Во јануари направив тест за алергија. Испадна дека сум алергична на морска риба.... Морска риба во продавниците има кога сакаш, а други нема во овие наши продавници. Иначе јас обожавам риба затоа што таа е здрава за очите и ми е вкусна.
Обожавам печени ослич филети со додаток мајонез, исто така и туна или сардини во конзерва. Другите видови риба не ги обожавам баш.
Риби јадам еднаш, а понекогаш и два пати неделно затоа што е корисно, но воопшто не ги сакам, освен конзервираните.
Обожавам. Највеќе ослич пржена. Највкусна ми е. А убави ми се и филетите и туната ама нив поретко ги јадам.
Само ослич, топла со премногу лимон врз нејзе. Кога е ладна не ми е баш по мерак. Со туната од конзерва ич не се сакаме.
Ослич и пастрмка ми се омилени. Во принцип многу сакам риби ама некои видови риба и не ми се допаѓаат.
Ретко јадам риба, не ја обижавам башТуна конзерва ретко, дадов шанса на димен лосос Не можам ни да го доближам до уста Ама вежбан, се хранам здраво а здосадено ми е од пилешки стек(од месо само тоа јадам) Да ми препорачате која фирма замрзнат ослич да земам? Или подобар е свеж? Ии најважното како да го спремам за да биде вкусен? Хелп
Ослич користам смрзнат од жито маркет мислам дека го пакуваат слога, на некои пишува дека е аргентински и тој некогаш знае да не биде убав, иако многу ретко користам морска риба, само речна преферирам 1 до 2 пати неделно дека вежбаш за да не го пржип би ти препорачала да го спремаш вака: го чистиш со нож во обратна насока, стругаш, ја чистиш внатррешноста, најчесто е чисто но сепак... посоли го стави му маринадаа од лимон цеден, маслиново, рузмарин сушен и сушен домат, завиткај го вака во фолија и печи 30 мин, па отвори го да фати боја друг начин, го валкаш во палента со суви зачини, рузмарин и мајчина најчесто ставам и го печиш на подлога од тенки кругчиња компир и кромид околу 40 мин