Нас ни дојдоа 20тина дечиња од градинка, повеќето и имаа облека донесено, пижами, гаќички со маица комплет, хеланчиња со дуксер, фустанчиња, ранче, слагалица, кукла една. Според мене облека за следна сезона е најдобро.
Скоро бев на роденден на детенце 8 годинишно, подарив шише за вода и машка чантичка на половина шо се ставаат , од Просветно Дело ги земав. А можеш и облека, или долна облека, топка, друштвена игра...
Ташничка или интересно ранче, некое парфемче тинејџерско, накит (има еднј комплети сами да прават за best friends), нешто што ја интересира (пример прибори за цртање ако сака цртање, енциклопедии, шаховски табли и слично).
Идеја за роденденски подарок за девојче 4 години? Сакам нешто едукативно, а интересно, да и држи внимание.
Некоја енциклопедија, само прашај кои теми ја интересираат. Мојот ќе полни 4г. му купивме за диносауруси многу ја сака.
Овде има различни едукативни сетови од Clementoni и Lisciani. Има за растенија, животни, човечко тело, учење броеви и слично. Често сум купувала и задоволни биле. Исто на две места за таа впзраст имам однесено магнетни книги вака нешто https://topolino.mk/product-categor...vni/drveni-edukativni-igracki/magnetni-knigi/. Потоа ми се јавуваа дека баш им се погодени.