За Дел Посто имам многу пофалби чуено, дефинитивно ќе го посетиме. Мене како тивко, убаво и со нормални цени ми е и Адонис, брза услуга, нормален тон на музиката, мислам таман за да се разбериш а не како во некои места да се навикуваш, персоналот му е добар, само што мене веќе ми е досадно нон стоп сме таму и сакам да смениме малку.
мирно и тивко со превкусна храна и пристапни цени е и Арт кај споменикот од Итар Пејо, на спрат горе. Топеното сиренце му парира ба Ла страда и Леоне
Ааа и пица Арт е преубава,ја обожаваме ние. КркАм Бар,сега е мислам еден од попоуларните,кај Могилата,јадевме пилешки прсти и пржени копирчиња,кои им се многу вкусни,полнети печурки исто се многу вкусни. Рустика го фалат наши пријатели,но не сме биле таму.
Ресторан “Скала“ исто така е многу убаво место за сите тие што сакаат поинтимна атмосфера. https://www.getlokal.mk/mk/skopje/skala-1
Кала (на Ленинова), Сушико (на Ленинова), ресторант Џино (во ГТЦ на втор спрат), Ројал Македонија (бродот на Вардар), во Бисер трговскиот од лева страна пред влезот има еден кафич ама не ми текнува името, Евридеј, Џовани (во Лептокарија), Амигос (на ул. Македонија), Коктел бар (позади Собрание). Овие што се болдирани ти ги препорачувам повеќе затоа што во нив има споени сепариња и можете да седнете заедно еден до друг. А другите ти се ако сакаш да ја однесеш на романтична вечера и да не штедиш пари.
Од кога дечкото е должен да ги плаќа вечерите? По кое правило е тоа, еве јас не знам. Инаку Диш (за мене пандан на Џино) во Капиштец- Зебра ми е еден од поомилените во последно време. Вкусна италијанска храна, убав амбиент и пристапни цени. Имаат и онлајн мени.
Не реков за стално да ги плаќа. Но џентлменски е да и платиш некогаш. Тоа не е правило, од култура и почит е.
Убава тема. Штета што не е активна. Голем дел од предлозите што ги прочитав веќе се затворени. За Енрико и Piazza liberta се согласувам, убава атмосфера имаат. Daily food&wine ми се свиѓа исто, убаво местенце е.