Во просветно дело има нови сетови од Мартинелија( не знам дали точно така се вика). Ептен интересни се и можиш да си одбереш според цената која ти одговара.
Некој предлог подарок за 10 годишно девојче? Нешто што сакаат и користат децава сега на таа возраст..
Бебе некое со аксесоари/реквизити, господин Медо ако го најдете (мечето што раскажува приказни), лего дупло, некој дрвен сет за кафе/чај или со кујнски прибор овошје/зеленчук, воз со шини дрвени(ако е девочје) и се што вклучува стикери или нешто за шкртање/боење.
Јас обично купувам облека или пак од играчки коцки големи во Чиполино има интересни со шини. Пластелин со калапи. Кинетички песок е интересен со правење фигури.
Кога ги носите децата кај другарчиња од градинка (3 години), што носите поклон и до која сума? Во 3 дена кај 3 дечиња е поканета, (мислам цела група се поканети) но немам идеја за подароци и која е разумна цена. Мислев ќе има некој договор помеѓу родителите до одреден буџет, но никој ништо нема пишано
Јас лично на сите родендени од градинка сум носела книги за подарок. Ние сега првпат каневме од градинка, подароците беа просек околу 500 ден (ова чисто моја процена според локалните продавници од каде беа подароците), имаше играчки, слагалици, капа/шалче, блузички, фустанчиња.
Предлог за подарок за 11 годишна девојка? Гардероба има премногу, за играчки е голема, друго немам идеја.
Ранче, новчаниче, аксесоари за коса, ланчиња има интересни во Зиа и за таа возраст, книги Тиара клуб....
Лего, топка за фудбал или кошарка, друштвена игра, енциклопедија, блуза или пижами со лик кој го сака.
До кај 600 денари зависи што. Обично комплети земам или од просветно дело некоја едукативна книга. Нормално кој колку има не дека е морално до 600денари и со 300 би прошла.
Фудбалска топка, патики, книга, футер блуза-блузон, украс некој за негова возраст, глобус.... еве пример за син ми кој сега наполни 11 год ти кажувам што му донесоа другарите.
Можеш и пузли од 500/1000 парчиња, сет за експерименти, smart games, друштвени игри од типот монопол и слични такви.
Сакам да нарачам за роденден детски наочари од Зара ама одат С,М,Л да не знаете за возраст како се движат