Родители на едно дете

Discussion in 'Дете' started by RainBow, Apr 18, 2021.

1. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

@RainBow тоа сакав и да го кажам . Секој си прави како смета , за колку деца ќе донесе на овој свет.
    Никој не треба да се правда пред никој за својата одлука. Дали едно дете дали 2 или 3 па и 4.
    Или зошто некој не сака воопшто деца .
    Додека секој е задоволен и исполнет со своето , другото ништо не е битно .

Осе, buba4e89, danichap and 4 others like this.
  2. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Не треба да се правда, ама родителите на едно дете и те како се ставени во позиција да се правдаат. Зошто луѓето немаат осет и напаѓаат со прашања.

3. Black girl

Black girl Форумски идол

Па ок де, но не е ни за вау да им се каже. Тие си одлучиле така, а не да ми коментираат дека јас кога бев со едно дете сум се по.....

Mumoftwo30 and JoyJoy like this.
  4. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Rein jas go iskusiv nekni ova na svoja koza iako edvaj i ova go dobivme posle 13 god borba so neplodnost i mnogu luge toa go znaat i. ne me prasuvaat koga vtoro dete edna nekni stvarno me napna e kako ke bilo deteto bez brat ili sestra e kako dr ne znaele nisto a mi rekoa oti ne smeam da rodam vtoro dete oti nekoi zdrastveni problemi i uste malku falese da bidam drska i bezobrazna

Antebellum, Pa8la and JoyJoy like this.
  5. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Со таквите треба да си дрска и безобразна.
    Како на моја другарка што ја напнуваа за деца, а со години се мачеа по доктори. Е таа беше дрска, си заслужуваа.

MinnieM, dromka, Осе and 3 others like this.
  6. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Мислам дека сите реагираат на оваа тема како што реагираат затоа што мајката е таа што цело време е бомбардирана со прашања ,,кога второ, кога трето".
    Никогаш не сум се дрзнала да прашам некого такво интимно прашање. Каде пишува дека е морално да се имаат повеќе деца, кој тоа вика дека така треба?
    Деца се имаат затоа што родителите треба да одлучат да ги имаат. Затоа што сакаат, не затоа што така треба или требало.
    Мене многу ме лутат вакви лични прашања и притисоци од околината.
    Подобро едно на прав пат истерано, со психички стабилна мајка, отколку повеќе со крив правец и психички нестабилна мајка. Не навредувам никого, тргнувам од себе како би се чувствувала.
    И со таквите само треба дрско да oдговори. Зошто да не сакаш да ми го родиш, чуваш, изгледаш и вратиш кога може само да се чува.

7. RainBow

Океј, не беше првичната намена на темава за некакви споредби, поентата беше за одредена група луѓе да се најдат со сличните искуства.
    Слободно отворете тема за Родители со повеќе деца и можете таму да дискутирате за тоа искуство. :)

dromka, LazaLaza and JoyJoy like this.
  8. No Makeup

No Makeup Популарен член

Мене кога ме прашуваат кога второ, ги прашувам дали тоа всушност ми се мешаат у кревет? :D

Осе, Pa8la and DarkStormm like this.
  9. RainBow

А, што, демек нема да речат, па некој очигледно треба да се умеша? :D
    Мене ми имаат речено дека не се гледаме доволно со маж ми, затоа немаме друго.:sweat:

Mumoftwo30, Осе and DarkStormm like this.
  10. No Makeup

No Makeup Популарен член

Ццц е богами како би им вратила.. Ама не вреди пак ќе се најде будала што не сфаќа.

DarkStormm likes this.
  11. elimkd

elimkd Форумски идол

Мене пак во последно време не ме ни прашуваат, некако сведоци се дека се раскостив сама со едно дете, секаде го влечам од пазарење, болници, испитување, шетање, градинка, башка што сите го научија немирко, сами ми велат второ дете гарант ќе почека пошо ова мааста ти ја изваде

LazaLaza, Zumbulche and DarkStormm like this.
  12. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Istovo go projdovme 8 godini site pametuvaa kako demek da pomognat ko da nie ne znaeme. Jas na site im pleskav abe invotro sme sakame i nie dete ama ne mozeme...neka gi faka nezgodno koa pikaat nos kade ne treba. I jas bev skroz resena deka ne mozam 2 odednas i prv muabet mi bese so doktorot ja nejkam bliznaci najgolen strav mi bese. 5 ivf projdovme ama eden po eden embrion dur da se pojavi junakaceto do kraj sto dogura.
    Sega istite tie ajde znaes na kolku slednoto prirpdno se fatilo ko da ne znaeme so muz mi akko se praat deca. I sakam i nejkam. Ubavo mi e deteto si go gledam zdravo pravo srekno edno, ne znam kako vtoro ke sakam,ne znam dali sakam da ja dovedam vo situavija da se delam megu dve ama pa os druga strana sakam i bebinja nemav maka ni so doenje ni so bremenost ni so poragaj...samo so zabremenuvanje. Vremeto si vrvi 35+ sme friziderot vo remedika e poln i da gi frlis tie nekako ne ide....ni ja ne znam kaj teram...

Mumoftwo30 and sani99 like this.
  13. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

И тие со 3 се правдаат и добиваат прашања..

14. elimkd

elimkd Форумски идол

Прееска едно жениче во поодминати години јас со малото, од онај тип на женичиња со поагресивен пристап, ајде ајде дури е мало што чекате, да не е само, да си има другарче… јас прво што ми текна: аххх синкир тоа ќе му е гаранција дека цел живот ќе си се слагаат:x што ми требаше да отворам уста подоле од гов’о ме напраи… се мислев што да кажам женава абер нема за доста, на крај ми текна: се шалаам нормално ќе му родам минимум уште две да не е само…:whew:

Sophitas and LiquidLuna like this.
  15. BeMyFriend

BeMyFriend Истакнат член

А зашто па да се правдаш?
    Знам како е, сакам да речам за се нешто се правдаме, се нешто си дозволуваат да кажат...
    Супер им е на тие што се единци, не е морално да се има повеќе

Sophitas, elimkd, LiquidLuna and 2 others like this.
  16. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Мене мајка ми пред некој ден ми кажа дека било греота сама да ја оставиме.
    Викам ти мене од греота ме роди?
    Па нееее, ама види сега што убаво ти е со брат ти.
    Брат ми го гледам еднаш до два пати годишно, нормално дека ми е убаво :rofl::rofl:

MeowMeow, mal.ecka, MinnieM and 8 others like this.
  17. DarkStormm

DarkStormm Популарен член

Денес гинекологот ме праша дали имам позитивен тест, бев на обичен преглед. Одамна немам одено. Реков не, ме прегледа и ми вика дека наскоро ми се плодни денови, да сум била активна, ќе било добро. Јајниците како за ПЦОС биле супер. Му реков немам таква намера, дојдена сум на обичен преглед и за советување околу контрацептиви. И ми се изнасмеа и ми рече дека никогаш немало да сум помлада, само постара. Културно одговорив дека сега сум фокусирана на постоечкото дете и кариерата. Пак го удри на смеа, и ми рече дека работата не била се во животот. Сум требала да раѓам. Па еве се пожалив тука, сеа трчам во другата тема да барам препорака за нов и добар гинекилог.

Last edited: Dec 27, 2023
  18. Bebac

Bebac Популарен член

Имам 40, а синко 3,5 години.
    Кога го гледам како се игра сам ми е многу жал. Нема ни брат ни сестра.
    Од друга страна навистина незнам дали би можела да издржам втора бременост и физички и психички?
    Работа, синко е многу темпераментен.
    Ајде сето тоа настрана, но со сопругот сме сменети двајцата. Фитилот ни е се пократок.
    Јас му реков дека доста се има променето за овие 6 години, а тој вели дека јас сум таа што се променила.
    Како и да е моментално во оваа ситуација мислам дека последно нешто би било да се зачне бебе?
    Нека е жив и здрав синко, па што е од Бога така нека биде.

DarkStormm likes this.
  19. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Да е жив и здрав, ама здравјето ми е побитно.
    На ова дете мислам мајка повеќе ќе му треба одколку во моментов брат или сестра.
    Тоа е...

20. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Ова ме потсети на една дешавка кога требаше да ми земат крв, а јас се вознемирувам најчесто и иако е скроз безопасна процедура ми е језиво. И таа ми искоментира де де ама си се уплашила како мислиш ти деца да раѓаш ако од крв земање паничиш. И го плеснав дека не мислам да раѓам деца и ја оставив онака збунета и во прашалници. :D

lovely girl M and DarkStormm like this.