Вие што имате робот дали ви удара во мебелот? Ај во гарнитура ама во сите соби, не ми е на ногарки и не сакам гребнатини да има од акање. Баш поради оваа причина се одвраќам да земам, стикот ми е супер и брзо завршувам само некогаш се мислам кога сум ептен кнап со време дали да земам.
Не сум забележала да се удира во мебел. Имам приметано кога доаѓа до пречка ја извртува. Пр до кујната има неколку мм простор, исто и до комодата за тв, не се залепува до нив. Мислам дека некои имаат подобри сензори а некои по слаби. Валда и до тоа зависи.
Нема да се удира често. На сите им се случува да се удрат од време на време. Мене ме нервираше тоа што кај мене мебелот не му беше доволно висок да се пика под него и што за да исчити во трпезарија мора столиците да се раскренати. Инаку додека одбегне се од ногарки ништо нема да исчисти. Купивме стик добар и роботот го баталивме. Многу ни е попрактичен стикот за секој ден.
Дали роботот работи само на wifi? И дали од како ќе мапира простор секогаш мора на Wifi да работи или може да се уклучи и без апликација на дугме...
Види колку му е моќноста. Ако е некаде 4000-6000Pa ќе го биде. Мојот е 6000Pa па според тоа се ориентирам.
Здраво, ја земавме xiaomi x20+. Кога ја уклучувавме првата мапа што ја направи од куќата е без една соба, таму спиеше малата па да не ја разбудам. Дали и како може да ја додадам собата на мапава? Или мора се од ново да ја пуштам да мапира?
Може да направиш да ја скенира само таа соба и ќе ти биде на посебна мапа. Кога ќе сакаш да ја чисти таа соба си ја избираш мапата каде што е таа соба. Исто можеш и без да ја скенираш само округлиот дел правосмукалка ( без полначот) го носиш во собата и го оклучуваш од копчето што е на него и си ја скенире сама и ја чисти. Од кога ќе заврши ја стопираш од копчето и ја ставаш пред полначот и само на копчето што е како куќа за да се врати сама на место. После тоа за наредно смукање ќе видиш може ќе требе пак од апликацијата да си а поднесеш мапата каде што ти се другите соби. Може вака сега ти изгледа комплицирано, но не е. Само треба редот да и го фатиш
Фала ти За почеток дефинитивно ќе ја направам само собата на посебна мапа, можеби со тек на време ќе се уходам сеа се ми е комплицирано. Се учам од видеа за како што да подесувам.