1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Рецепти од Фемина Инстаграм

Дискусија во 'Рецепти' започната од Cakica, 27 јануари 2015.

  1. joy1

    joy1 Форумски идол

    Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.772
    Допаѓања:
    324.660
    Пол:
    Женски
    повели

    IMG_9016.jpeg
     
    На Manako2 и brm_brm им се допаѓа ова.
  2. Kohlensäure

    Kohlensäure Популарен член

    Се зачлени на:
    12 декември 2016
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    4.707
    Пол:
    Женски
    @deniz333
    Повели
    IMG_7507.jpeg
    Можеш и видеото да си го гледаш на нејзината Инстаграм страница. Јас фонданот го купив, а глазурата ја направив со шеќер во прав и млеко(без белка).
     
  3. deniz333

    deniz333 Популарен член

    Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    1.651
    Пол:
    Женски
    Ти благодарам :l:
     
    На Kohlensäure му/ѝ се допаѓа ова.
  4. azelea

    azelea Популарен член

    Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.575
    Допаѓања:
    15.596
    Те молам рецепт,баш сакав да правам :)
     
  5. Anika55

    Anika55 Популарен член

    Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.478
    Допаѓања:
    59.266
    Пол:
    Женски
    - 2 чаши овесно брашно
    - 3-4 зрели банани
    - 20 меки урми
    - 3 јајца
    - 2 лажички пециво
    - 1 полна лажичка цимет
    - по желба ванила, малку кафеав шеќер, јатки за одозгора

    Сите состојки обработете ги во процесор за храна/блендер додека да добиете мазна смеса. Истурете во калап за леб обложен со хартија за печење (јас користев 20*10цм калап). Печете во загреана рерна на 180 степени, околу 1 час.
    Доколку се суви урмите, пред употреба потопете ги 15тина минути во вода. Времето на печење зависи од тоа колку течна смеса ќе добиете, како и од рерната. Превкусен :)
     
    На MikicaBt, Salome и azelea им се допаѓа ова.
  6. Kikiccc

    Kikiccc Популарен член

    Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.177
    Допаѓања:
    1.051
    Пол:
    Женски
  7. Salome

    Salome Популарен член

    Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.239
    Допаѓања:
    10.356
    Пол:
    Женски
    Без млеко и масло се прави оваа рецепта? Јас сакам да го направам овој колач ама не знам да не е многу суво, може ли да ставам на пример овесно млеко?:)
     
  8. Anika55

    Anika55 Популарен член

    Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.478
    Допаѓања:
    59.266
    Пол:
    Женски
    Да и воопште не беше сув. Можеби највкусен што сум правела досега.
    Важно е урмите да не се суви и внимавај на печењето, да не е препечен.
    Веројатно можеш да додадеш млеко, само ќе печеш подолго, не ми е испробан рецептот така, не знам како ќе излезе.
     
    На Salome му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Annath

    Annath Форумски идол

    Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.290
    Пол:
    Женски
    Нема да е суво, напротив, ваквите колачи се многу сочни. Ако се месести урмите и убаво накиснати, ќе добиеш супер сочен и сладок колач.
     
    На mal.ecka и Salome им се допаѓа ова.
  10. Adidas888

    Adidas888 Популарен член

    Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.262
    Допаѓања:
    21.670
    Пол:
    Женски
  11. Anika55

    Anika55 Популарен член

    Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.478
    Допаѓања:
    59.266
    Пол:
    Женски
    На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MyMala

    MyMala Истакнат член

    Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    1.882
    Пол:
    Женски
  13. mssuniquee

    mssuniquee Форумски идол

    Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.775
    Допаѓања:
    53.108
    Пол:
    Женски

    Dokolku ne razbıras kje se obıdam da tı prevedam. Preeedobar e:inlove:
     
    На simoncelicius и MyMala им се допаѓа ова.
  14. MyMala

    MyMala Истакнат член

    Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    1.882
    Пол:
    Женски
    Фала ти :l:
     
    На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  15. KittyAgnes

    KittyAgnes Истакнат член

    Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    1.343
    Пол:
    Женски
  16. firequeenn

    firequeenn Популарен член

    Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.241
    Допаѓања:
    6.712
    Апаратот го наслрдив од мајка ми, одамна е купен. Од нептун е купен.
    Потребни намирници за крофните :4 јајца, 15 големи лажици шеќер, 340 мл јогурт, 170мл масло, 2 пакувања прашок за пециво, 35 големи лажици брашно,1ванилин шеќер..
    Прво се матат јајцата и шеќерот па се додава јогуртот и маслото и на крај брашното со пецивото.
    Ова е голема доза и излегуваат многу. Ако сакаш да ти се по тазе направи пола доза. Јас користам кесе во кое ја ставам смесата и со ножица го сечам на врвот. Попрецизно и без неред ми е. А и побрзо за работа, да не загоруваат.
    По правило се печат 3 минути ама јас ги оставам повеќе(4-5мин), поубави ми се со коричка.:)
     
    Последна измена: 2 април 2024
    На SummerGirl и KittyAgnes им се допаѓа ова.
  17. KittyAgnes

    KittyAgnes Истакнат член

    Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    1.343
    Пол:
    Женски
    фала за одговоров, да помине постов и се спремам за крофничкиве
    Иначе и ја ги сакам со коричка и можда затоа екстра се возбудив на сликава колку прекрасно си ги направила
    Бравос
     
  18. H.VAGA

    H.VAGA Популарен член

    Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.757
    Допаѓања:
    6.415
    Ќе може ли рецепт?
    Преубаво изгледа
     
  19. Anika55

    Anika55 Популарен член

    Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.478
    Допаѓања:
    59.266
    Пол:
    Женски
     
    На H.VAGA му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Doktor F

    Doktor F Популарен член

    Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.503
    Допаѓања:
    7.747
    Пол:
    Женски
    @Anika55 Ќе може ли да споделиш рецепт за ф’стак браунис?
    Тенкс :inlove: