Да не си зела незасладено? Засладеното не може да не е густо. Од Веро го користам, на друго место немам сретнато. Не знам колку може на сликата во спојлер да се види, многу е густо, ко карамела. Незасладеното е ретко. Последен пат кога бев во Веро не најдов засладено, можно е да немаат периодов. Спојлер
Изгледа и јас сум купила незасладено. Тоа од кам го зедов ,со кафе на сликата . И почнав да ги правам бомбиците , не бива . Ставив дупла доза кокоспак не бива . Си викам што ме зеза Аника И еве ме ,идам у темава да прашам и оп....го открив проблемот Штета ,немаме Веро ние
Леле, многу ми е жал. Секогаш нагласувам засладено, баш од таа причина, има голема разлика. Ај можеби конечно во 2025 ќе има засладено кондензирано во секој маркет. Едит: Ако не си исфрлила се и ако си расположена да ги спасиш: стави малку путер на тавче, кога ќе се стопи додај ја смесата од кокос и млеко да се запржи. 1 лажица густин измешај со многу малку млеко, додај го тоа, па после шеќер. Готви додека не добиеш смеса од која ќе се прават топчиња. Или евентуално да додадеш мед... Може да пробаш со помала количина, па ако функционира со целата смеса.
Еее , Фала ти Ми стои во фрижидер . Ќе пробам обавезно. Ти си пишуваш засладено, ама јас поима немам дека има и незасладено
Хаха,Неееее ,таман работа Туку , од коа ќе ставам малку густин да одберам или шеќер или мед како засладувач ,или и од тоа и тоа по малку ? На 400 гр кокос колку од прилика да ставам шеќер /мед ?
Шеќер околу 120г, па пробај види на вкус како е. Само шеќер ако одиш со таа опција. Медот ко сосема друга опција го кажав, заради лепливоста, можеби ќе можеш со мед да ја споиш смесата. Ова ми изгледа ко полесна (и повкусна) варијанта, ама не ми е испробано. Ако не излегуваат топчиња или не држат добро форма, може да направиш било какви форми, да ги ставиш во замрзнувач да се стегнат, па да ги мацнеш во стопено чоколадо и да биднат баунти
Во форма на ќебапчиња ги направив,готови се Ставив шеќер од ѓутура, ставив и малку мед , по два лешници внатре и валкав во мн кокос. Да ти кажам најискрено , ова чудо многу вкусно ми излезе . Не знам какви ќе се после одстојување,ама вака пресни се врв Фала ти Ќе си ги правиме често со вакво млеко. Не ги сликнав оти ни формата на ќебап не им е баш погодена Ту мач е да ставам слика од моите снешковци
Алал да ти е! А ако начекаш засладено, густо, кондензирано млеко, во Веро или во странство, да земеш. За непечени торти и колачи, трилече, домашен сладолед, врв е.
Има и такви и Milbona. Не ги барај во фрижидер, туку кај конзервите. Секогаш си правам залихи. Во други маркети во Гр ќе најдеш и со вкус на јагода. Е ќе пазиш да го земеш баш ова од сликата шо ти ја ставија погоре. Има едно во повисока конзерва, со помалку шеќер и не е густо. Да не го згрешиш.
ехее, за преубај работи можеш да го користиш. Пример, ставаш неотворена конзерва да врие 3 сати и имаш прекрасен карамел (dulce de leche) за разни десерти. Да пробаш. И преубав крем за торта се прави.
Ех како ме потсети на долче ди лече.Го правев пред години ама со обично домашно млеко.Мешаш некој 2 часа и добиваш околу 300 грама крем,ама каков вкус имаааа,вреди мешањето.