Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Родители кои "пафкаат".

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од GirlRose, 24 јуни 2018.

1. blackwave

blackwave Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2014
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    1.816
    Јас можам да зборувам за тие што ги знам, ти зборувај си за тие што ти ги знаеш. И збориме за хроници, а не чат-пат пафкање ко повеќето во темава.

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Да не бегам од темава, али овде 80% се добро напафкани чим се толку "јаки" на зборови.
    Страв да го фати човек. :x
    Ако се опуштате од проблемите со дрога и алкохол, ептен е кукавички.
    А тоа дека марихуаната не ствара зависност е верно исто како како човек во алкохолизирана состојба вели дека не е пијан. Го велам ова зошто сум претерала, па знам. Ама пред други не признав.:fubar:

На shz, mariz, littleflower и 8 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.850
    Родителството е преодговорна обврска која не оди заедно со пафкањето ВО НИТУ ЕДЕН СЛУЧАЈ...дали пред детето или позади дете.

Само едно прашање би поставила: дали би дозволиле ваше дете да пафка?

Или:
    Дали вашите родители знаат дека пафкате?

Од одговорот на прашањата сами ќе дојдете до сознание дали е Ок или не тоа "безазлено" пафкање.

На Cinderfakinrella, shz, mariz и 9 други им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Мајка ми не знае дека пафкам, ама не знае и дека имам вибратор.Ако ме начека, со едното или другото, ќе и' кажам што е :D

Нема да и' бранам на ќерка ми, ама и' објаснувам од што, какви последици има и дека за се' во животот треба разум и умереност.

На Sanjichka007, nena2010, Amellie13 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.467
    Замисли те начека со двете истовремено. [​IMG]

На Cinderfakinrella, Lella, mariz и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Велите познавате пафкачи кои се живи и здрави.
    Јас познавам пушачи кои се живи и здрави. Значи ова дека пушењето не е штетно?

На Lella, littleflower, Mishela и 10 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    :D

Ќе имам повеќе за објаснување :D:D

На some girl, Sanjichka007, nena2010 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Никој не рече дека пафкањето е добро за здравјето, ама не е ниту толку штетно како што некои членови пишуваат дека е. Особено не во делот каде што се дискутира зависност и посегнување по потешки дроги.

Јас веќе реков дека и алкохолот и цигарите се штетни по здравјето, пиењето и пушењето не се добар пример за децата, пушењето е штетно по здравјето на децата а сепак многу деца се пасивни пушачи и сите кои се против марата одлучија да не ги коментираат тие штетни навики ама први се во критикување на продители кои пафкаат.

Иако се легални, цигарите и алкохолот не се добри за здравјето. Истото важи и за розовите пилули.

На Doozy, Annath, 1209 и 7 други им се допаѓа ова.
  9. La.loca

La.loca Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    7.813
    Пафкај додека можеш,секако само да не е претерано:!:, една другарка ми викаше ај, пробај ќе полетаме до 7мо небо и пак назад.:rofl:

10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Да му се одмили на човек и пафкање и се'.
    Со некои од коментариве овде страв да го фати човек.
    Еднаш неделата ќе пафнам, ме направија да се чувствувам како најголемиот нарко-зависник на планетава. |(

На La.loca, Harper и theowndemon им се допаѓа ова.
  11. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    Родители “пафкачи” за мене се очај

На Cinderfakinrella, shz, mariz и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.683
    Допаѓања:
    79.789
    Не можам да зборувам за ефектите од пафкањето и колку е тоа штетно, затоа што никогаш не сум пробала ниту познавам некој кој пробал. Но ќе се согласам дека ниту пушењето цигари ниту претераното пиење алкохол не е добро па сепак и едното и другото се прават пред очите на децата. Посебно цигарите директно им штетат, затоа што и тие се трујат, како пасивни пушачи. Како дете, знам колку сум боледувала јас од тој чад. Па сепак, иако се пушело и пиело пред мои очи, не станав ни пушач ни алкохоличар. Не значи дека детето ќе го прави тоа што го гледа, но тоа не значи и дека не треба да се заштити детето и дека не е страшно да е сведок на пороците на своите родители, затоа што кај детето се јавува љубопитност да го проба и тоа она што гледа дека родителот го конзумира, па не се знае дали ќе тргне по нивните стапки или не.
    Во секој случај, децата не треба да бидат изложени ниту на чадот и мирисот на цигари, ниту на марихуана. Родителот треба да знае дека има одговорност не само за себе, туку и за некој друг, па според тоа, треба да е примерен и совесен а и позитивен пример за детето, модел кој тоа ќе го следи.

На Таа Сум и Joi им се допаѓа ова.
  13. Babyby

Babyby Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    2.554
    На толку докажување и контрање алкохол, цигари, марихуана, би ви препорачала малку да се вратите во времето на прохибицијата во САД, или пак да прошетате во Холандија (секако доколку имате можност). А во секој случај да ги погледнете и профитите на фармацевстките компании кои се втори на светско ниво после воената индустрија. Инаку и афионот порано се сметал за дрога, па на малите бебиња им ставале опиум во млекото за подобро да спијат. А ако на вас ви одговара да пиете по една рака апчиња чиста хемија тоа е ваш избор. Инаку како за крај- родител кој пуши трава воопшто не е репер за лош родител!!!

На Feminka22 и WildMk им се допаѓа ова.
  14. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.776
    Допаѓања:
    169.471
    Јас сепак мислам дека родител кој "пафка" нема да пафка пред дете зошто смрди. Лично јас, не би пафкала пред дете, не би пушела пред дете, не би пиела пред дете. Сите вакви работи ми се во "не" кош за пред дете. Радо би имала родител кои ги прави сите три кога детето не е дома, него да прави само една, легална, пред детето. Втората ми е поштетна ситуација.

На Feminka22, 1209, mariz и 5 други им се допаѓа ова.
  15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.452
    Допаѓања:
    114.774
    Заклучок на темава, додека не родиш ќе правиш се и свашта ама после се преправаш во мајка тереза која не пие, не пуши, не пафка итн.. А бе ајде не ме зафркавајте.
    Колку пати сте биле под гас кога детето ви качило температура? Колку пати викало по вас додека сте имале секс во спална? Колку пати сте пиеле пиво и вино пред детето? Сте пушеле цигари пред детето? Или тоа не се рачуна? Немој да ми кажете дека по дома сите имате тајна соба каде што ги правите овие гревови а во останатиот дел од станот сте совршени родители.

Кој што сака нека си прави, негово дете негова одговорност. Кај мене никогаш ништо не било табу. Напротив, кога ме фати татко ми прв пат пијана ме седна другиот ден и ми кажуваше ако сум решила да пијам што да не мешам. Когаме фати мајка ми со цигара, ми вика ако си решила да пушиш пуши со мене не ми се криј. А се ова беше на мои 17 години.

Така да.. нит сум алкос ( напротив не ни пијам), нит пушам цигари ( ги оставив после факс).

Така да дечки релакс.

На Feminka22, Doozy, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  16. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    Само како уште не разбравте дека марихуаната во Холандија е легална ради полнење на буџетот со парите од туристи што доаѓаат баш ради легализацијата.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Па не е само во Холандија.
    Има повеќе земји во кои рекреативната употреба на марихуана е декриминализирана.

18. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.113
    Допаѓања:
    67.087
    Толку е тешко да се поверува дека има родители што не пушат и не си ги трујат децата, не пафкаат и не се прават камења пред нив? До таму дојдовме за ова да ни изгледа нереално?
    Интересно.

На Joi, Waka-waka, fana и 10 други им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Па не мора да се прават камења, доволно е да испиле неколку чашки пред дете.
    И ако пафкаш, не мора да се направиш камен...

На Sanjichka007 и Nausicaa им се допаѓа ова.
  20. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    Еден другар ми викаше по пола делиме со другар ( не знам дали станува збор за една цигара или нешто повеќе) и не можам да стојам на нозе после.
    Колкава количина треба да земеш за да не можеш да стоиш на нозе? Се вадеше со тоа дека не зема редовно па брзо го фаќало. Се работи за една цигара или повеќе?