Здраво, може ли некој да сподели искуство за добар ресторан за прослава на 1 роденден (без крштевка) во Скопје? Сакам да е нешто помеѓу ресторан и игротека зашто ке имаме доста гости и деца и возрасни. Знам таков ресторан Астера (мислам се вика ) ама е прилично скап.
^ А како се движат цените во Астера? И јас го имам истиот проблем, многу луѓе и деца,а немам идеја каде да се прави. Плус, роден е на 07.01. Па не знам ни кој се' ќе работи на празник... Кој има некаква идеја нека ја сподели!
Во астера се плаќа и за секој возрасен и за секое дете порција да кажам. За децата е околу 5 еур за возрасните повеќе, а има и варијанти некои. Како и да е поскапо од ресторан излегува а толку јадење и пиење нема Мој совет е да најдете игротека која првенствено би ги сместила возрасните а децата секако играат/трчаат. Со пола од парите од трошокот за астера ќе порачате солиден кетеринг или сами ќе купите храна, не е важно.
Каде може да се набават балони со хелиум ? или некоја идеа за прв роденден каде да купиме балони и украси пример со мики маус...бидејќи тука во нашиот град никој не украсува.
Ако имаш време,нарачај си од Алиекспрес,од балони до џиџимиџи,се тематски.За купување имаш во ГТЦ во Скопје продавница токму за балони,и по ФБ има групи со "балон груп" и слично,види и со нив.
Mamicki, znaete li kade mozam da najdam ubavi shnolicki za prv rodenden kaj kumasinceto, ko so masnicka i baletancinja nesto po specificno so svetki po svecenko? Ako znae nekoj predlog kade da pobaram neka pise.