...The district though no parents notice was needed?? Pardon my french but who the f**k are they to think that? И кога да го очекуваме во Македонија?
Кое прашање? *Невр мајнд Прочитав пак. Одговорот е: Секој се 'понаша' различно и различно се доживува себе си. Некои се чувствуваат како жени, некои како мажи. Ако си со боди дисморфија, ќе сакаш да смениш пол. Не се сите исти.
I have a proclivity for 'explaining' things. Ќерка ми ја вика: 'Многу филозофираш' *Не е корисна карактеристика.
Губиш време залудно. Ова ти го кажува некој шо често губи време за овие ствари, се додека не сфати дека е залудно за некои луѓе да си го трошиш времето. Прави нешто попродуктивно за тоа време, искористи го за себе. Игнорот од рајот е излезен.
@WildMk Да, но зошто потребата од феминизирање и понашање a certain way кај трансродови лица наместо само промена на пол ако родовиот идентитет е општествена појава само?
Си слушнала за 'Машка Петра' и 'Женски Перо'? Знам дека е залудно, ама не мом да се запрам. ... можи оти имам одвишок слободно време...
Епа залудно е де и јас мислам затоа што е бесмислено, целава дискусија е бесмилсена ама кога веќе се гура актуелно поготово на деца мора да ја дискутираме и поткрепиме со аргументи ваљда.
И повторно одговор нигде...само скретање, зошто ли? Oу вел... Ајде чекаме да стаса и кај нас во школи па ќе си ''збориме''....ваљда. в