Скуша на скара дефинитивно. Откако претходната вечер ке ја маринира мајка ми со магдонос, лукче и лимонче.. мх мх А други видови на риба и не јадам баш.
Mмммм риба сакамммммм.....рибата треба да биде составен дел од исхраната на сите, затоа што е многу многу здрава. Tака да подобар и по здрав избор од риба нема.
Доста често,по дома мајками по ретко прави ама јас многу јадам риба ептен многу можам цела ден без престан да јадам пржени рибчиња и да не ми биде доста никако.Во ресторанот кај што работи татко ми постојано јадам риба кога и да отидам така да 3 пати неделно обавезно јадам риба онака големо пастрмче или сомче и обавезно со лимон.
Риба обожавам, супер ми дадовте идеа за утре за ручек. Секам морска, езерска, речна ма секаква ја сакам јас сум порасната со риба!
Имам јадено само скуша, ослич, пастрмка, туна, сардина и уште некои од тие малечките. Си обожавам сите.
Lososot e arisokratska riba, klasa , ja obozavam, inace sekoja sabota bez losos so przen kompir ne pominuva ...
Зависи каде човек живее. Во државите од северот на САД од што го има во изобилство на луѓето им е преку глава Јас пак си ја префериран јадранската риба - шкарпина, зубатац, кантара, јадранска туна.
Сакам секаков вид на риба, крап, пастрмка, црвеноперка, белвица, караш, ципура, лаврака и лосос, посебно ми се вкусни со едно сосче што јас си го викам луковка, и дава на рибата посебен вкус. (Смајли лиже прсти). Не е на одмет и рибјата чорба од главата на рибата, чинам она ми прави најмногу ќеф. Но, како и секоја друга храна, така и рибата си има свои недостатоци кога станува збор за потеклото, начиот на гледање и хранење и понатамошото одржување откако се улови. Многу важно е да се јаде по можност пресна, не замрзнувана и да биде уловена и природно хранета во море, а не од кафези со вештачка храна, ама тоа е во секој случај подобро од свинско и телешко.