Мојот до 10 години (односно до пред месец/два) не сакаше да му ставаме парфеми. Одбиваше и бегаше кога пробувавме. Сега почна сам да става понекогаш. На пример сега си спакува парфем во куфер за на екскурзија.
Не е баш за роденден, ама ми треба совет да одберам подарок за машко детенце од 8 месеци, до кај 2-3000 денари. Има и братче 3 и пол години, и сестричка 5. Другаркава живее во друг град и не пратив ништо за мекици, сега ќе се видиме па сакам нешто поубаво да купам, ама немам идеја дека има се од поголемите 2 деца. И за поголемиве би земала нешто, и за тоа се добредојдени идеи.
Ваква масичка со активности, обично е 2-3000 и повеќе, ми искочи во стокомак дека ја има неделава. Ќерка ми и внука ми ептен си играат со ваква, од кај 11-12 месеци. Инаку знам дека има вакви во Story Box во сити мол исто така
Ако 3 со братчето родено во разлучна сезона тогаш нема многу облека. Тенко јакниче што може да се носи во есен (и ако нешто залади во лето) е убав поклон. Ако се во иста сезона тогаш коцка со активности за над година дена или масичка со активности или некоја логичка играчка. Исто корисем поклон може да е детско ранче (за во градинка или за шетање ќе им треба). За братчето можеш Лего или магнетни коцки. За девојчето има во Story Box магнетни книги (на сите што сум им однела презадоволни беа).
@kozuf дрвени коцки со активности се супер за таа возраст. И масичката е супер идеја. Или дрвени коцки каде што се протнуваат различни фигури:срце, коцка, триаголник. Дрвени играчки и книги со звуци општо ми се супер поклон за таа возраст. За братчето и сестричката нешто во стилот lunchbox /шише за вода, боенки со дрвени боици, стикери, тетоважи што светат во темно. Зависно од буџетот.
каде да купам синтисајзер за дете од полни 2 години? Baby Centar немаа избор, кои други продавници би имале?