Робот правосмукалка

Дискусија во 'Дом' започната од Tinushka, 16 февруари 2022.

1. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.079
    Допаѓања:
    1.700
    Кажете ми од која робот правосмукалка сте задоволни, па ако и плус џогира супер. Да се потроши некоја пара за Black Friday треба ли? :rofl:

На Simon4e0507 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.301
    Допаѓања:
    4.543
    Маж ми за роденден ми го купи пред 2-3 години и од тогаш ми е најдобра другарка и џогира и собира прашинки
    https://mi-store.mk/product/xiaomi-robot-vacuum-e10/

На MariaBouli му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.314
    Допаѓања:
    185.903
    Да се умешам
    На овој сум му намерачена

Screenshot_20251102_020534_Chrome.jpg

Ке го изчекам за бек фрајдеј да го намалат
    Сеа е 32.000 ден у нептун на сликава е у медиамаркет околу 370е

РоброкQ5
    Поскап е ама неможе да се рамне со овие поефтините

4. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.079
    Допаѓања:
    1.700
    Не сум спремна до толку, а верувам дека вреди. До кај 300 евра макс планирав :D

На ALISA0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.418
    Допаѓања:
    5.015
    https://mi-store.mk/product/xiaomi-robot-pravosmukalka-mop-2-pro/

Црна имам, собира и џогира ама знае да заглави негде да се упика. Не сум мн љубител искрено не е тоа тоа, собира на плочки и таркет ама на тепих не баш, и ќошови слабо. Нешто ако детектира пример завесата и ако има каде да помине, она не проаѓа, мн е паметна. Имам и стик правосмукалка е тоа више :rofl: чисти баш. Ако станам да исчистам.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.079
    Допаѓања:
    1.700
    Сакам нешто за онака да поминува секој ден, а нормално за подетално мора женска рака да помине :D сеа ја земав од сестра ми Е5 да ја пробам, океј е собира колку толку и е од поефтините на шаоми (окилу 6000), ама па другите што се по 12000 гледам 150% посилен мотор имаат и се мислам дали се исплати, или добра е и оваа за 6 чисто за да поминува :D

7. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.418
    Допаѓања:
    5.015
    Јас за спална доле под кревет ја користам поминува, исто во детската, она како прашина што се прави од алишта го собира и џогира. Тоа и трошки. Ама мене ме нервира што ете заглавува треба да дигнеш столици кај масата трпезариска, имам на островот две шанкерки, па све остало од папучи, кабли од полначи све треба да се расчисти за да не заглави негде. Ние 27 ја зедовме и уште е цената голема 23 е сега со попуст, јас ја имам скоро 3 години. Најлесно беше кога немав мн мебел на почеток.

На Mumoftwo30, Надеж♥️ и MariaBouli им се допаѓа ова.
  8. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.930
    Допаѓања:
    11.080
    Јас од овој сум задоволна за усисавање, ама џогирање е влечење крпа реално, не може нешто засушено да го извади, иако ставам и од средството на Роборок што е специјално за џогирање. Ама помага многу.
    https://www.neptun.mk/categories/AP...I/ROBOT_Pravosmukalki/ROBOROCK-Q5-PRO---BLACK

Едит: сега видов @ALISA0000 за истиот пишала.

На ALISA0000 и MariaBouli им се допаѓа ова.
  9. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.314
    Допаѓања:
    185.903
    Искрено дилемата е дајсон стик или роботок 5 робот
    А ништо чудо најобочна ровента за. 100е да земам

На MariaBouli му/ѝ се допаѓа ова.
  10. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.665
    Допаѓања:
    3.308
    Сите 3 ти се различна филозофија и според мојот ум сите 3 се потребни :rofl:

Роберта е за муж зошто стикот и роботот му се многу комплицирани. :lol:
    Стикот е за дневна шема после готвење или диплење алишта, а роботот е за договорено одмарање или шетање :rofl:

На Dignidad, Mumoftwo30 и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  11. Valkii

Valkii Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2024
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    27
    Јас имам и робот и Dyson V8 ама сум позадоволна од дајсонот. Како што рече Лејди, ако немаш многу мебел, тогаш роботот е океј, ама иначе само се удира во мебелот, знае да заглави на кабли, или на завеса... некогаш дури па и на нерви ми иде што само бучи толку време а не собира баш све. Вака Дајсонот е лесен, има доста додатоци, собира добро, барем за сега, го имам некои си 5-6 месеци, и лесно се празни корпата. Единствена маана е што ако се користи на turbo power mode батеријата не трае многу долго.

На Mumoftwo30, ALISA0000 и Ladyme им се допаѓа ова.
  12. cocopuff

cocopuff Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    1.379
    Моето искуство со робот правосмукалка е дека дреме една година неуклучена. Супер е кога бебе е мало и ќе искочиш па таа ќе си заврши работа освен ако не се заглави во нешто, ама после кога ќе има играчки на сите страни повеќе време губам да раскренам се за да усиса она наспроти сама да си усисам. Позади врата секако не може да помине и некои заебани ќошиња. Мој совет е стик правосмукалка.

На ALISA0000, MariaBouli, Надеж♥️ и 4 други им се допаѓа ова.
  13. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    983
    Се согласувам, баш сега гледаме со мм да купиме некоја подобра безжична стик правосмукалка иако имаме робот. Имаме и некоја ефтина стик со кабел ама и тоа е замарање со кабелот. Роботот го пуштам ептен дека и со куче па цело време се митари ама само се заглавува и чука некаде и предолго му треба да исчисти, во модот со крпа за џогирање уште потромав е и повеќе се чука

14. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.864
    Допаѓања:
    36.471
    Шаоми е мојата Љубица.
    Шо модел врска неам, од тие шо џогираат :D
    Мене ми требаше најбитно да собира влакна Зш 2 жени и мачка у еден стан ]:)
    Оваа и по тепих се пентари и баш убаво го чисти :D

15. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.930
    Допаѓања:
    11.080
    Ако е меѓу двете земи си Дајсон, ги имам двете и роботот највише сега заради бебето го земав оти од неа не можам да стасам секој ден да минам, а лази и мора да се собираат трошки и влакна . Ама роботот е само под додека со стикот и пајажини и кревети, столици, се усисувам. Попаметна инвестиција е Дајсон, на блекфрајдеј од странство го земав и јас пуштаат добри понуди.

На Mumoftwo30 и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  16. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    798
    Јас купив ама додека не ги сменам теписите џабе е. Повисоки се се качува ама заглавува на влакната. Така да шаркот кај мене не ми бега. :rofl:

17. Kjara2025

Kjara2025 Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2025
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    94
    Ние имаме робот правосмукалка и искрено го користевме пред бебе секој ден, еднаш неделно само правев генералка, куќава секој ден ми беше чиста. Сега со бебе од 11 месеци нема шанси да го пуштам, ми требаат два часа само да раскренам се што има долу. Барам сега стик правосмукалка за блек фрајдеј да си земам.
    Луѓе дали јас се навикнав или не знам што е работава ама една недела не ми е пројдено со правосмукалка и не ми смета тоа, претходно не можев да јадам ако не е исчистено. :worried: Битно ми е бебка да е најадена, одморена, чиста и наиграна. И оваа мајка малку да одмори:lol:

18. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.778
    Допаѓања:
    10.045
    Јас имам Дајсон стик и робот на Ми х20 про.
    Прво купен е роботот, и џогира плус. Го пуштав секој ден, ама 1-2 неделно поминував и јас со обична правосмукалка. После си зедов Дајсон стик и го видов Господ. :DНишто друго не ми треба. Роботот седеше дома така година дена, и во канцеларија е сега транспортиран. :D Дајсон стикот е многу практичен.

На Mumoftwo30, ALISA0000, Anaroz1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Kjara2025

Kjara2025 Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2025
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    94
    Кој модел на Дајсон го имаш?

20. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на: