Рецептот за ролатот со крем од фемина инстаграм. Најпрво се матат 5 јајца со 5 лажици шеќер додека не се добие убава пенеста смеса. Потоа се додава 1 пециво и 5 лажици брашно и тоа се мати убаво за да се изедначи. Смесата се истура во тава обложена со хартија за печење. Јас ја обложив тавата со обични бели книжни салфетки намачкани со зејтин затоа што откако ја направив смесата видов дека немам хартија за печење, па морав да се снаоѓам. Хартијата ја извадив веднаш после печењето, ја одвоив да не остане во тестото некој дел и добро излезе. Се пече на 200 во претходно добро загреана рерна околу 15минути. Испечениот ролат веднаш се вади од хартијата и се мачка со крем или мармалад по желба. Истиов ролат може да се прави и со 4 јајца, 4 лажици шеќер, но подобро е со 5. Многу е лесен за правење и вкусен, пробајте.
Дај кажи ми го рецептот било каде, гледам пандишпан има, пудинг е она розевото или.За овошје ке го правам само со вишни, тоа имам. кога го видов вчера лелее
Јас ке си ги преведам, ти пушти рецепт.Добро ајде не мора сега, после 2 3 месеци.Важно да го дадеш. Че те тепам
@rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr рецептот... Види го прикачениот фајл 235669 Брзи пирошки (основен рецепт) 250мл јогурт 2 јајца 1 пециво 1 лажичка сол 3-4 чаши брашно (околу 500-600гр) Се матат јајцата, се додава јогуртот, солта, брашното и пецивото. Се замесува фино тесто... Се расукува кора (околу 5мм) од која се сечат ленти. Секоја лента се сече на неколку правоаголници кои одма се пржат во загреан зејтин. Испржените пирошки се ставаат на впивачка хартија за да се „исцеди“ вишокот маснотија. *** Пирошки со сирење - на тестото се додава 200 грама сирење, убаво се замесува, па се пржат пирошките *** Пирошки со шунка и кашкавал - на еден исечен правоаголник се става сецкани шунка и кашкавал, се покрива со друг правоаголник, нежно се притиска да се „залепи“ и се пржи!!! Добар апетит !!!
Povelele 1 jajce 200ml zejtin 200ml mleko 200gr sheker 400gr brashno 1 puding od vanila 1 vanila 1 pecivo Polnenje po zelba. Jajceto se mati so zejtinot, pa se dodava shekerot. Se mati duri ne se stopi shekerot. Se dodava mlekoto i se mati kratko. Brashnoto, prashokot za puding, vanilata i pecivoto se dodavaat vo technosta i se mesha ubavo. Testotoe gusto, kako za americhki palachinki, se peche vokalapchinja na 200, 20 minuti.
@monik55 Сега лајк то ти одев, тие се ? Мислев солени се, ма јас ќе ги направам во плех, не можам да се замарам со мафини
Вака за тестото . 2кг брашно Едно јајце Една кафена лажица квасец 2 лажици сол Замесуваш со млака вода ... Тестото го делеш на помали делови ќе си обликуваш како топчиња и потоа знаеш го растегнуваш тестото како за бурек .. Внатре ставаш што сакаш јас имав спанаќ .компир и др .. Ја виткаш кората правоаголно како на сликата моја и ако виде на сликата се печат на загреана плоча на жар ,или доколку имаш шпорет на дрва плочата се става врз него да се загрее. Се надевам ти објаснив ако нешто нетие јасно слободно пиши ми.