Па сега, ако во МК е реално дека девојче од 10 години добие и нема појма што е тоа, оти никој не ја едуцирал, и мисли дека ќе умре, пошто крвари, не мислам дека е чудно за некој што ,,транзитира,, од 5 години, да очекува да добие Е ова. И сега за што праиме муабет освен за јазична форма? Читав пред некој ден, Стојан решава дека ќе биде Стојна, жена му нема разбирање за каприцов, детето од 7,8,9 години е ОК со тоа, и нема проблем да се изразува џинџер флуидно- ,,тато, убава си,,. Не разбрав дали тато се облекува во фустан или само се осеќа како жена, ама разбрав дека тато нема проблем со ,,органот,, и нема намера да транзитира. Реков јас пред 16 страни, не сум сигурна дека сум ЦИС, овие ме убедуваат сум. Фала Бриџо
https://vapebleach.tumblr.com/post/146468134070/i-have-compiled-a-list-of-every-gender-tumblr But there's more Види да не ти се свиѓа повеќе некое од новиве Ах желбата да се биде посебен
Ај најди некое за мене Ама да ми биде таман. Сега да се разбереме, психологија уан-оу-уан: секоја личност Е посебна! Тоа не значи дека секоја личност има посебен, уникатен за неа џендер, на пример
Одма знам кое за тебе, како напатена душа за плажа И за мене си најдов Се сложувам дека секоја личност секако е посебна, тоа е и убавината на различностите. Зборував за потребата да истакнеш дека си малку попосебен од другите. Еве јас разбирам дека постојат два пола (и интерсекс луѓе кои се родени со карактеристики на двата), разбирам и дека постојат луѓе кои се дисфорични, разбирам и дека некои луѓе едноставно не се чувствуваат како биолошкиот пол. Прашањето е сега, како се чувствуваш како даден род, особено во оваа специфика на 100тици родови? Оти јас и ти сме двете биолошки жени, а сигурна сум дека комплетно различно се доживуваме и себе, а и поимот за жена. Како пример би се одредила дека сум demi-girl? Што значи воопшто тоа и зошто потребата да се идентификувам со некоја толку специфична категорија?
Не знам сесре, тука пишува дека двете сме ксеноџендер. Одамна ме изгубија, кога го додадоа плусот на LGBT што му фалеше на Т? Само Т?
Ај до утре некој онлајн квиз "what's your gender" да најдете, да се истестираме сите Вака во недоумица кој род сум живеам
https://www.scarymommy.com/inclusive-pregnancy-birthing-language/?utm_source=FB Ме заболе глава од терминиве. Belly birth, abdominal birth, тие мислам нови ми се. Да не било веќе цезареа.. Читнете, да сте во тек со лингото.
Some people brag about having a “natural birth” when what they mean is that they had a vaginal or unmedicated birth—both are wonderful, but you don’t get bonus points for this. To assume that this type of birth is natural is to then put stigma on someone who decided to use an epidural or chose or needed to have a cesarean birth. Ок, ај да не претпоставуваме дека постои природно породување. Мислам, шо е то затуцаност? Со милениуми луѓе се раѓаат на секакви можни начини, некои се телепортираат а некои ги носи штркот. И животните исто И така деца, време е да се гаси интернетот ПС. Мислам дека и гинеколог е еден страшно навредлив термин, шо е то, за жени само Тендер да се распише, овај идеен конкурс за нов термин
Beginning June 17, the full documentary, Trans Mission: What’s the Rush to Reassign Gender? Looking forward
Woman who lost her job — but gained J.K. Rowling's support — over trans tweets wins appeal Уште еднаш, трансфобијата и ТЕРФовите победија Ќе се порадуваат терфовите од форумот на оваа вест. Critics of Rowling and Forstater are calling the decision “a step backwards”
Мене на пример, не ми е јасно, како можи да не прават разлика меѓу сексуална одриентација и сексуално насилство? Или како не разликуваат род, од пол? Ова треба сето да се напика по училници и да се почни да се учи збор-по збор. Се' од почеток.
Лично, како цисродна жена лезбејка поддржувам трансродни лица. Транс права се човекови права. Топло Ви препорачувам да научите дефиниции и разлики за родово изразување, родова презентација и родов идентитет. Еднаквост за сите.