Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Рецепти од Фемина Инстаграм

Дискусија во 'Рецепти' започната од Cakica, 27 јануари 2015.

  1. Annath

    Annath Форумски идол

    Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.683
    Допаѓања:
    202.274
    Пол:
    Женски
    На Antoninaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Annath

    Annath Форумски идол

    Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.683
    Допаѓања:
    202.274
    Пол:
    Женски
    Ги ставив линковите во постот погоре.
     
    На Frosty! му/ѝ се допаѓа ова.
  3. oblace1

    oblace1 Популарен член

    Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.411
    Допаѓања:
    8.467
    Пол:
    Женски
  4. Emy867

    Emy867 Форумски идол

    Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.575
    Допаѓања:
    97.501
     
    На oblace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Евроазија

    Евроазија Истакнат член

    Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    2.383
    Пол:
    Женски
  6. staycalm

    staycalm Форумски идол

    Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.704
    Допаѓања:
    25.645
    Пол:
    Машки
    Нема некој посебен рецепт кај моето хахаха.
    Готово тесто за пица, го премачкуваш со путер и доматен сос, ставаш сусам на краевите, рендан едамер кашкавал, врз него пилешка шунка, пикник чајна, најгоре шампињони и секако оригано :D Ја печев 10 минути на 200 степени.
     
    На Евроазија му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Peperutka-bt

    Peperutka-bt Популарен член

    Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    2.098
    Пол:
    Женски
    Жени ајде споделете убав испробан рецепт за ѓумбир колачиња или путер колачиња, ке ми треба за роденденот на малата.
    Фала од напред
     
    На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mimoza.mk

    mimoza.mk Истакнат член

    Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    866
  9. Antoninaaa

    Antoninaaa Популарен член

    Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    10.477
    Повели :)
     
    На mimoza.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mimoza.mk

    mimoza.mk Истакнат член

    Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    866
    Фала ти
     
    На Antoninaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Мравојад

    Мравојад Истакнат член

    Се зачлени на:
    25 април 2020
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    3.110
    Пол:
    Женски
    Јас сите родендени со овој рецепт ги истерав
    https://moirecepti.mk/post/деликатно-ѕ-рецептот-од-стариот-тефте

    не ставам маргарин, туку путер.

    Еве и слика од некој роденден

    20220306_161458_resize_45.jpg
     
    На st-el, Antoninaaa, mommy's love и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Frosty!

    Frosty! Популарен член

    Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.642
    Пол:
    Женски
    Screenshot_20211220-212844_Chrome.jpg
    Рецептов е од @Annath, јас за стапалки го правев и другарки го преземаа. Лесен е, а колачињата се превкусн, се топат во уста
     
    На simoncelicius, Peperutka-bt и Annath им се допаѓа ова.
  13. Мравојад

    Мравојад Истакнат член

    Се зачлени на:
    25 април 2020
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    3.110
    Пол:
    Женски
    @Anika55
    Може рецепт од крофните со розев фростинг? Печени се?
     
  14. Anika55

    Anika55 Популарен член

    Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.763
    Допаѓања:
    63.638
    Пол:
    Женски
    @Мравојад
    Печени се, да.

    Повели линк со рецепт:



    За фростингот измешав чаша ипол шеќер во прав, една лажичка арома на малина, малку розева боја и 3-5 лажици млеко. Млекото е по потреба, се додава постепено додека да се добие посакуваната густина.

    Сакам да напоменам дека крофните беа многу благи според мене, следен пат би ставила или само малку шеќер или само мед :)
     
    На simoncelicius и Мравојад им се допаѓа ова.
  15. simoncelicius

    simoncelicius Популарен член

    Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.670
    Допаѓања:
    8.585
    Пол:
    Женски
    @lost123 како ги правиш печурките? И каков вид на печурки користиш?
     
  16. lost123

    lost123 Форумски идол

    Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.838
    Допаѓања:
    58.185
    Пол:
    Женски
    Шампињони свежи, ги миам и сецкам на 2 или 3 дела, од зачини ставам вегета, буковец, бибер, оригано и на крај ги преливам со малце масло. Ги оставам да одстојат што повеќе, по можност една ноќ(или минимум 2-3 часа) и потоа ги пржам.
     
    На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Carpe Diem New

    Carpe Diem New Истакнат член

    Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    502
    Пол:
    Женски
    На boomsleng му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Anika55

    Anika55 Популарен член

    Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.763
    Допаѓања:
    63.638
    Пол:
    Женски
    Доколку си љубител на овој тип на десерти, овој ептен ќе ти се допадне. Ароматичен, мек и вкусен :)
    Повели рецепт:

    1 портокал
    1 лимон
    100г брашно
    200г бадемово брашно (или мелени бадеми)
    1 лажица пециво
    4 јајца
    прстофат сол
    180г шеќер
    100мл маслиново масло
    50г мармалад од кајсии
    малку шеќер во прав

    Портокалот и лимонот ставете ги во тенџере со вода (да бидат покриени со вода). Кога ќе зоврие водата намалете на пониска температура и гответе околу 30 минути. Извадете ги од водата и ставете ги да се оладат. Кога ќе се оладат исечете ги на половинки, отстранете ги семките и обработете ги во процесор за храна или блендер (целосно, сосе кора) да добиете пире.
    Брашното измешајте го со бадемовото брашно и пецивото.
    Јајцата изматете ги со солта и шеќерот. Кога ќе станат пенести додавајте ја мешавината од брашно и пециво дел по дел. Потоа додајте го и маслиновото масло, а на крај и пирето од лимон и портокал. Измешајте добро.
    Истурете ја смесата во калап за печење (24цм). Печете во загреана рерна на 180 степени околу 45 минути. Кога е печен колачот оставете го 10 минути, а потоа извадете го од калапот. Премачкајте го со мармалад додека е топол. Оставете да се олади, а потоа поросете со шеќер во прав.
    20211023_171914.jpg
     
    На H.VAGA, mal.ecka и Carpe Diem New им се допаѓа ова.
  19. Carpe Diem New

    Carpe Diem New Истакнат член

    Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    502
    Пол:
    Женски
    Da, mnogu sakam vakov tip na kolaci, blagodaram :)
     
    На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. cooll

    cooll Популарен член

    Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.080
    Допаѓања:
    10.800
    Пол:
    Женски
    На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.