@girl-miri Мири, што е ова? Чизкејк или? Многу слатко изгледа! Ако не ти е проблем, да ми напишеш рецепт, однапред ти благодарам
torta od limon vnatre ima biskvit koj go pravam so margarin,krema ja miksiram so mleko i na kraj ova zoltoto kako zelatin (ama imeto tuka inaku mu e Nekolku feminki mi naraca od tuka od tortava bidejki vo mak ja nema. Lesna i mnogu sveza e
@girl-miri Јао, од лимон! Обожавам десерти со лимон, е ама ми ја разубави вечерта сега Ти благодарам многу на брзиот одговор
@Summerlover, сега пред малку гледав Topless Baker како прави тарт од лимон... Не знам на што повеќе се сладев, дали на бејкеров или на тартот. Инаку онака како што ја гледам, и по сликиве, чизкејк е, а еве ти и рецепт на италијански, за домашен... http://blog.giallozafferano.it/valeriaciccotti/torta-fredda-al-limone-e-ricotta/ Убаво изгледа, морав да прогуглам
@DAngel Аи Анџелино, шта си ми урадила? Drooling! Многу ти благодарам за споделеното! п.с Немаше да се бунам и за линк од бејкерот де, па и ти, не си го чувај само за тебе
Izgleda kako ciskejk ama tuka e poznata kako torta od limon,i ovoj recept ato go imas postirano e slicen kako na tortite od cameo samo sto malce fkusot e porazlicen jas ja imav od cameo
@girl-miri затоа и постирав рецепт на италијански, затоа што го барав како torta al limone, па гледав кое најслично личи... Речептита за чизкејк со лимон на англиски што ги најдов баш поразлични беа. Гледав да го погодам и чекав одобрување од тебе, дали е сличен
@ilyan по рецепт на @ttrpovska е пирето и е многу вкусно пробај го, https://garlickygirl.com/2017/03/20/пире-од-спанаќ-macedonian-style-spinach-dip/ Јас одозгора му ставив маслиново како макало го јадевме.
Мaри кaкo гo прaвиш тестoтo? Девoјки мoже ли кoгa бaрaте рецепт дa гo цитирaте пoстoт нa девoјкaтa oд кoјa бaрaте? Се изнaшетaв нaпред нaзaд oд еднa вo другa темa
1 kg brashno, 1 kvasec, 1 fildzan zejtin, 2 lazhici sol i mlaka voda. Go Stavam kvasecot vo malku voda i malku sheker da stasa i potoa zamesuvam meko testo od site sostojki. Voda dodavam po potreba. Go ostavam testoto da stasa 1h i potoa e spremno za rabota. Od ovaa kolichina izleguvaat 4 golemi piti. Gi delam na 4 topchinja i site gi rasukuvam vo ovalna forma. Pravam venec od kraevite na rasukanata kora. Sredinata ja machkam so puter pa go redam prethodno zachinetoto meso, i celata pita so se venecot se premachkuva so zejtin. Za sekoja pita mi odi po okolu 150-170gr meso i 3-4 jajca Ja pecham pitata bez jajca samo so mesoto , dodeka pochne da crvenee testoto i potoa gi dodavam jajcata. Isto taka vednash posle vadenje na pitata od relna venecot go premachkuvam povtorno so zejtin, taka e pomeka i povkusna
Toa se mali lepcinja ko kiflicki gi pravam od rzano brasno,recept rzano brasno pola kilogram edna mala lazicka sol ,malku kvasec,I voda gi kisnam malku I si pravam jas takva forma a moze koj kako saka moze ko lepce edno golemo samo.
Прво да се извинам за претераното доцнење. Повели кога сакаш веднаш правам торта. Една од најубавите ми е. Лесна, брза и вкусна. Еве и рецепт. Торта со кроасани Кило и пол млеко се вари со 5 пудинзи (по желба пудинзите ( со чоколаден пудинг ти е најубаво)). Настрана во друг сад 1 маргарин со 250гр. шеќње во прав се бие. Откако ќе излади пудингот се додадава во маргаринот со шеќер и повторно се меша. Во плех се редат плазма бисквитите натопени во млеко и се премачкува со филот од пудинг и маргарин, над филот се редат кроасаните натопени во млеко, се става еден ред чоколадни бананчиња и повторни се премачкува со фил. Врз филот повторно се редaт бисквити. Се премачкува со шлаг и се украсува по желба.
@MG3 Бидејќи изгледа толку вкусно, едноставно морам да побрам рецепт, за последно постираното : Пилешко со крем супа од печурки, павлака и пармезан, т.е како иде постапката. Мерси однапред! Спојлер: .
Околу 500 грама пилешки стек се пржи. Се сецка на парчиња и се става во сад за печење. 2 крем супи од печурки се ставаат во садот, па дополнително се става вода или пак супата може претходно да се свари па потоа да се стави во садот, но тогаш не се додава дополнително вода или се додава сосема малце. Потоа се додава павлака (од око) и се меша убаво. Најгоре се става пармезан, јас ставив цело пакетче од тие што се од Кам, 29 денари мислам дека беа.. И се става да се пече на 200 степени околу 40 минути, додека да порумени одозгора. Поздрав.
За жал не успевам да ве пратам редовно и после ми се собираат по неколку страни и сега сум изгубена за рецептите ако се повторат извинете ќе ги побарам повторно Се изгледа превкусно
За пилешката чорба ти треба 400 гр пилешки стек 3 топки фиде Моркови Целер Магданос 1 јајце Оцет Коцка за супа Стекот се сече на тенки ленти и се става да се вари.откако ке се свари убаво го делиш на уште поситни конци и во друга вода ставаш зеленчукот фидето коцката месото да се варат.Откако ке се сварат го капиш јајцето и го матиш со оцетот и така го додаваш во супата и вариш уште 5 минути. Пицата ми е готова купена парче. Италијанско рижото 300 гр.ориз 200 гр. кашкавал 200 гр маринирани шампињони 3 ливчиња свежо нане Пола глава кромид 1 домат 1 лажица путер Зачини по избор Се пропржува кромидот да потемни малку,се додаваат шампињоните и доматот пропржуваш пак.Потоа го додаваш оризот и налеваш обилно вода отприлика 3 пати повеќе од оризот.Се крчка на тивко за да не загори.Кога ќе испари цела вода го додаваш кашкавалот да се стопи,ливчињата нане и путерот. Толку