Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Руменило за лице

Дискусија во 'Лице' започната од eleni23, 10 ноември 2010.

1. His-Cinderella

His-Cinderella Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    4
    Имате некаде видено Мак руменило,или било кој друг производ од Мак?Јас имам барано ама никаде нема.

2. ani22

ani22 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2010
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    303
    Користам Golden Rose , светло розева боја и многу ми е погодена, прекрсно e за парите :)

3. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    За жал козметиката на MAC ја нема кај нас.

4. His-Cinderella

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    4

Така и си мислев...штета баш би сакала да ја пробам ;(

5. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Да и јас сакам ама нема, а и да има кај нас цените би биле соленки за да може секој да си ги дозволи.

6. His-Cinderella

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    4
    Така и си мислев...штета баш би сакала да ја пробам ;([/quote]
    Да и јас сакам ама нема, а и да има кај нас цените би биле соленки за да може секој да си ги дозволи.[/quote]

Се согласувам дека би биле малце превисоки за наш стандард :D Ама сепак барем нешто би си купила :$
    Ај во блиска иднина ке биди и то.Ке го има и кај нас ;)

7. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    ^Ќе ви се вмешам малку, за Маc производите, и ќе надополанам дека нема да бидат малку високи туку ќе бидат вртоглаво луди цени за руменило, кармин, било што.
    Рамо до рамо се носат со Диор и компанија.
    За мене тоа се луди цени за наш стандард, воопшто за балкански, па можеби и пошироко.
    Една продавачка ме убедуваше дека 3500 за сенка на диор не е многу.
    Златна сигурно не е!
    Квалитена е сигурно, но има и други со задоволително добар квалитет со каде каде пониски цени.
    Сепак не сме Холивуд и не ни е потребна до толку добра шминка ;)

8. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Јас нa подарок добив руменило и две сенки од MAC.
    Сенките се високо пигментирани и многу убаво се мешаат со други бои, веројатно затоа што се и такви неутрални нијанси.
    Руменилото е во некоја нијанса меѓу седефасто розево и кафеавкасто, ambering rose е нијансата, и остава толку убав сјај на образите, што имам желба секој ден да го шлакам по лице. Јас немам користено поубаво румнило, ама вистина е дека со некои далеку поефтини производи може да се постиге сличен ефект.
    На ebay руменилото на Мас се наоѓа и по 14 долари, ама не знам дали е за продажба на големо, а на офцијалната страна баш ова руменило е 20 долари.

9. LetsTalkFashion

LetsTalkFashion Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    879

за да може да ти помогнеме како да нанесеш треба да знаеме каков облик на лице имаш , ако не си срамежлива и доколку немаш проблем со откривање на идентитетот постирај твоја фотографија или пак постирај облик на лице од некоја личност(глумица , пејачка///) што има сличен облик или потруди се да опишеш ... па ќе пробам да ти објаснам или евентуално да ти пратам некое видео од нет од девојките кои ги следам ... :)

10. His-Cinderella

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    4
    А како да знам која боја најмногу ми одговара?

11. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Mу го имам фрлено меракот на ова руменило од Benefit се вика Sugarbomb,само ке си почекам малку да си присоберам парички,оти 50 долари е ;( :|

Eве видео за каква боја на кожа,какво руменило одговара :)
    http://www.youtube.com/watch?v=Ao468V-pqgk

На Allthatglitters21, His-Cinderella, A-j-a и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. SEKSI.BARBI

SEKSI.BARBI Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    43
    руменило епа повеќе обожавам перли имам и на авин и на орифлејм ама од тие џордани голд на орифлејм суп пре задоволна

13. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Pевлон имаа нови кремасти руменило,од Photoready линијата,денес гледав дали ги имаат донесено кај нас и ги немаше :^)
    Mногу убаво ми изгледаат,едвај чекам да ги донесат :wasntme:

14. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Го користам руменилото на Севнтеен. Го имам веќе 2 години и сосема малку е потрошено. Во убава розева нијанса е. Долготрајно е и му дава свеж, пријатен изглед на лицето. Каде и да е ќе треба ново да си купам заради рокот на траење. Најверојатно пак истото руменило и истата нијанса. Имам прилично блед тен и само ова е блиску до моето природно `вцрвување` на лицето. :)

15. SuNsHiNe989

SuNsHiNe989 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    201
    Ги користам руменилата на АВОН и бронзеното и сјајните перли можам да кажам дека се преубави посебно сјајните за летово.
    Со перлите имам една тајна кршам (дробам) по едно топче од сите нијанси и низ перлите добивам и руменило во прав за да може полесно да се нанесува за да не морате со четката сто пати да вртите во него .

16. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Некој да ми препорача руменило, ама не многу скапо, до 150тина денари? :wasntme:

17. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Moже 180?
    Флормар имаш и двобојни, и еднобојни а се одлични. Јас ова го коритам и сега за сега ми е погодено, посебно за летно време сакам да изгледам што поприродно и ова ептен ми одговара и сто зачудувачко долго време. Ма презадоволна сум, мислам дека до сега ми е најпогоден руж, и лично и бојата си ја погодив, ама ни маркава не е лоша.
    Незнам можеби тие со една боја само се повтини но до кај 200 се сигурно максимум.
    На Голден се поветини ама сум ги пробала, посебно перлите според мене се сра*е во боја.

На butterfly33, Miss.Sweet и Lilit им се допаѓа ова.
  18. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    јас го користам на голден роуз во перли е и многу е убав ама 200 и кусур денари беше :worried:

19. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100

Фала многу :) Ќе го побарам ова, убо ми изгледа. Досега користев од Голден Роуз, ама не перли, задоволна сум. Само сега сакам да сменам малку, и боја и фирма :wasntme:

20. nekoja85

nekoja85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    216
    Руменилово со две бои праска/бронзер е прекраснотии.. и јас го користам и на сите го препорачав.. ефтино, трајно и многу убав ефект дава :)