Јaс јa прaвaм сo тунa oд кoнзервa, мaрулa, млaд крoмид, мaлку лимoн и мелен црн бибер. Некoгaш знaм дa стaвaм и бејк рoлс.
Mozebi ke se povtoruvam, neznam ne citav sto ste pisale no za mene najubava tuna salata e so marula, tuna, konzerva pcenka, konzerva mesan zelencuk i zacini. Uste edna imam praveno no poradi majonezot ne ja obozavam bas Vareni kompiri rendani eden red, vtor red vareni jajca rendani, tret red tuna pa rendan kromid i pak kompiri pa jajca i se premackuva so majonez odozgora
I jas isto obozhavam salata marula, tuna, pchenka. Zachineta so malku maslo, limonov sok i sol. Bash denes toa imav na meni za ruchek
Денес правев туна салата. Една конзерва туна. Една конзервирана варена пченка. Главица кромид. Еден лимон. Многу свеж магданос. Малку маслиново. Додадов и зачини по желба бибер и темијан. Ммммм. Маж ме вика подобра и од брза кујна дека сум.
Во последно време ја обожавам. Обично си купувам туна во масло (какво било, не внимавам на тоа) зашто во вода ми е некако неубава. Краставица, печурки, домат, маслинки, сенф, мајонез и едно варено јајце. Зачини по желба, јас ставам само сол одозгора. Пченка не ставам, не ја сакам. Марулата исто ја прескокнувам.
Пробај со ајсберг и малку пармезан доколку јадеш. Јас преливот го правам со јогурт, мајонез, сенф и црн бибер.
Си варам какви било макарони и кога ќе се оладат ги мешам со туна со зеленчук од конзерва и на здравје салата. Хепи туна мексикана ми е највкусна, а убави се и Калво туна миксовите со зеленчуци. Тешка ми е туната кога ја мешам со прелив, па така "чиста" ми е најубава салатава.
Незнам дали го има веќе пишано некој ама јас во последно време ја обожавам оваа комбинација: Една туна од конзерва, грав црвен од конзерва, млад кромид, кубети и лимон. Пробајте нема да зажалите
Жени, мајки, кралици, ми треба идеа за после, имам туна, патлиџан, пченка, кромид, маслиново, лимон и што друго ќе иде со ова за вкус? Или нешто од ова да тргнам а друго да земам кога ќе си идам накај дома.
Што ти е ма, јас се спремам слика ќе ставам! Еве гледам идеи и за домашни кубети за со салатава. Ќе земам оној лебот од жито лукс, ќе исечам мали коцки, ќе потпечам и чекај ме со пиво.
Ај да си ги пишам најомилените салати со туна, може и на некој друг ќе му биде инспирација за брзо и лесно ручече 1. Марула + туна со грав, пченка, грашок, морков (има таква конзерва, мексиканска мислам дека беше) + зачини (сол, масло, вински оцет) Оваа највкусна до сега од сите што сум ги јадела. Барав слика низ галерија, ама не можев да најдам ни една асална, затоа ќе си самоцитирам старо мислење од фемина инстаграм. За другите немам слика, се изедоа. 2. Марула + компир варен + кромид + зачини Исто мн вкусна 3. Марула + туна + зачини Ова јадев пред некој ден и 3 пати и се привратив.
Буквално секакви комбинации можеш да правиш за салата со туна. На пример можеш да направиш комбинација плус со некоја од следниве состојки: краставица, авокадо, пиперка, ротквица, црвен грав или обичен бел варен, макарони, варен компир, варено јајце, марула, поточарка или било каква комбинација на салата итн. Сигурно веќе си го направила јадењето, но еве идеја за друг пат.
Завршив со туна салатите за некое време ич не идат со пиво, а имам некоја лименка вишок со 1 месец рок.
Рецепт за туна салата: -Марула -Туна (ситно сецкана) -Конзервирана пченка -Лимон -Балзамико крема -Сол Ставете се ова заедно, промешајте убаво и ќе имате одлична салата.