@Tiny Love @Mucika @Bubish26 Се самоцитирам од друга тема, гледам дека овдека имате дебатирано. Се мислам меѓу овие два сета од Connetix, знам дека тоа со топчињата би му било интереано ама од друга страна не знам дали има доволно плочки за играње.
Јас би го земала сетот без топчиња. Тој со топчињата се малку плочки. Ние имаме со повеќе парчиња и пак ми се малку.
За магнетните коцки, мојов е скоро 2 и многу ги игра, прави кули и ги реди. Нормално најинтерено е да му ги руши на брат му, ама пак ги игра. Мене само ме буни колку е добро за моториката, зошто овие се лепат, друго е да треба сам да ги реди, да ги погаѓа. Да ги немавме само заради тоа би се помислила дали да му купам.
Затоа коцки се за помали според мене, до кај 2ипол, после веќе дупло е права ствар. А плочките магнетни за да направиш поголема конатрукција треба да погодиш на право место да ги ставиш иначе ќе се срушат, освен ако не ги лепиш само во 2д по земја. @Autumn Love ние го земавме најголемиот, има стварно да се заборавиш во игра, ама пример уште не знае да ги искористи во максимум тригаолниците или шестоаголникот, најмногу игра со квадратите и големите и малите, така да види со што форми располагаат сетовиве, а тој со топчиња како стартер и јас не би го зела.
Ама мал е уште, ова е едноставно тие малку поголеми и покомплексни ако не ги наместиш добро нема да стојат. Еве и ова е поедноставно ама како пример, едно мало делче колку менува.
Па добро со неполни две не ни очекуавм ваква конструкција, ама сепак се труди. Веројатно со тек на време и покрај брат му ќе си доаѓа и покомплексни конструкции. Само пак ќе кажам мене сепак ме буни фактот дали е добро за развој на моторика и тоа сакам да го истражам.
Дајте ми предлог за подарок за бебенце од другарка. Не сме којзнае колку блиски, ама пред неколку месеци се породи и ме покани на повојница, а јас немам уште отидено баш поради ова што не знам што се носи. Убвао би било да слушнам ваши предлози и идеи, бидејќи јас сум тотално некреативна за вакви работи. Буџет 1.500 најмногу.
Имаш убави играчки во Енци менци, плус сега има и попуст. Бувчето од Дормео ти е убав избор, исто на попуст е сега. Можеш некој сет за јадење, за ко ќе почнат со цврста храна. Облека мене знаеле да ми утнат и многу останало необлечено, пример ќе однесеш за 12 месеци фустанче, рачунаш родено во лето, а бебето да ја стигне таа величина на пролет (ме разбра ваљда ). Ако веќе се решиш за облека обавезно прашај кое бројче носи сега.
Ова се работите кои ги добив по два три пати скоро па исти,плус и имав мои слични . Ама сите ни се максимално искористени и нешто уште користиме а синко е веќе 3 год. Зборот ми беше дека и ако има веќе све од ова ,нема да и остане неискористено. Барем кај нас беше така
Jas na site na poklon im davam pari. Za rodenden na sinko dobiv eden kup kompleti , a realno ne mi se potrebni tolku i jas mu kupuvam garderoba redovno , nekoj glupi igracki , nekoj dupli a raboti sto mi trebaat pak jas treba da gi kupam . Mene isto najubav poklon mi e vo pliko pa jas da gi iskoristam za nesto sto stvarno mi treba.
Има сетови во Зегин - шишенца - сигурно ќе се најдат. Или водена подлога тоа ептен ќе и се најде за tummy time. Глодалки, тропалки, можеш да видиш што пелени носи па место да зимаш глупости од голема помош ќе биде и тоа. Црно бели сликовници, подлога за лежење со тропалки и водна подлога се најискористени во првите месеци
Другарки ве молам идеи за подароци за роденден -4 годишно девојче, буџет ~1000ден, -4 годишно момче, буџет 500-1000 ден, -7 годишно момче, буџет 500-700 ден Да не се пари и облека.
Сет со боици земав јас од синсеј за нова година,8 години дете, ги пребендиса. Мислам 600-700ден беа. А за машко на таа возраст кола на далинско. За женско не знам
сет Лего коцки - во зависност од возрста сет за боење/цртање за најголемото STEM играчка за девојчето еднорог, кукла, ташничка за помалото момче автобус, monster truck книги друштвени игри
Слагалици со фрозен/принцези, ранче внатре со некој накит од принцезиве/чешел ( на тоа мојава се радува) Друштвени игри, сет за ужина со шише за на школо. Енциклопедија, има доста книги за машки од фудбалери или за некој спорт, за мотори или коли, зависи што го интересира
За помалите деца од Нама се. За момчето од 7 години едукативна книга, лектира, лего коцки, сет за боење.
Za devojce ima vo galaxy interesni setovi kao za sminka za nokti pravenje za gotvenje i do 1.000den se naogjaat Za masko kola,kamion,kocki,bager neshto taka A za 7g ima edni vo scm imaat prodavnica nz tocno kako se vika na 3tiot kat e sve e so igracki unatre I ima edno kako science demek igra mn interesni Edit Gi dodadov slikite za primer ima i poevtini i poskapi