Робот правосмукалка

Discussion in 'Дом' started by Tinushka, Feb 16, 2022.

1. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Што е финтата со Дајсонов, што е толку посебен? Има некои одредени програми или?

2. Noemi

Noemi Популарен член

Многу е моќен а е лесен и бежичен. Има еко, ауто и турбо, јас само на ауто 2 години више го користам. Моторот е целата работа. Други безжични стикови (поевтини) имам пробувано не влечат толку. Дајсонот влече на ниво на Шарк онаа огромната од Топ Шоп што беше на времето. Не влечеш кабли, црева. Плаќаш за олеснувањето реално. А и со папучата со ласер гледаш до најситна прашинка кај си фатил кај не.

Ама, големо АМА, за стан или еден спрат е супер, за голема куќа не, не стига батеријата. За простор со многу и големи теписи исто не мислам дека е паметен избор.

3. LadyR

LadyR Популарен член

Има супер моќ на вшмукување. Купив беко јас стик што џогира за стан што го рентаме на букинг, ама пример е многу потешка на рака и без делот за џогирање кога е. И дајсонот поубаво ми чисти. Станот ни е 72 м2, јас 2-3 пати го поминувам со едно полнење на Дајсонот.

Mumoftwo30 likes this.
  4. dummy

dummy Истакнат член

Може да споделиш која беко ? Дека јас се мислев за оваа наместо дајсонот (прескап ми е) https://www.neptun.mk//categories/STIK_Pravosmukalki/84113103-BEKO-VRT-97325-VY

5. LoneWolfGuy

LoneWolfGuy Популарен член

6. dummy

dummy Истакнат член

Па неколку има ама повеќето се дупло од оваа

7. LadyR

LadyR Популарен член

dummy likes this.
  8. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Јас имам робот правосмукалка на Xiaomi и е нешто најдобро што ми се случило:DУсисава, џогира, сама си ги пере крпите, си ги суши, сама си ја усисува прашината од контејнерот и ја складира во ќеса, има опција да ја чистиш, практично пак сама се си прави. И навистина чисти. А јас сум перфекционист.

Единствено што морам се да дигнам од земја, тоа е маана. Но, генерално, можам да си лежам додека таа работи. Собирав доста искуства, читав доста и Xiaomi испаѓа дека има доста голема усисна моќ за цената. Дури и дупло поскапите не беа толку моќни. И ако сакаш да инвестираш во себе, само со куќиште, без, пак ќе се мачиш.

Mumoftwo30 likes this.
  9. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Кој е моделот и цената?

anggell and MariaBouli like this.
  10. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Искрено не знам кој модел е, или е 20про или 20+. Јас го земав околу 420-450 евра. И тоа не се сеќавам. Но, во МК не знам колку е. Само знам дека разликата беше не толку голема од обичен робот без куќиште и со куќиште. А куќиштето уствари е тоа што премногу помага. И плус на Тему имаш резерви, за 20 евра и ќеси и џогери и четки и контејнер се имаш и тоа по неколку:D

11. Cat4ever

Cat4ever Активен член

Здраво, дали некој има искуство со
    Xiaomi Robot Vacuum S40 Pro?