Ја пред година-две си велев „Што е ова глупости - рок! Само се дерат ко луди“, но со текот на времето ми стана омилен вид на музика, и тоа нз зошто. Најомилени бендови ми се Аеросмит, Бон Џови и Ганз ен Роузес. Вие дали слушате рок и кои се ваши омилени рок - бендови?
Порано и јас го мислев тоа, а сега слично како и тебе омилени бендови ми се Аеросмит, Бон Џови Ганз ен Роузес и Скорпионс..
Хаха, не дека порано ми сметаше, ама не слушав нешто премногу често. После имав еден дечко, кој само рок слушаше и јас таква секој ден музика РОК, музика рок.така да, сега ако нешто слушам, да тоа е рок и му благодарам шо ми го всади тоа. ете едно благодарам до бившиот, многу касно ги открив убавините на рок музиката
Порано бев голем скептик за рок а сега едноставно се опседнав со рок... омилеи групи ми се Red hot chili peppers,Ac/Dc Led zeppelin ..deep purple
пораснав со рок и сега сè уште си слушам рок супер ми е музиката иако најчесто слушам Ска во последно време (и панк секакооооооооо)
Нормално дека слушам рок, што друго ќе слушам ако не рок? Денешнава музика е глупост. Значи под рок не подразбирам некои нови популарни бендови, туку The Beatles, Led Zeppelin, Deep Purple, Black Sabbath, Pink Floyd, The Police, The Doors, Queen, AC/DC, Kiss, Van Halen, Skid Row, Def Leppard, Motley Crue, U2, Metallica, Bon Jovi, Guns n Roses, The Who, Slaughter, Winger, Danger Danger, Aerosmith, ZZ Top, Alice Cooper, Iron Maiden, Boston, The talking heads, Journey, Alias, Lynyrd Skynyrd, R.E.M, The Scorpions, Kansas, Europe, Extreme, Mr.Big, Dokken, Bad English, Kix, L.A Guns, Night Ranger, Ozzy Ozbourne, Ratt, Rainbow, The rolling stones, Shocking blue, W.A.S.P, Oasis, Tom Petty & The Heartbreakers, Poison, Cinderella, Gotthard, Motorhead, Korn, Iced Earth, Hanoi rocks, Whitesnake, Faith no more, The Runaways, Billy Idol, Tesla, Ramones, Yngwie Malmsteen, Twisted sister, Steelheart, Helix, и иако не сум голем љубител на grunge морам да ги спомнам Nirvana, Alica in Chains, Pearl Jam, Smashing Pumpkins, Mad Season, Screaming Trees..... Е, вака слушам јас рок.
Јас обожавам рок,ама не денешниов,туку оној good old school rock.Одам по примерот нa honorthyself и ќе ги набројам моите омилени бендови: GUNS N'ROSES,SKID ROW,BON JOVI-моите 3 нај нај омилени Др:Metallica,Poison,Warrant,Motley Crue,Def Leppard,Van Halen,Scorpions,Europe,Pink Floyd,Deep Purple,Led Zeppelin,Black Sabbath,Alice Cooper,Whitesnake,Twisted sister,The Police,The Who,Steelheart,Billy Idol,Iron Maiden,Extreme,Rolling Stones,W.A.S.P.,Mr.Big,ZZ Top,Dire Straits,Aerosmith,Lynyrd Skynyrd,KISS,Quiet Riot,Journey,Judast Priest,Foreighner,Genesis,Oasis,AC/DC,Doors,Queen,Nirvana...и мн,мн други !
Слушам, и тоа како. Добро, порано бев некако повеќе загреана особено за рок музиката од 80-те и 90-те ама и сега слушам, само што сум свртена повеќе кон алтернативен рок. Омилени бендови од оние класични рок ми се Бон Џови и Аеросмит. Има и многу други, ама овие би ги ставила како најомилени дефинитивно. Како и да е, за мене оние кои не слушаат барем малку рок не знаат што е убава и квалитетна музика.
Опседната сум со рок музиката од '70, '80 и раните '90ти години. Да не ги набројувам сега сите бендови што ги слушам, ќе ги издвојам само омилените. Guns N' Roses, Bon Jovi, Aerosmith, Scorpions, Led Zappelin, Queen, The Doors, Pink Floyd, Skid Row, Europe, The Rolling Stones, Pearl Jam, Metallica, Journey, Nirvana, Whitesnake .. Абе ајде, ме мрзи уште да набројувам, нема крај ова.