Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Руменило за лице

Дискусија во 'Лице' започната од eleni23, 10 ноември 2010.

1. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.225
    Допаѓања:
    56.911
    Најправилно е на местото каде што обично поцрвенуваш природно. Тоа е и целта на руменилото - да даде природен изглед.
    Под јаболчниците обично се нанесува мат руменило неколку нијанси потемно од тенот за да ги истакне контурите на лицето. Руменилото во боја обично оди на самите јаболчници, но не преблиску до носот и превисоко накај очите.

Во суштина и нема некое правило, секој нанесува како што му одговара. Пробај ти повеќе начини, сигурно сама ќе знаеш кој е најдобар за твоето лице.

2. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    Ова го купив јас, задоволна сум од бојата, баш нежно ми е, иако вака ептен розово изгледа, но не сум задоволна од неговото траење.. доколку го загледате и сакате да го купите, пробајте го прво дали ќе ви трае, пошто можда е до мене, имам мрсна кожа (ако тоа игра некаква улога..) ама јас не би го купила уште еднаш.
    Сакам да си купам некое како ова сега, ама да ми трае подолго, ова дури да излезам тука е, трае уште 1 час и после го нема :(

Прикачени фајлови:

3. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Што ќе кажете за Џордани перлите :?: И кои се поубави бронзените или оние со резеви топчиња ?

4. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    ^^^Епа јас најчесто ставам розевкасто руменило - т.е. тоа се розеви перли меѓу кои има околу 10% бронзеникави перли. Јас ставам најчесто на јаболчниците и една другарка ми вика: „О, зошто таму си ставила? Па под јаболчниците се става руменило за да ти ги истакне...“. А јас па дека многу често поцрвенувам па затоа на јаболчниците ставам. :$ :D

5. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Ги користам перлите на авон и руменилата не севентин,задоволна сум.На Гош стварно не ми се свиѓаат,сакам да купам на Буржоа и на артдеко да пробам...кој има користено на артдеко која им е цената?знам дека е мн.квалитетна фирма,јас користев лакови неколкупати,долготрајни им се.

6. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Руменилото ми е шминка за која не ми се даваат многу пари. Не дека квалитетот не е важен, но џабе скапо руменило ако не е убаво нанесено. Дури поважна ми е четката за нанесување. Некако се навикнав на руменилото на Аура - розеникавата боја. Сите други претходно некако брзо ми се замастуваа или имаа премногу светки. Плус е многу евтино.

7. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Ако некој од вас ја има палетата на сенки од DOVE ,слободно нека ја искористи за руменило.ефектот е неверојатен а башка и светка лицето.Ми стоеше дома и случајно пробав дури и од моето буржоа незаменливо руменило ми се допадна повеќе :lol: :inlove:

Прикачени фајлови:

• 09062011552.jpg
      09062011552.jpg
      Големина на фајлот:
      18,8 KB
      Прегледи:
      413
    На SexyLady му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Дали дека не сум користела досега, ама розевите руменила ич не ми се допаѓаат. И мислам дека никогаш не би ставила такво нешто на моето лице. :^)
    Ми делуваат некако пребебешки, кловновски, штознам, до мене ли е или само сум се навикнала на моите бронзени перли. :D
    Моите се Џордани, од оние најстарите уште од времето на мамичка, уште ме служат и не би ги менувала за ништо. :)

9. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    1.113
    Само и само ова. И можда Ланком, ама немам руменило туку во компактот што го имам си има помало, и тоа е исто прекрасно.

Инаку ставам минимално. Сакам да изгледа природно, а не шминкано, не само руменилото, воопшто кога користам шминка. Нема нешо шо мразам повеќе од руж што се познава, па уште шеснаес подлоги ако има и три руменила демек ваму светло таму темно, абе ај (скраја да е плус солариум на ова). Сакам да ми дише фацата, не да си ја осеќам шминката.

Плус една неам видено да знае два посто да погоди од ова, увек се познаваат ивици де на пудрата де на ружот. Од километар изглеа убаво, да се приближиш, тапацирано. И избегавам да се поздравам во образ со такви, копија ми има останато на образ. :fubar:

10. Monroe

Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    416
    До сега немам користено руменило а во план сум да купам и ме интересира која е разликата помеѓу
    овие руменила

Дали е подобро во прав или во топчиња и во што се разликуваат ? :)

Прикачени фајлови:

• images.jpeg
      images.jpeg
      Големина на фајлот:
      6,5 KB
      Прегледи:
      309
    • gba_bl.jpg
      gba_bl.jpg
      Големина на фајлот:
      21,6 KB
      Прегледи:
      310
  11. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    порано користев од орифлеим (од џордани, на попуст го зедов), и ми беше супер, а, отпосле како да не ми беа истите перли, како да го загубија квалитетот.....
    потоа од дебора купив (околу 700ден), убаво беше руменилото, но многу ми сјаеше на лицето.....
    сега за сега имам од лореал и дефинитивно сум најзадоволна :) , се многу поскапи, ама и трајни се, па ми се исплаќа.... :)

12. Vodolijata

Vodolijata Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2010
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    683
    Девојки знае ли некој кај можам да најдам руменило во праска боја, имам многу бел тен и темните бои не ми стојат ко кловн сум. И да не биде со светки значи сакам мат боја и онака имам мрсна кожа. На интернет барав, од MAC има едно многу убаво руменило во нијансата што јас ја сакам ама има ли некаде кај нас од MAC производи? ( и да има сигурно ќе се бледа копија :D ) Ако сте сретнале некогаш руменило во мат праска боја од која и да е фирма кажувајте зашто јас до сеа не сум ни купувала руменила, понекогаш ставам од сестра ми навечев ама тие кафените нијанси бе не ми стојат, не, не и не...

Е вака нешто да биде

Прикачени фајлови:

13. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    Користам руменило на Deborah розева нијанса и сум многу задоволна,одлично е дава многу природен изглед,а и многу споро се троши го имам можеби една година и ни половината не е потрошено.

14. equip

equip Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    25
    моментално имам руменило од bourjois i golden rose и мозам да кажам дека 2то ептен ми е поубаво , посјајно е , поефтино и има поголема грамажа :)

15. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Jас моментално имам од Mac,купив на дјути фри,многу убаво е,и дава убав сјај :)
    Hекоја праска-розе боја е,еве го

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Колку чини ова од Мас?

17. Tej4e

Tej4e Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    37
    Дефинитивно од Орифлеим перлите најмногу ми се допагаат !!! :*

18. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    беше 20 и нешто франка,го купив во швајцарија :^)

На Mimi123 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Sm.real

Sm.real Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    64
    Ако може некој да постира некое видео за нанесување руменило . :P

20. interesna

interesna Популарен член