили, рузмарин, сув магдонос, мајоран, сол, пипер). And that's it. Не се трудам многу.
Спојлер: Рецепт Ова тесто го праев иако не му е првична намена за панцероти. Не го делев на 4 дела. Си кинев топчиња, развлекував со рака кругчиња, полнев со пица (шунка, кашкавал, кечап, маслинки, оригано) еден дел, а друг дел со сирење и на крај преклопував и затворав со вилушка. Можеш да си играш со филот, ајвар, павлака и маслинки, мелено месо, зденка..
Јас ги правев со следните состојки. Една банана 2 јајца Околу 200гр овесно брашно(може и ти да си го сомелеш од овес) Една лажичка какао Се ова ставам во блендер и додавам млеко(може и растително), а може да се додаде и вода, јас вода додадов затоа што во моментот немав млеко за смесата да биде течна како за обични палачинки. Се печат во нелепливо тавче, тавчето го премачкувам со зејтин, со четка. Палачинките излегуваат помали од стандардните и се малку подебели. Мене од оваа смеса ми испаднаа 8 палачинки.
@staycalm да се пријави веднаш со рецепт за чоколадните браунис и за пилешкото со ориз постирано на 04 септември
Чоколадните браунис ми се со смеса од стокомак. Само мешам со јајца, зејтин и путер и печам За пилешкото со ориз: Стекот се сецка на коцки, се става во длабок сад, се додава соја сос и ворчестер сос, вегета/сол, бибер, лук во прав, се покрива со фолија и се става во фрижидер да маринира околу 30-60мин. Се загрева масло во тава и се става пилешкото да се пржи, при крај се додава уште малку соја сос, чили, кафеав шеќер и сусам, не треба да испари туку да има од сосот. Се вари ориз, се става во чинија и врз оризот се става од пилешкото. Тоа е тоа
Мене ме интересира како оризот го вариш, некако ми изгледа како во rice cooker зготвен, сув и нелеплив, а мене никако не ми испаѓа
Оптичка илузија хахахаха Дефинитивно не ми испадна оризот нелеплив, лепеше.. Ставаш 1 чаша ориз 2 чаши вода, откако ќе зоврие водата ја намалуваш јачината, го покриваш со капак и не го тргаш воопшто капакот едно 8-10 минути, ама јас мислам дека го преварив мојот оти ми беше многу загреана ринглата