Дечки, не најдов ваква тема.Доколку има или не поттикнува дискусија се знајт местото. Дали сте имале или имате рипка?Јас добив златка рипка од моите,и претходно сум имала риба ама сакав да прашам дали има нешто посебно во одржувањето?Другарка ми вика да ставам сол малку за дезинфекција ама сакав првин да чујам мислење од вас пошто прв пат слушам за вакво нешто искрено.Страв ми беше да не ја згрешам работата.
Здраво,јас имам рипче бетаборец ,нема нешто многу за одржување,двапати во денот му давам да јаде,и на 4-5 дена му ја менувам водата. Имам ставено камчиња и школки за декорација и многу убаво изгледа. А тоа за солта првпат слушам јас не сум ставала до сеа,ако знае некој поише нека пише,позз
Јас имав бетаборец..добро ја одржуваш.Мојава е златна,јас секој ден и ја менувам водата бидејќи брзо се валка.Но на 3-4 треба. Ме зачуди ова со солта затоа прашав..нема ризикување.Не и ставив досега и нема да и ставам.
Има слична тема аквариум се вика види прочитај таму видов дека пишуваат и за сол,можеш нив да ги прашаш