Очигледно памти та колку мене омг. Извини. Еве ознака и за неа да не ѝ пишам пак на месенџер очигледно не пасова то. @SStasia јави се маче.
Првата слика се здрави колачиња со урми и јатки, претходно имав напишано рецепт, само се чоколадирани со обично чоколадо за готвење(оригиналниот рецепт е со црно чоколадо и кокосово масло) Вторите солзички 100гр шекер вода колку да се покрие(јас наместо вода ставив сок од еден цел портокал) 1 кафена лажичка маргарин/путер 1 чоколадо црно Кора од 1 портокал 200 гр мелени ореви По потреба мелени бисквити(ставив само 2 лажици) Се топи се во тенџерче на шпорет, на крај се трга на страна и се додаваат оревите и бисквитите. Да се излади малку па го ставав во калапчиња и го вадев, може и смесата да се направи како кора и да се сече со калапчиња. За чоколадирање 200гр чоколадо и 3-4 лажици масло растопено на пареа.
Што е ова? Може рецепт? @staycalm како го правиш толку сочен филот за тортиљите? Што има? зеленчук и пилешко?
Пилешки фахити (кромид, пиперки, домашен фахити зачин и малку масло), ама во air fryer, можеби до тоа е тајната, не сум го правел претходно во тавче баш ова за да ти кажам дали има некоја голема разлика.
Овс е торта без брашно. Ти требаат: 5 јајца 5 лажици шеќер 240гр чоколадо 120гр путер Ги одделуваш жолчките од белките го додаваш шеќерот во белките и ги матиш додека не се згуснат убаво. Го топиш чоколадото со путерот на пареа и го додаваш во жолчките и постепено мешаш да се соединат убсво и го додаваш во белките и пак мешаш да се соедини. Го ставаш во калап за печење,ако сакаш да ти биде потечно внатре ке го печеш помалку време,ако сакаш да бидр поцврсто ке го печеш малку подолго.
Нема некој рецепт - само смрзнати малини со мед, обработени во блендер. Количината на мед е по вкус. Може да се јаде одма или се префрла во сад со капак во замрзнувач. Пред послужување најдобро е да отстои 20тина минути на собна температура. Може да се направи со овошје по желба или мешавина од овошја. Наместо мед, може да се стави засладено (густо) кондензирано млеко. Така е малку покремасто и уште повкусно
Ти требаат околу 20 парчиња киндер буено. 300гр бисквити 100гр нутела 150гр путер 3-4 банани 400гр маскарпоне 400мл слатка павлака 200гр шеќер во прав Екстракт од ванила 150гр лешници 160гр чоколадо Декорацијата е по желба.