1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Роденденска торта

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од aNy-to, 24 јули 2010.

1. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    8.876
    Најубави торти од Канела :)

2. Beautiful Dreams

Beautiful Dreams Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2022
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.931
    За мене,сама си правам.:drunk:

3. $ophia

$ophia Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2018
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    928
    Во последно време нарачувам од Four Team Friends. Имаат предобри колачи и торти. Составот им е премногу лесен на вкус буквално лапни-голтни, не од тие вообичаените тестести торти. Последно ја земав оваа: 7D55D08C-5C82-4348-9BCA-25D074164384.jpeg B036DD0A-168D-4855-9517-0878677D12FA.jpeg

На hermosa, MissChievous, blueeparadise и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.641
    Допаѓања:
    6.467
    Имаат ли вебсајт или фб страна кај што може да се погледне составот на тортите и цени? Оваа на сликата ептен убаво изгледа. :inlove:

5. $ophia

$ophia Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2018
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    928
    Да да имаат, еве ги на инстаграм:
    https://instagram.com/fourteamfriends?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Ф'стак и малина ми е омилен вкус. И еве уште една што ја нарачав од кај нив а составот и е баш ф'стак и малина а еве ја од внатре (на брзинка сум успеала да уловам фоткава), тоа кажав не е класична тестеста торта. Ако некој проба пишете импресии:inlove: 4E2539DA-3933-42E6-AE87-584E88DAE4B4.jpeg 2E3C7FFF-65C4-4971-976B-FD4B83A33587.jpeg

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  6. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.641
    Допаѓања:
    6.467
    Леле, немам инста, затоа барав фб. :DИмаш ли нивно бројче, јас конкретно сакам овошна, лесна торта - со јагоди, ананас, праска... Не сакам малини и вишни. :D

7. $ophia

$ophia Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2018
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    928
    076406277 еве го:party:

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  8. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.548
    Допаѓања:
    6.914
    @Anika55 ако имаш време и ти се наоѓа нешто при рака. Дај некој рецепт за средно лесно ниво тортуле да пробам да направам за прв роденден.
    Се снаоѓам горе долу со печење и слично, ама во последните години немам ништо направено, а некако и со време сум ептен во тесно. Така да, подобро е да не е нешто што се прави со денови.
    Замислата ми беше нешто три пандишпана, и некој фил. Дури се мислев ганаш крем, оти најбрзо е. Или некој стандард јајца, путер, млеко, пудинг. Ама отворена сум и за други идеи. Па некоја декорација. Е арно ама ни еден рецепт не ми текнува што ќе е сигурен. На крај може и ќе купам :bandit:.
    Ако имаш нешто на ум што ти паѓа, благодарна ќе сум :f:.

9. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.468
    Допаѓања:
    59.123
    Со роденденски торти ич немам искуство. Прво што ми паѓа на памет е Бел Египет, торта што мене ептен ми е по вкус. Не е тешка за правење, не бара некои вештини, ама време одзема. Еве го рецептот по кој јас ја правев
    Само ова е за мал калап. За 26 калап пример, рачунај дека сигурно треба дупло. Има и доста видеа и верзии, еве едно:

Друга торта, сличен стил е Боем торта. Лесна за правење, класична, торта за сечиј вкус. Јас по овој рецепт ја правев:

А ако сакаш да импровизираш, со нешто ептен лесно за правење, а вкусно, можеш да направиш класична торта со пандишпан ама со "чизкејк фил" наместо ганаж. Маскарпоне, слатка павлака и стопено чоколадо. Маскарпонето дава ептен кремаст и богат, полн вкус, слатката павлака додава малку повоздушеста структура, зашто само маскарпонето со чоколадо е потешко за јадење и се лепи многу на заби и непце. Може и нутела наместо чоколадо, сецкани лешници.. Комбинација еден слој со млечно чоколадо, еден со темно, еден со бело..

На H.VAGA, Antebellum и јolene им се допаѓа ова.
  10. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.548
    Допаѓања:
    6.914
    Помина роденденот. Се одлучив за лесна овошна торта. Најобичен пандишпан, "желе" од боровинки и фил од кремсир, млечна павлака за матење и путер. Им се допадна на гостите. Не правев ни деко, изгледаше прилично ок и "гола". Твоите предлози се убави, фала ти ќе ги испробам понатака за некои поводи.
    IMG-20240713-WA0016.jpg

На SaniD, joy1, Antebellum и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.468
    Допаѓања:
    59.123
    Тортата изгледа прекрасно, многу убаво склопена. Според составот, сигурна сум дека била одлична и на вкус.
    Среќен прв роденден :^::sun:

На Mother of 2boys и јolene им се допаѓа ова.
  12. Anneliese

Anneliese Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2024
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    663
    Од Шарлота порачувам торти за роденден.За следниот сакам ваква или слична на овие торта.
    75d34502976f200c4d9f7b704b869883.jpg Grad-Book.jpg

13. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.197
    Допаѓања:
    4.885
    препорачајте вкусна торта од шарлота, сакам да порачам за роденден на син ми, се мислам за таа малина, чоко малина или дипломат.кој диаметар е на пример торта од 30 парчиња, и која висина?