Божеее шо не се изначитав на темава . Ако си им носел облека - никаква била Ако си им носел јадење - мислат дека тука умираме од глад Ако си им носел некој апарат за домаќинство - мислат дека ние не сме виделе таков Ау ау Јас сум тетката од странство и кога се враќам не одам на седење и спиење ни кај роднини ни кај пријатели, си одам во свое. Макар и хотел да бил. Нити носам, нити очекувам да ме дочекуваат со црвен тепих. Кусо нека е од такви, и парфем од 200е да им дадеш пак ќе му најдат маана, ќе кажат најсмрдливиот си им го купила. На некои и тоа им е малку. Пази, блузите од 5 евра. Значи кога ви ги дале блузите, вие одма сте земале да гуглате колку пари се, да знаете дали да кукате или не
Ме потсети на едни, во странство се речиси цел живот, и малку, ама барем малку да попримиле од западот ќе речев добро е. Затуцани, до коска. Бараат бајачки таму, замисли. И тоа балканки, нормално, оти Германци Австријци немат поима шо е тоа али нашиве со сфаќањата не мрднале од мртва точка и ми се чудни искрено.
Ме изнасмеа Ама со оглед на тоа колку се чека тука за на доктор, и плус не те сфаќаат за сериозно се додека не се деси нешто сериозно, примамлива ми е таа идеја со бајачките Проблемот е шо германците делуваат откако ќе се деси нешто а ние балканците веруваме во "подобро спречити неголи лечити"