Не е со спанаќ Пасирано авокадо, црвен кромид, многу магдонос (поради тоа изгледа како спанаќ) лимонов сок, сол и црн бибер и маслиново масло.
Лазањи. Јас го кратам бешамелот и премногу наредниот топен кашкавал бидејки ми е премногу калорично и мрсно за мој вкус. 500гр лазањи 500гр мелено месо Доматен сос по можност зачинет со зеленчук бидејки му дава посебен шмек 8 листа кашакавал Зачини Ги варам лазањите и ги тргам настрана, во меѓувреме сецкан кромид потпржувам со сосема малку масло, додавам мелено месо, зачини се запражува и накрај истурам тегла со доматно пире плус малку водичка да се прокрчка. Ставам сол, вегета и лажиче шеќер обавезно за да подбие киселавоста на доматното пире, крчка и составувам ред лазањи ред сос и помеѓу редови кашкавал, печам пола час тргам фолија и запечувам уште 15 минути. Јогурт обавезно уз пијалак.
Не те разбрав бешамел имаш ставено или и топен кашкавал какво е тоа ? Супер изгледаат јас со мелено месо ги немам правено само со врат, а сега бидејќи сум на диета ако можам за утре посни ќе правам Твоите понатаму ќе се. Чурат врели малее ми се јаде
Најчесто од око готвам не се држам до специфичен рецепт но ќе се обидам да објаснам. Конкретно за оваа порција имам изрендано 1на тиквичка која треба да се исцеди од вода многу добро одкога ќе се изренда пошто во спротивно ќе бидат гњецави ќофтињата. На тиквата и додадов 4 лажици лебни трошки, 2 лажици брашно, вегета и останати зачини по вкус и рендан кашкавал како и прашок за пециво околу половина кафено лажиче. Ако е многу воденеста смесата се додавс уште малце лебни трошки а ако е многу густа уште едно јајце. Овој пат ги печев во предходно загреана рерна додека да заруменат а ги имам и пржено ама така многу ми упиваат зејтин а вака печени не ми се толку мрсни. Од прилика ова е рецептот. ')
Јас обично ги пржам во зејтин,и стварно пливаат во зејтин.Во рерна не сум ги печела,и ме интересира,на хартија ги печеш и треба да се превртат?
На хартија без зејтин без ништо. Не ги превртив убаво си се испекоа од двете страни без да се залепат и без да се распаднат.
@QweenSM прекрасни се колачињата. Ако можеш рецептот пишиш како се приготвуваат и по можност каде можам да најдам такви убави модли/калапи за колачиња.
@Viktorijaaa5 Вики, веге пицава како ја правиш, го ставаш прво тестото да се попече, па ставаш зеленчуци или ја редиш па ја ставаш да се пече. Прашањево е многу глупаво, знам, ама врска немам како се прави веге пица и дали треба да се пече зеленчукот исто време како и тестото бидејќи гледам по сликава твоја како да не е запечено многу.
Секогаш правам со домашно тесто редам се па ставам да се пече.Претходно малку ги запржувам тиквиците и кромидот малку да омекнат затоа што на нив им треба повеќе време да се печат. Јас на оваа имам томатело,тиквица,кромид,пиперка и маслинки. Печурки немав а кога имам и нив ги запржувам колку да сменат боја. Домат не ставам никогаш затоа што му треба повеќе време да се испече во однос на тестото,го навлагнува тестото само и не е вкусно .
Pace, ova ti e srce nesto najvkusno na svet Kromit Piperka Patlidzan Morkov Kompir Magdonos Malku praz ama malku. Bataci. Znaci se od oko. Nemat mera. Site stvari se drobat ne mnogu sitno, onaka normalno I se zacinuvaat. Mesoto isto taka se zacinuva. Maslo odozgora I tepsijata ja zatvaras so folija za da varit malku od pareata I da omeknat kromidot morkovot.... Posle nekoe vreme ke vidis dali omeknale I ke gi potpecis bez folija. ♡
@girl1111 http://migusto.mk/cokoladna-torta-3/ Од тука го земав рецептот. Изменив некои работи, во пандишпанот додадов ореви и тенко го исеков, сакав повеќе на фил да биде.
Пандишпанот, како што пишав погоре, декорацијата и обликот (ова за разлика од сликата која е постирана на сајтот)
@Kukla994 рецепт од твојот благ десерт за поздрав за свекрва ти ако можи да пишеш. @shz би те замолила да го пишеш рецептот за праскички.
Eve receptce @fallenangel 1 pakovanje biskviti od tie po dva reda so imaat. 1 margarin kristal Polovina casa sekjer 2jajca 2 cokoladi 1 susam Vo tendzere na ogan se stava margarinot da se rastopi. Po malku vreme koa ke pocne da se rastopuva se dodavaat sekjerot i ednoto cokolado. Koga ke se rastopat i soedinat sostojkite, tendzereto se trga malku nastrana i se dodavaat prethodno izmatenite jajca. Se dodavaat vo tendzereto i mnogu se razmesuva za da ne se sprzat Potoa se vrakja uste malku na ogan ise istura vo sadot so biskvitite I susamot. *Vo medzuvreme vo sad se krsat biskvitite na sitni parcinja. Znaci ne meleni tuku krseni ili da gi drobis ako imas so nesto. ( jas gi drobam so chuk za meso, mnogu mi e pogodeno taka ) *Vo sadot se dodava I susamot. Smesata se mesa so lazica ama poubo e da se mesi so raka, poubo se soedinuva I segde ubavo se natopuva. Se stava vo tepsija/ pleh..., otprilika zavisi kolku sakas da e tenko ili debelo. Drugata cokolada se topi na parea so 3 lazici maslo I se istura nad blagoto. Se stava vo frizider da se stegne I se seci na kocki ili kako sakate. Malce na cuden nacin objasniv ama se nadevam jasno vi e xD ♡
Фала за рецептот. Превкусно изгледаат се надевам и на мене ќе ми се погодат од прва. Ко што читкам не се многу тешкички за приготвување. Не си единствена така што дроби бисквити, истата сум и јас, што да се прави кога така е попрактично.