Девојки тортата за вториот роденден на син ми планирам да ја порачам од Зафир слаткарницата,ќе ми ја достават до дома. Добри се или згрешив? На вкус мене тортите нивни ми се пре пре превкусни,само ме интересира како украсуваат.
Девојки, може да ми препорачате некоја жена што прави торти дома зошто сакам торта во форма на прасе, а во слаткарите бараат околу 2000 за торта со форма.
Девојки мене ми треба предлог да украсам торта на тема Пепелашка,најважно да има круна на тортата.. тоа е желба на славеничката
Мајка ми прави најубава роденденска торта.Меша повеќе торти во една-кора со ореви, ванила фил, чоколаден фил и става 7 days кроасани помеѓу и карамели.Превкусна и пресочна торта посебно откако ќе одстои еден ден. На мене не ми е битно како ќе биде украсена тортата, може да помине и само со шлаг, битно ми е да е богата на вкус.
Девојки ми треба посна роденденска торта за нарачка по слаткариве во Скопје, дали некој знае каде може да најдам?
Предлог за кремаста торта, значи да нема шлагови, хопли и да не се осеќа пандишпан во изобилие, да има некоја примеса на овошје, ама да не доминира овошјето и да се осеќаат бадеми/лешници низ филот. Се мислев за Малина од Делиција... ама не сум сигурна дали целосно одговара на овој опис. Последно Капка ја пробав од Кувертира, ама некако не беше тоа тоа. Во Зафир и Романса може да се најде нешто вакво?
Да видиш во Њујорк, таму на ѕидот го пишува составот на тортите. Тој е во близина на Бастион кафичот. Доста се кремасти, нема многу пандишпан.