Haha da beee, zaborajv Eve receptce I obavezno da go napravis mnooogu e vkusno 5 kompiri, sredna golemina seckani na mali kocki 4 jajca 1 casa maslo 2 casi mleko 1 prasok za pecivo Sol Brasno po potreba. Site sostojki zaedno se mesaat I se stava brasno kolku da se dobie smesa ko za torta ama malce podebelko. Znaci ne se mesi Se pecit I se sluzi toplo
-Пакетче канелони само не Дивела оти правев еднаш и не се зготвија доволно, многу беше грдо -4 парчиња стек(или повеќе ако сакаш сите канелони да ги искористиш) -пакетче свежи шампињони(еднаш правев и со буковки и беше преубаво) -младо кромидче 2-3 стебленца -500гр неутрална хопла -млеко -томатело едно пакување -2-3 домати -кашкавал -зачини -лукче Прво сецкаш се на ситно, стекот, кромидот, печурките и лукче и попржуваш додека убаво не се зготви, од зачини јас ставам кари и вегета, сол. Потоа во бледер правам смеса од домати, томатело, лукче и свеж босилок. Со смесата се полнат канелоните, не ги вари предходно оти доволно ќе се сварат они во фурна. се редат во тавче, прво во тавчето ќе ставиш малку од сосот со домати па врз него редиш. Кога ќе наредиш, во еден ред одозгора ставаш остатокот од томателото да ги облие. Павлаката ја вариш на оган со малку путер и млеко(јас во зависност од густината ставам немам мерка) и откако ќе се згусне ставам кашкавал рендан, јас препочитам цел да изрендам зошто ми е така густо и убаво. Ги ставаме да се печат околу пола час искрено никогаш не гледам на саат онака отприлика, на 200 степени, при крај додавам павлаката со кашкавалот и оставам и со тоа малку да се запече и тоа е тоа. Моите малку се распагаат оти ми е длабок садот за печење и додека ги вадам, ама ако имаш плитка тава или стаклен сад одлично ќе биде. Тоа е тоа, многу се вкусни, вака ми се поубави отколку со мелено месо.
Nikako da mi tekne od koj bese receptot. Se si mislev deka e tvoj @Val-Dim Prebarav na brzina vo temava ama nemam vreme so red da baram pa eve vaka go imam zacuvano. Neka se javi clenkata molim fino lepo!!
Aaaaa najdov. Na @ANGIE1 e receptot Cela tema ja prevtev *se izvinuvam za post vrz post ama nemozam da redaktiram *
@Pcelka94 пиши го рецептот за колачот повторно да не пребарувам во темиве и да не ја заморувам Бубале. Превкусно изгледа колачот.
Повелете: Бајадера 300 g лешници се печат во рерна 10-ина минути. Се лупат и се мелат со дваесет кекси (петит бер). 7 цели јајца се матат со 10 лажици шеќер и се додава 250 g путер или маргарин. Смесата се дели на 2 дела. Во едниот се додава 100 g чоколадо за готвење, растопено. Се расплескуваат еден врз друг. Е сега, знам дека на некои луѓе им е шубе да јадат торти со живи јајца, ама во денешно време навистина опасноста е мала. Јајцата од продавница поминуваат низ УВ светло што ги уништува бактериите и нема ризик дека нешто ќе се случи. Впрочем, се’ е веќе вештачко. Патем, тортата би била поубава ако се направи со маргарин, зашто, нели, путерот малку има специфичен мирис. Но, подобро излегува, во однос на текстура и стегање, со путер. Па, прашање на избор е. Мајка ми во белиот фил додала последниов пат бело чоколадо. Не прави некоја драстична разлика во вкусот, ама се осеќа. Не се убави белите чоколади за готвење некако.
Солени мафини 5 јајца 2 филџани големи јогурт пола филџан зејтин пола лажица голема сол 2 филџана брашно 1 пециво Мерките се со истиот филџан од оние големите за млеко Се матат јајцата убаво, се додава јогуртот, маслото, солта, брашното и пецивото. Потоа се додава шунка, сирење и рендан морков ама одварен. По желба ставате што сакате во мафините. Може и спанаќ, блитва. Ставате колу сакате отприлика по 200 грама. Се мачка калапот со маргарин или путер и се печат на 200 степени околу20-25 минути. Излегуваат по 24 мафини. Рецептот си го правев јас.
Ние ги обожаваме рафаело бомбиците ги правам и ја ама овие изгледаат совршено @IronLady може рецептата и каде најде млеко во прав?
Може. Рецептот е многу едноставен. Потребни се само овесни снегулки и додаток по желба ( јас ставив суво грозје ). Овесните снегулки се попаруваат во топла вода и се промешуваат додека не се добие хомогена смеса која нема да биде ниту многу течна ниту многу сува. Во неа можеш да ставиш што сакаш, јас обично ставам суво грозје, ореви, лешници, бадеми, суви смокви, урми и сл. Со добиената смеса се полнат калапите за мафини ( јас користам силиконски ) и се печат на температура до 200 степени додека не станат малку крцкави одозгора. Кога ги полнам калапите измеѓу додавам и суви овесни снегулки за кога ќе се испечат да бидат покрцкави и внатре. И тоа е тоа . Мене ми се многу вкусни, а и заситуваат. Посебно се добри за тие што се на диета.
500мл топло млеко 1квасец 2 јајца пола лажиче шеќер и едно рамно сол брашно е сега јас не мерам ставам од око ама помалку за понамеко да се замеси тестото за да излезат воздушести После процедурата си е стандард за пржење.