Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Робот правосмукалка

Дискусија во 'Дом' започната од Tinushka, 16 февруари 2022.

1. specificone

specificone Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    572
    Допаѓања:
    874
    Јас купив Rowenta робот правосмукалка, но втор пат по ред ми се брише мапата. Два пати ја пуштам и потоа се брише мапата и мора на ново да го "учи" просторот.

2. bearrr

bearrr Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2018
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    56
    Здраво која од овие две е подобра? Конкретно највеќе ми е за тепих дали фаќаат? имам бушави и волнен.

Прикачени фајлови:

• IMG_9257.png
      IMG_9257.png
      Големина на фајлот:
      191,1 KB
      Прегледи:
      57
    • IMG_9256.png
      IMG_9256.png
      Големина на фајлот:
      187,3 KB
      Прегледи:
      56
  3. pecpec

pecpec Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2019
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    6
    Здраво, која од овие две е подобра, некој да сподели искуство?
    Xiaomi Robot Vacuum E10 EU или Xiaomi Robot Vacuum S10 EU

4. Emilija28

Emilija28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2024
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    280
    Dali robot pravosmukalka treba nonstop da sedi na baza ili treba da se trga koga ke se napolni

5. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.827
    Допаѓања:
    57.993
    Да си стои во база.

6. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.377
    Допаѓања:
    7.704
    Како да направам секој пат кога ќе ја пуштам да работи на ист начин да ми го чисти просторот?
    Некогаш оди зик - зак, некогаш прво по крајта покрај ѕидовите па после тоа вертикално низ цела соба. Она си чисти убаво, секаде фаќа, ама сакам на пример на секое пуштање по ист начин да се движи.

7. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.742
    Допаѓања:
    11.130
    За колку време ви чисти околу 90 квадрати? Не ви се троши батеријата?

8. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.377
    Допаѓања:
    7.704
    Кај мене 60 квадратни за 63мин исчистила последно. Зависи не чисти секогаш исто време, зависи дали ќе ја пуштам цел простор да го исчисти наеднаш или само една соба. Пример една соба од 40 квадрати исчисти за 30мин.
    До сега не ми се испразнила батеријата на сред чистење. Ама па и мојот простор не е многу голем, околу 60 квадрати е. Со тоа што не секогаш тие 60 квадрати ги пуштам да ги чисти заедно.

9. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.038
    Допаѓања:
    268.561
    Не знам дали до сега се одлучи, јас ја имам Xiaomi s10+ околу 6 месеци и искрено вреди за секој денар.

Немам дома теписи, плочки и ламинат е, живеам со 3 мачки. Истовремено усисава и џогира, на апликацијата можеш да си подесиш дали сакаш еднаш или два пати да помине, кој редослед на соби, колку вода да пушта, со која јачина да усисува, да ставаш виртуелни ѕидови или места каде што не сакаш да отиде, или да ја пратиш на конкретно место каде што сакаш да отиде. За секоја соба можеш посебно поставки.

Има 4 нивоа на јачина на усисна моќ, јас првите две ги користам само (silent и standard), другите се за теписи, овие две нивоа се сосема доволни. Ќошиња фаќа, и мене многу ми се наоѓа сензорот за ситни предмети, пример играчка, пошто иако нормално тргам од земја играчки од мачкиве, сепак знаат да довлечкаат нешто додека усисава. Ја заобиколува играчката :)

Како и да е, од мене 100 пати препорака, една од најдобрите инвестиции ми е дома. Обична правосмукалка веќе немам :D Пајажини собирам со четка, а од време на време само џогирам со средство неотровно за миленици, бидејќи само со обична вода чисти роботот.

Едит: исто можеш да и' направиш распоред да работи кога не си дома, таа опција не ја користам оти сепак, сами животни дома со вклучен робот не ми се оставаат.

Едит2: полесна правосмукалка од оваа за чистење сум немала, неа да ја исчистиш. Двата канистри се мијат, четката се чисти прелесно, а потрошни делови (четки, филтри, крпи..) има во Шаоми продавницата или на Тему уште поефтини :)

Едит3: Еве пример, сум ја пратила само дневната и ходникот да ги исчисти, купатило и балкон не :D Може да се прекачи преку прагот од купатило, ама нема потреба таму да оди. Сум селектирала 2х да помине и сум одбрала да не ја чисти спалната. Screenshot_20250112_011141_Mi Home.jpg

Последна измена: 12 јануари 2025
    На Katie90 и Luna91 им се допаѓа ова.
  10. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    4.900
    Купив на мајка ми xiaomi s10, и инсталирав апликација ама уште не сум направила мапа.Како се прави мапа, се мести ли време кога сама да се вклучува или може кога сака да ја пушти, дневната и е 36 м2 ама комбинирано со теписи и паркет, како се подесува каде да џогира?За низ други соби треба ли да се премести базната станица или само да се пренесе роботот, има ходник и уште 2 соби ама има пракчиња на вратите.

11. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.377
    Допаѓања:
    7.704
    Јас ја имам 20+. Ќе ја пуштиш прво мапа да направи, види од апликацијата каде е. Ако е ниско прагот сама го поминува. За џогирање има валда сензори кога е на тепикот не џогирање, инаку имаш опција само да смука, да смука и џогира или само да џогира. Исто се подесува со која јачина да испушта вода при џогирање и за смукањето. Базата наместија во близина на рутерот за интернет за подобар сигнал да има. И не се подместива базата туку од кога ќе ги скенира собите што сакаш да ти ги чисти после тоа во која соба сакаш да оди во таа си ја пушташ. Јас ја окл кога јас сакам. Не знам може има опција и да ја наместиш сама да се пушта секој ден или на неколку дена во ист саат.

На macalavica и CameliaMiller им се допаѓа ова.