@Anika55 те молам за рецепт за браунис колачите што ти беа исечени како трисголници па декорирани како ирвас, снешко, капа дедо мраз… и колку дена може да стојат, т.е да се спремат порано?
Рецептот за брауни е овој Превкусно е браунито, со тоа што јас го печев во округол калап од 20цм, ама мислам дека за овој рецепт со фростинг и на стапче, подобро би било да се пече во малку поголем калап (23-24цм макс), за да бидат потенки парчињата. Беа доста дебели и тешки и особено додека е тазе браунито лесно да се раскрши и распаѓа. Кога ќе се олади целосно, се сече на парчиња, ако има потреба се израмнува горниот дел и се става "стапче" од пошироката страна. Јас користев хартиени цевки како стапче. Фростинг: - околу 100г крем сирење - околу 100г омекнат путер - 400-500г шеќер во прав (просеан) - ванила - прстофат сол - гел бои - по потреба слатка павлака/млеко Прво се мати путерот, па се додава крем сирењето. Кога ќе се соединат убаво се додава шеќерот постепено, па ванилата и солта. Ако стане премногу густо, може да се разреди со 2-3 лажици слатка павлака или млеко. Се дели во посебни чинии и се додаваат гел бои. Се декорира по желба. Браунито мене ми е највкусно тазе, инаку може да стои во фрижидер покриено (во сад со капак) и две недели. Ама ќе се стврдне/исуши. Фростингот може да се направи и неколку дена унапред и да стои во фрижидер во затворен сад. Пред употреба треба да отстои на собна температура за да може да се користи. Спојлер
Меки се ако не претераш со печење, 10 минути максимално да останат во загреана рерна, не повеќе. Дури и денес се меки. По овој рецепт ги правев https://myhomemaderecipe.com/recipe...iWW4erQ2crsA8XcFSQ_aem_VzwpOCurBNwZwP1MSjgwHw