Руменило за лице

Дискусија во 'Лице' започната од eleni23, 10 ноември 2010.

1. KittyT

KittyT Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    124

Каде има од Тренди руменилата? Значи тотално сум неупатена :D :D

На loki.c9 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. candise20

candise20 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2012
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    204
    :inlove: Avon

Прикачени фајлови:

3. nekoja85

nekoja85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    216
    Има и со една боја и вакво, иначе се во “прав“, со четка се нанесува :) ги имаш во Веро Центар и Рамстор како штанд се во холот, има во Шатци, Јуник (ако си од СК).. и мн споро се троши бај д веј.. го имам од март можеби, секој ден ставам (па и по два пати) абер нема, ни до пола не е :)

На KittyT му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SuNsHiNe989

SuNsHiNe989 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    201
    Сега веќе ги има во сите парфимерии.

5. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    10.927
    Моментално имам од manhattan И сум презадоволна од бојата и од тоа колку трае :*

6. Ligavka

Ligavka Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2011
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    88
    Колку кошта руменилото ? :)

7. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Не сум многу голем фан на руменилата за луце и не ги користам многу многу. Сакам пред се да биде во некоја нежна боја, да не се приметува многу, чисто онака да не бидам многу бледа само со пудра и нанесувам многу малку. Ми се допаѓаат на Буржоа, го користам тоа праска боја што е
    http://1.bp.blogspot.com/-Nu5HlcU3brY/T ... h+pots.jpg

Го имам и ова на Лореал, ама не сум задоволна, не се нанесува убаво кога ќе ставам се нанесува само на едно место и соти така ко дамка,а не ко руменило, многу ме нервира :@

8. Christina.A

Christina.A Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    354
    Користам вакво од Авон во форма на топчиња,тоа првото на сликата :) Преубаво ми е.

Прикачени фајлови:

• avonperle.jpg
      avonperle.jpg
      Големина на фајлот:
      39,1 KB
      Прегледи:
      363
  9. srcula

srcula Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    48
    Јас користам од овие на дебора од скоро и прв пат до толку да сум задоволна од руменило, ептен ми е погодено :)

На Miss.Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  10. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.025
    Essence silky touch blush, 20 babydoll (од лево на сликте) и 10 adorable (од десно на сликите). Очекував помалку добив повеќе.

- Мека свиленкаста текстура
    - убво се блендаат и даваат рамномерна боја секаде
    - доволно пигментирани, бојата може постепено да се појачува така што не постои ризик од кловн образи
    - нијансите се мат и изгледаат многу природно на кожата
    - боите се ептен погодни особено за луѓе со слетла кожа
    - одлична цена - 195 ден.

[​IMG][​IMG]

На koritsaki, Trendafilka и Mishela им се допаѓа ова.
  11. Aylin123

Aylin123 Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    20
    Многу е добро руменилото. И јас го имам скоро две години и уште го немам потрошено. Цената е 490 денари, меѓутоа се исплати за парите бидејќи трае прилично долго време. Ви го препорачувам

12. detelinkaa

detelinkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    60
    Ми треба совет, помагајте! :)
    Праскасто-розево мат руменило? Ми здосадија перлите од орифлејм а и некако темни ми се за во зима па се мислам што да купам. :?:

13. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.612
    ^ Тоа од Флормар, го препорачаа многу девојки, а има и пристапна цена.
    Вака на слика го има низ темава многупати, ама бројче бре девојчиња, ако не ви е тешко. :(
    Никој не видов никогаш да напише бројче за тоа двобојното на Флормар, тоа праска-розеникавото.
    :)

14. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Имам пишано бројче наназад, знам баш Мишелка прашуваше :)

Двобојното руменило на Флормар, тоа со праска боја+бронзер, е број 115. Од двобојните имам видено на нет многу нијанси, ама мислам дека кај нас го носат само ова, бр. 115, така да нема шанси Детелинка да го утне :) Инаку, руменилото има многу дискретен сјај. Не е мат, но не е ниту премногу сјајно. Сосема малку, колку да даде здрав сјај на образите :)

И само да кажам, и еднобојните руменила на Флормар се многу убави. Мат се и има прекрасни нијанси. Јас користев една розевкаста, пудреста нијанса (леле, описов :tmi: ), нешто помеѓу беж и розова боја и беше преубаво. Тоа не знам што бројче беше, ама сега се потсетив на него, ќе одам да си го земам деновиве. Паметам убаво дека беше 135 денари :rock:

~
    Едит: Сега ми текна дека и Дебора имаат убави мат руменила, ако не се лажам чинат околу 400 денари.

На LaraSolare, crazylady, Trendafilka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.657
    Допаѓања:
    17.462
    Колку чини?

16. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Ги користел ли некој новите мали перли на Орифламе -Џордани и како сте задоволни? Јас до сега имам користено само од поголемите перли на Џордани, а сега гледам во каталогов има попуст со четка се 650 ден. И воопшто како сте задоволни од ситни перли?

17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.148
    Допаѓања:
    124.523
    Минатата недела го добив на поклон Флормар руменилото,од блиска пријателка и искрено мене ме разочара :worried: .Инаку планирав сама да си го купам,ептен го испофаливте,и бев радосна кога ми го подариј,ама џабе.Мене воопшто не ми се познава бојата кога ставам од него,нити пак нијансата е таква како што изгледа,сосем друга ми е на лицето.
    Викторијас Сикрет ми е при крај,Буржоа за тие пари не е посебно нешто,може ќе земам Голден роуз гледам имаат со светки.....Ако имате пофалба за руменило со светки (дискретни) -бујрум :)

18. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    Имам руменило од miss sporty,avon(перлите),essence и catherine arley.Најзадоволна сум од есенс и мис спорти,од Авон убаво е,најчесто го комбинирам со друго,а исто така и кетрин арли.За тоа од кетрин не очекував дека ќе биде убаво. :)
    Од мис спорти го имам тоа на крај-десно :)

Прикачени фајлови:

19. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.612
    Руменилата на Аура, ако си за розева нијанса - Chianti, ако си за бронзеникава - Marthini.
    Долготрајни, пигментирани, дискретни светки, економични, долго траат. ;)
    230 ден. во Зегин.
    Постојано ги користам, и јас им се намерачив на Флормар, ама сега кога те прочитав ... :(
    Изгледа пак ќе си купам на Аура.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.526
    Допаѓања:
    9.462
    Наназад го имаа пофалено руменилото на Есенс- silky touch blush, па да си кажам и јас.
    Нема баш изразени светки ама не е ни ептен мат. Прекрасно е, доста пигментирано, лесно се нанесува на образите, издржливо- ми издржува цел ден, препотување на журка и последното снежна виулица.
    Имаат многу природни тонови и на розевкасто и на поземјени тонови. Дефинитивно дава природен изглед.
    Цената не ја знам точно ама е околу 150денари мислам. Топло препорачувам :wasntme:

На eli25, Cacy, A-j-a и 3 други им се допаѓа ова.