Ми се појавија два лишаи на десниот образ, мали се колку нокт ама чешаат многу, знам дека се од лосионот со антибиотик за акните што го ставам, еве прекинав неколку дена со него ама уште ме чешаат.. Каква маст да земам? Само да нема некои штетни состојки да ми се нафрла лицето, некоја безбедна без парабени и такви работи?
Јас ги користам овие креми за лице BIODERMA Sensibio Light и BIODERMA Sensibio Eye ги нанесувам на чиста кожа насабајле и навечер
Луѓе кажувајте лек, еве веќе 2,3 недели имам лишаи под носот над усницата и од двете страни, прво имав од лево па потоа ми се појави и од десната страна.. Црвени се и доста се незгодни .. Ве молам лек.. Инаку почнаа од минатата година да ми изглегуваат едно двапати ии сами поминуваа за околу недела две.. Но овие се веќе сериозни .. Инаку имам сува кожа, не знам од што ми се појавуваат, ставав разни облоги од камилица, прополис итн но џабе инаку ми излегова во период кгоа не користев пудра нон стоп можеби еднаш неделно ставав не верувам да е од козметика .. препораака за крема нешто или да побарам доктор..
Ми излегоа како две ептен суви црвенки делови на образите од двете страни на носот и мајка ми вика и личеле на лишаи. Инаку имам комбинирана кожа и ретко вака ми се случува освен на ептен ладно ако сум. Од што би можеле да ми излезат? Немам користено ни шминка ни козметика периодов зошто коронизирана и не ми беше до тоа. Ставав сега крем помрсен ама не знам дали и колку ќе помогне
Мене под устата на брадата ми излегуваат лишаи обавезно на промена на сезона.Само Адвантан маст на Баер,неколку мачкања и поминува.Претходно се мачкавсо мрдно креми џабе чеша па чеша,ниту пудра можеш да ставиш,ништо. Инаку маста е околу 150 денари,а со рецепт 15 денари.
Devojki mi izlegoja lisai okolu usta prv pat vo zivotot moja pretpostavka e od predolgo nosenje na maska. Stavam bademovo maslo ama samo ja meknee kozata kazete nesto sto bi mi pomogonalo na prirodna baza.
И мене прв пат во живот ми излезе околу устата пред 5-6 дена и се шири се повеќе. Не знам дали е лишаи бидејќи никогаш не сум имала. Не ме чеша, ме пече и како излуштена ми е кожата. Тоа ли е? И колку е сериозно? Од што се појавува? Се испаничив малку...
I mene mi se pojavija pred 3 dena leviot obraz mi bese mnogu crven i me cesase.Sega e kako suvo i kako sitni brunki,stavam bekutan malku se povlece.
Луѓе Јас почнав со проблеми на лицето да имам.Псоријаза ми се појави во зимскиот период. Кажувајте медицинска крема со која би се негувала освен Bluc up?
Најдобро консултирај се со дерматолог. Мајка ми почна со чешање по лице, па на врат, деколте, одеше во Систина, заборавив името на докторот, и даде кремови и гел за лице и тело на Биодерма. Веднаш имаше резултати. Од прва и ги погоди, и беше кажал дека ако не одговарат да оди пак за да тражат друго решение. Се обиде откако ја оправи кожата со други, дури и на Лавера што е природна и високо квалитетна, се исфрла пак, и веќе не смее да експериментира. Затоа најдобро со доктор да не ти се влоши. Знам таа колку беше нервозна кога ја чешаше, се намачи. И немој никако со сапун да миеш лице, јас и кажував таа никако да ме послуша, се додека доктор не ја искара со сапун да не се мие.
Веќе 6 месеци користам лосион за акни , кој ми го прават во аптека ептен ми ја суши кожата , содржи сулфур и од тогаш вратот ми стана ептен сув и сега после 6 месеци почна како лишаи на браѕтот да имам ,и цел врат ми се перута и ме чеша, ставам хидратантен крем меѓутоа не помага . Можно ли е од тој лосион , бидејќи навечер го користам , и има како прашкаста форма кога ќе се исуши на лицето и навечер ми паѓа по цел врат додека спијам, и наутро кога ќе станам вратот ми е многу многу сув. И се мислам дека од пресува кожа за радио лосионот ми се појави ова, можно ли е ?