Многу е моќен а е лесен и бежичен. Има еко, ауто и турбо, јас само на ауто 2 години више го користам. Моторот е целата работа. Други безжични стикови (поевтини) имам пробувано не влечат толку. Дајсонот влече на ниво на Шарк онаа огромната од Топ Шоп што беше на времето. Не влечеш кабли, црева. Плаќаш за олеснувањето реално. А и со папучата со ласер гледаш до најситна прашинка кај си фатил кај не. Ама, големо АМА, за стан или еден спрат е супер, за голема куќа не, не стига батеријата. За простор со многу и големи теписи исто не мислам дека е паметен избор.
Има супер моќ на вшмукување. Купив беко јас стик што џогира за стан што го рентаме на букинг, ама пример е многу потешка на рака и без делот за џогирање кога е. И дајсонот поубаво ми чисти. Станот ни е 72 м2, јас 2-3 пати го поминувам со едно полнење на Дајсонот.
Може да споделиш која беко ? Дека јас се мислев за оваа наместо дајсонот (прескап ми е) https://www.neptun.mk//categories/STIK_Pravosmukalki/84113103-BEKO-VRT-97325-VY
Јас имам робот правосмукалка на Xiaomi и е нешто најдобро што ми се случилоУсисава, џогира, сама си ги пере крпите, си ги суши, сама си ја усисува прашината од контејнерот и ја складира во ќеса, има опција да ја чистиш, практично пак сама се си прави. И навистина чисти. А јас сум перфекционист. Единствено што морам се да дигнам од земја, тоа е маана. Но, генерално, можам да си лежам додека таа работи. Собирав доста искуства, читав доста и Xiaomi испаѓа дека има доста голема усисна моќ за цената. Дури и дупло поскапите не беа толку моќни. И ако сакаш да инвестираш во себе, само со куќиште, без, пак ќе се мачиш.
Искрено не знам кој модел е, или е 20про или 20+. Јас го земав околу 420-450 евра. И тоа не се сеќавам. Но, во МК не знам колку е. Само знам дека разликата беше не толку голема од обичен робот без куќиште и со куќиште. А куќиштето уствари е тоа што премногу помага. И плус на Тему имаш резерви, за 20 евра и ќеси и џогери и четки и контејнер се имаш и тоа по неколку