Имаш од 500 ден и од 1000 ден. Нагоре не знам дали има. Си бараш на каса и го купуваш како обичен производ. После мора да се искористи наеднаш, не можеш пр 200 ден па да чуваш.
Здраво девојки , ми се роди внук од брат .. јас сум мажена млад брачен пар сме финансиите ни се нормални ни премногу ни премалку .. што мислите сега што би можело да му купиме или колку пари да му дадеме искрено не ми иди некоја сума ..
За новороденче вообичаено се дарува нешто златно(ланче,алка,привезок). Ако не сте во можност или нејќете такво нешто да купите,тогаш облека за бебето или бањарка,пешкир и лигавче.Или играчка што би можело да ја користи понатаму. Ако не можете да одлучите што да купите,тогаш дајте некоја сума според вашите можности.
Од блиски што сум гледала кога ќе се роди дете за блиски роднини и пријатели 100€ во плик, а за крштевка нешто за облекување или стави 50€ и биди раат. Но се разбира тоа не е некакво правило, секој со можностите.
Zdravo! Mi treba pomos. Se obiduvam da kupam podarok za majka mi megutoa ne sum vo Makedonija i poradi toa sum limitrana na online kupuvanje so dostava do doma. Mi trebaat predlozi na mesta koi imaat plakanje online i dostava do doma vo Skopje. Vi blagodaram mnogu, sekoja preporaka e dobredojdena! Ps. Se izvinuvam, no nemam makedonska poddrska na ovoj kompjuter
Не знам што конкретно што бараш, може ќе добиеш идеја од тука. https://www.fashiongroup.com.mk/ https://www.literatura.mk/
Некој креативен подарок за другарка? 10 години се дружиме, по два подароци годишно, мислам нема нешто шо не сум дала. Успат, подарок за машко, онака без повод нешто ситно?
@Ugly Duckling да видиш во Преплет што имаат на залиха на веб страната. Таму си наоѓам секогаш нешто мало, а интересно. Дневник за личен развој - Планум, од Lush некој сет, ваучер за книга. Ова си набројувам мене што ми се допаѓа За машко секогаш одбирам нешто практично да е: несесер поготово ако патува добитно е, храна, алкохолен пијалок, безжични слушалки итн.
Некое слатко сребрено ланче, обетки со ѕвезда, срце… ( да не е ептен детско со хелоу кити на пр ) Во Фиоре има убави. Потоа, папучки пуфкасти за по дома, некој убав прибор за во школо, книги (има интересни за таа возраст во Литература), парфем (во ДМ има со ок цена, а баш се за помали девојчиња), едни како бувчиња за гушкање со емоции (во Топшоп ги има), постелнина и плишани перничиња… Тоа би купила на моите внуки