Исто и јас веќе со години ги употребувам,сум пробала да сменам ама на крај се враќам на нив,само што јас оставам само две розеви топчиња другите ги фрлам,не сакам ништо со розево,ама оставам две зошто поубава ја прават нијансата
Имам руменила, т.е перли, во кафена и розова нијанса. Имам и едно руменило кафено со златно. Ретко ги користам. Имам сега еден нов трик, барем за мене е нов. Купувам потемна камена пудра и од неа си ставам како руменило и изгледа многу убаво и природно.
alverde многу добар руз имам и црвен и розов и двата се супер порано користев перли и катастрофа дури се исфрлував мали црвени мозолЧиња
јас користам од Deborah и задоволна сум денес треба да си купам друго некое од Орифлејм пошто имам порачано
ги користам перлите од авон , бронзените ама останати ми се од летово, сега сакам некој нов накај розово бисерен да си купам имам еден од мис спорти и убав ми е, ќе го потрошам па ќе видам каков ќе земам
И јас ги користам нив,веќе многу години наназад,многу време траат а најдобри ми се.И сестра ми и мајка ми ги користат.
Имам розеви и кафени (добро какви се, праска боја знаете што мислам нели ) руменила. Не се шминкам секој ден, но кога го правам тоа, од розевото руменило ставам обично преку ден и ми дава свежина и живост на лицето , а кефеното (не ми замеравајте, јас така си го викам ) го ставам навечер, макар што и не е правило, знам и розевото навечер да го ставам, у секој случај повеке користам розеви руменила отколку... тие другите користам едно руменило од севентин, мајка ми ми го даде одамнаааа и сеуште го користам, го обожавам розево со некаква златеста нијасна. и исто така користам и кремасто руменило од мејбилин ова го купив летово кога бев во Велика Британија, кај нас го нема. двете си ги сакам
Морав да те цитирам. Имам една камена пудра во потемна нијанса што ми е, и викендот ми текна да си ставам од неа како замена за перлите.Навистина добро изгледаше.Ќе го практикувам ова од сега
колку е ова? баш изгледа убаво, супер му е бојата а јас последниве две години го користам на боржуа (незнам дали го погодив имево ) розевко и на кафеаво едно и задоволна сум
јас користам вакви http://4.bp.blogspot.com/_rnAD-PzWdgU/S-wwmiW7mVI/AAAAAAAAALU/lmI3aMCN0sY/s400/ess_BronzPearls_N.png поклон ми се,тука немам видено јај нас овакви....а многу се убави
во Unique има прекрасни руменила за лице моментално ми се потроши утре ќе појдам во Unique и ќе си земам
Здраво дами и девојки Би сакала да ме посоветувате за какво руменило да си купам. Имам ептен бел тен (како сирење сум во лицето) и светло-темно (некаде на средина) костенлива коса и немам појм какво руменило би ми одговарало бидејки не се разбирам многу многу од fashion makeup. Однапред ви благодарам доколку ми одговорите, а уште поблагодарна би ви била доколку ми пишете пред Нова година..хехе Фала уште еднаш, поздраВ
Мој совет е да си земеш руменило т.е. перли во светла розова боја...Од нив помалку се лепи прашок на четката и така ќе нанесеш нежна светло розева нијанса и ќе изгледа сосема природно.Уште нешто би те советувала ако можеш да си дозволиш да одвоиш малку повеќе пари за добра четка за нанесување руменило бидејќи игра доста важна улога во нанесувањето.Значи влакната да бидат помеки.Се надевам помогнав барем малку
Фала LilMissBossy Да ми помогна и тоа многу. Фала ти, навистина. Туку само уште да те прашам, како и др. на форумот кое руменило и четка би ми препорачале ? Дали да земам на офирлејм или авон бидејки имаат добар избор..мислам де. Или некој друг бренд од парфимерија ? Фала уште еднаш ПоздраВ
Во орифлејм се убави ама чим си толку бела ќе ти бидат темни,една моја другарка е многу бела и ги има од Авон СЈАЈНИ БИСЕРИ,значи има три нијанси,едните се златни,другите бронзени и овие сјајниве,тие с енајсветли,бронзените ќе ти бидат мн темни,а сјајниве и се малку розевкасти нежни супер.А четките од орифлејм се квалитетни јас имам една со години,а гледам сега има некои нови сигурно се убави и тие