Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Рецепти од Фемина Инстаграм

Дискусија во 'Рецепти' започната од Cakica, 27 јануари 2015.

  1. Mayyya

    Mayyya Популарен член

    Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    Пол:
    Женски
  2. Dgirlll

    Dgirlll Популарен член

    Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    Пол:
    Женски
    Не е со спанаќ :)

    Пасирано авокадо, црвен кромид, многу магдонос (поради тоа изгледа како спанаќ) лимонов сок, сол и црн бибер и маслиново масло.
     
    На Mayyya и LivingGlam им се допаѓа ова.
  3. vitamina

    vitamina Форумски идол

    Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    Пол:
    Женски
    Лазањи.
    Јас го кратам бешамелот и премногу наредниот топен кашкавал бидејки ми е премногу калорично и мрсно за мој вкус.

    500гр лазањи
    500гр мелено месо
    Доматен сос по можност зачинет со зеленчук бидејки му дава посебен шмек
    8 листа кашакавал
    Зачини

    Ги варам лазањите и ги тргам настрана, во меѓувреме сецкан кромид потпржувам со сосема малку масло, додавам мелено месо, зачини се запражува и накрај истурам тегла со доматно пире плус малку водичка да се прокрчка. Ставам сол, вегета и лажиче шеќер обавезно за да подбие киселавоста на доматното пире, крчка и составувам ред лазањи ред сос и помеѓу редови кашкавал, печам пола час тргам фолија и запечувам уште 15 минути.

    downloadfile.jpg

    Јогурт обавезно уз пијалак.
     
    На Acka22, kuc, fallenangel и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Winter Lady

    Winter Lady Популарен член

    Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Пол:
    Женски
    Не те разбрав бешамел имаш ставено или и топен кашкавал какво е тоа ?
    Супер изгледаат јас со мелено месо ги немам правено само со врат, а сега бидејќи сум на диета ако можам за утре посни ќе правам :(
    Твоите понатаму ќе се.
    Чурат врели малее ми се јаде :worried:
     
  5. SuperGirl24

    SuperGirl24 Форумски идол

    Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.564
    Пол:
    Женски
    Најчесто од око готвам не се држам до специфичен рецепт но ќе се обидам да објаснам.
    Конкретно за оваа порција имам изрендано 1на тиквичка која треба да се исцеди од вода многу добро одкога ќе се изренда пошто во спротивно ќе бидат гњецави ќофтињата. На тиквата и додадов 4 лажици лебни трошки, 2 лажици брашно, вегета и останати зачини по вкус и рендан кашкавал како и прашок за пециво околу половина кафено лажиче. Ако е многу воденеста смесата се додавс уште малце лебни трошки а ако е многу густа уште едно јајце. Овој пат ги печев во предходно загреана рерна додека да заруменат а ги имам и пржено ама така многу ми упиваат зејтин а вака печени не ми се толку мрсни. Од прилика ова е рецептот. ')
     
    Последна измена: 5 август 2016
    На vitamina, galapce, zhap4e и 4 други им се допаѓа ова.
  6. anaja1

    anaja1 Популарен член

    Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.475
    Пол:
    Женски
    Јас обично ги пржам во зејтин,и стварно пливаат во зејтин.:)Во рерна не сум ги печела,и ме интересира,на хартија ги печеш и треба да се превртат?
     
  7. SuperGirl24

    SuperGirl24 Форумски идол

    Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.564
    Пол:
    Женски
    На хартија без зејтин без ништо. Не ги превртив убаво си се испекоа од двете страни без да се залепат и без да се распаднат. :)
     
    На zhap4e, Пчела и anaja1 им се допаѓа ова.
  8. fallenangel

    fallenangel Популарен член

    Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.148
    @QweenSM прекрасни се колачињата. :clap:
    Ако можеш рецептот пишиш како се приготвуваат и по можност каде можам да најдам такви убави модли/калапи за колачиња.:)
     
  9. kjukli

    kjukli Форумски идол

    Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Пол:
    Женски
    @Viktorijaaa5 Вики, веге пицава како ја правиш, го ставаш прво тестото да се попече, па ставаш зеленчуци или ја редиш па ја ставаш да се пече. Прашањево е многу глупаво, знам, ама врска немам како се прави веге пица и дали треба да се пече зеленчукот исто време како и тестото бидејќи гледам по сликава твоја како да не е запечено многу. :lol:
     
    На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Viktorijaaa5

    Viktorijaaa5 Форумски идол

    Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.959
    Допаѓања:
    90.252
    Пол:
    Женски
    Секогаш правам со домашно тесто редам се па ставам да се пече.Претходно малку ги запржувам тиквиците и кромидот малку да омекнат затоа што на нив им треба повеќе време да се печат.
    Јас на оваа имам томатело,тиквица,кромид,пиперка и маслинки. Печурки немав а кога имам и нив ги запржувам колку да сменат боја.
    Домат не ставам никогаш затоа што му треба повеќе време да се испече во однос на тестото,го навлагнува тестото само и не е вкусно .
     
    На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Kukla994

    Kukla994 Форумски идол

    Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Pace, ova ti e srce nesto najvkusno na svet :P
    Kromit
    Piperka
    Patlidzan
    Morkov
    Kompir
    Magdonos
    Malku praz ama malku.
    Bataci.

    Znaci se od oko. Nemat mera.
    Site stvari se drobat ne mnogu sitno, onaka normalno I se zacinuvaat. Mesoto isto taka se zacinuva. Maslo odozgora I tepsijata ja zatvaras so folija za da varit malku od pareata I da omeknat kromidot morkovot....
    Posle nekoe vreme ke vidis dali omeknale I ke gi potpecis bez folija.
     
    На ♡BuBaLe♡, joy1, Winter Lady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. КикиМаус

    КикиМаус Популарен член

    Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.144
    Допаѓања:
    17.725
    @girl1111
    http://migusto.mk/cokoladna-torta-3/
    Од тука го земав рецептот.
    Изменив некои работи, во пандишпанот додадов ореви и тенко го исеков, сакав повеќе на фил да биде.
     
  13. Дугокоси Швалер

    Дугокоси Швалер Активен член

    Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    303
    Пол:
    Машки
    Kiki koi raboti gi izmeni ako moze da kazes? Interesna mi e tortata.
     
  14. КикиМаус

    КикиМаус Популарен член

    Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.144
    Допаѓања:
    17.725
    Пандишпанот, како што пишав погоре, декорацијата и обликот (ова за разлика од сликата која е постирана на сајтот)
     
  15. fallenangel

    fallenangel Популарен член

    Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.148
    @Kukla994 рецепт од твојот благ десерт за поздрав за свекрва ти ако можи да пишеш.
    @shz би те замолила да го пишеш рецептот за праскички.
     
  16. t-sweet

    t-sweet Популарен член

    Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    6.155
    Пол:
    Женски
    @lovemme. Рецепт од питата вкусно изгледа.
     
  17. lovemme

    lovemme Форумски идол

    Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.970
    Пол:
    Женски
    На t-sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Kukla994

    Kukla994 Форумски идол

    Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Eve receptce @fallenangel

    1 pakovanje biskviti od tie po dva reda so imaat.
    1 margarin kristal
    Polovina casa sekjer
    2jajca
    2 cokoladi
    1 susam

    Vo tendzere na ogan se stava margarinot da se rastopi. Po malku vreme koa ke pocne da se rastopuva se dodavaat sekjerot i ednoto cokolado.
    Koga ke se rastopat i soedinat sostojkite, tendzereto se trga malku nastrana i se dodavaat prethodno izmatenite jajca. Se dodavaat vo tendzereto i mnogu se razmesuva za da ne se sprzat :worried:
    Potoa se vrakja uste malku na ogan ise istura vo sadot so biskvitite I susamot.

    *Vo medzuvreme vo sad se krsat biskvitite na sitni parcinja. Znaci ne meleni tuku krseni ili da gi drobis ako imas so nesto. ( jas gi drobam so chuk za meso, mnogu mi e pogodeno taka :D )
    *Vo sadot se dodava I susamot.

    Smesata se mesa so lazica ama poubo e da se mesi so raka, poubo se soedinuva I segde ubavo se natopuva.
    Se stava vo tepsija/ pleh..., otprilika zavisi kolku sakas da e tenko ili debelo.

    Drugata cokolada se topi na parea so 3 lazici maslo I se istura nad blagoto. Se stava vo frizider da se stegne I se seci na kocki ili kako sakate.

    Malce na cuden nacin objasniv ama se nadevam jasno vi e xD
     
    На Ane-Goki1, galapce, PUPICA и 5 други им се допаѓа ова.
  19. fallenangel

    fallenangel Популарен член

    Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.148
    Фала за рецептот.:) :f:Превкусно изгледаат се надевам и на мене ќе ми се погодат од прва. Ко што читкам не се многу тешкички за приготвување.
    Не си единствена така што дроби бисквити, истата сум и јас,:lol: што да се прави кога така е попрактично.
     
    На Kukla994 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. КикиМаус

    КикиМаус Популарен член

    Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.144
    Допаѓања:
    17.725
    Во моментов го правам, вкусно делува :)
    Да се олади па ќе видиме што сме направиле :D
     
    На Kukla994 му/ѝ се допаѓа ова.