Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Руменило за лице

Дискусија во 'Лице' започната од eleni23, 10 ноември 2010.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.655
    Допаѓања:
    106.720

имаш од мејбилајн вакво руменило...јас се мислев дали да купам и се уште размислувам.. :) па ако некоја го има пробано нека каже

едит

мене ми е при крај розевото руменило на менхетен, бојата ми се погоди но воопшто не е долготрајно :| сега се мислам дали да го земам ова на мејбилајн или ова од буржуа би сакала предлози од вас :)

2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Koritsaki, пак јас. :lol:
    Преубаво е руменилото на Bourjois, јас го имам 74, rose ambre. Има некоја праскасто-розе нијанса, која мене најубаво ми прилега на тенот.
    Многу девојки се жалат дека не пуштало доволно боја - мене во тој поглед ми е супер, јас и онака не сакам премногу боја на четката и кловновски изглед уште при првиот потег со четка, па според мене испушта доволно боја за добивање нежен и природен изглед, а нормално - со повеќе потези си добиваш поинтензивен ефект. Мислам дека уште оди со тоа малото четче, со него најубаво ми се нанесува, а сум пробала и со други од тој тип, ама не било тоа тоа.
    Малецко е и практично, баш е за во ташна, имаш и огледалце и можеш да си правиш корекции во секое време. Според мене - немаш утка.
    Има прекрасна палета нијанси, сигурно ќе ти се допадне некоја.
    Ова е прво руменило од тој тип кое го користам вака без баталување по некое време, ептен бев приврзана за Giordani перлите. :tmi:

На koritsaki, Hipster и mims-89 им се допаѓа ова.
  3. russia7

russia7 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    504
    И јас го земав двобојното руменило на Flormar, и презадоволна сум :)
    Долготрајно, убав нежен мирис, ми се чини беше помалку од 200 денари... Предобро е :)

4. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Јас да ги пофалам руменилата на Дебора. Прв пат ги купувам, и тоа само затоа што не можев да си ја најдам нијансата од еднобојните мат на Флормар. Го купив следното, нијанса 03

Многу е убаво, ми трае цел ден на лице и што е најважно - мат е. Иако на сликава делува розово, не е баш. Бојата му е преубава пудресто/розевкаста/месо боја, баш како што сакам, не е нападно, пигментирано е баш толку колку што треба и не е портокалово (најмногу на свет мразам руменила што наместо кафено/месо боја оставаат портокалово :^) )

Го препорачувам, 400 денари во Космо :)

На LaraSolare му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    ^^
    Јас не сум задоволна од ова руменило(bourjois). Нанесувам со малата четка оти со друга некако не бива, и јас не сакам многу да се познава ама ова пак ептен стругање на лице треба да правам за да се познава како што треба. И на крај мислам дека бојата што ќе ја пушти е уствари мојата зацрвенета кожа и дека сум збришала и пудра и се' со четката.

6. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Скорпионке, „финтата“ - ако можам така да ја наречам, што мене ми успева е тоа што убаво ја тријам четката во руменилото, така посилно, а после на лице немам потреба да тријам, си пушта убава боичка веднаш.
    Пробај и така, може ќе ти се потрефи. :)

На MSkorpionka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    И јас се пријавувам во презадоволните потрошувачи на руменилото на bourjois. Имам скапи и природни четки за руменило и сепак си ја користам малата четкичка од руменилото. Ми остава боја таман колку што треба, нема потреба да го "дувам" руменилото од четката ко што правев порано за да не изгледам ко плашило. Не ми се собира непотребно руменило и ми трае цел работен ден.
    Си имам една розевкаста поприродна нијанса за преку ден, и една побронзена за вечерни излегувања.

Во шатци продавачката ми објаснуваше нешто како биле тврдо печени, затоа потешко пуштале боја и само на четка од природни влакна, ама не се кршеле и биле потрајни.
    Како и да е, мене ми е супер. Огормен плус и што се мнооогу практични за во ташна

На Mishela и koritsaki им се допаѓа ова.
  8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.655
    Допаѓања:
    106.720
    Ви благодарам за одговорите , тогаш ќе си купам од руменилово , се мислев помеѓу буржуа и мејбилајн , но штом викате дека е долготрајно ова на буржуа - тоа ке го земам :)

9. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Препорачајте руменило,не многу јако,нежна боја да е,и повторно да е на Буржуа. :)

10. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    SweetChild, зошто малку подобро не ги читаш постовите во темите ?
    Понекогаш и не е само колку да се праша, ете цела страна се повторуваме со истите муабети за едно исто нешто. :)
    Малку над твојот пост има цели реферати препораки за руменило на Боржуа, па и страници наназад.
    П.С. Исто и во темата за маскара, Дузи преубаво има напишано детали за маскара од истата фирма.

11. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    ^Тоа над мојот пост го прочитав,и не ми се допадна руменилото,го имам пробано кај другарка.

Не ме карај одма бре па и ти :wasntme:

А за маскарата видов откога прашав.

12. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Не те карам, далеку од тоа. :D
    Тие се руменилата на Боржуа, јас немам сретнато никакви други освен овие. :)

На SweetChild му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Јас го користам веќе подолго време руменилото на GOSH боичката е 39 ELECTRIC PINK многу убава боја. Искрено, сега за сега не би го менувала руменилово за ниту едно друго, ете толку ми се допаѓа. :)
    Воопшто не сакам нападна црвена боја - онаа ептен впечатлива, па затоа ова руменило топло им го препорачувам на сите што сакаат природна розеникава боичка на обравчињата.
    И морам кога сме кај руменилото да ја пфалам и четката на GOSH за нанесување рименило број 420
    Со години си ја користам, едно влакненце нема испаднато, мека е, совршена е.
    Еве ви фотка од руменилото и четката (Не одат во комплет)

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Утре ќе одам да си купам некои работи кои ми фалат од козметика, па уште розево руменило незнам какво да си земам. :wasntme:
    Сакам некое, нежно розево до кај 200/250 денари, ако е можно, зошто моментално толку можам да одвојам.

Е вакво сакам:

Прикачени фајлови:

• image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      43,8 KB
      Прегледи:
      573
  15. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    И мене ми фали некое убаво розево руменило во малку понеон боја (ако може така да ја наречам). :?:
    Денес кај Теди Мендо пробав едно многу розево од Орифлејм и ми се допадна интензитетот, иако малку дречев на почетокот. :lol: Многу свеж изглед дава, препорачајте некое. :)
    Од прилика вакво боиче.

16. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098

Да си се цитирам сама. :lol:
    Да ви ја претставам мојата нова љубов, со која верувам дека долго ќе се дружиме:

Баш како на сликата, розево, три нијанси од посветла кон потемна розева, речиси мат, трајно (еве веќе 6 саати не мрда :) ).

309 денари, во Космо.

Прикачени фајлови:

• image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      40,3 KB
      Прегледи:
      467
    На Camellie и MacaLove им се допаѓа ова.
  17. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    ^ Марка и бројче моме?
    :)

18. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Rimmel 001 Spring Flower. :)
    Фантастично е. Вчера дури сама не го избришав не мрдна.
    Единствена "мана" е четкичката што оди со него. Пробав да ставам со неа, ама тешко. Па после си ставив со мојата четка за руменило.

Да си го земиш, зошто има три нијанси розеви, да си бираш во зависност од расположение. :rofl:
    Барем за руменило можиш да ми веруваш. 8) :rofl:

Еве и слика:

Прикачени фајлови:

• image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      48,2 KB
      Прегледи:
      356
    На kate21, CoverGirl10, Mishela и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.785
    Допаѓања:
    24.043
    ^^

Потврдувам и јас дека руменилата на Rimmel се супер.
    Јас имам две нијанси од еднобојните ама, розе и кафеаво и ептен природен изглед даваат.
    Еднобојните беа 275 ден. мислам.

20. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    И еднобојните се прекрасни, се согласувам со коментарот над.
    Јас имам светкава розе нијанса од нив, поточно бројчето е 101 pink sugar - дадено ми е на поклон, ретко ставам од него зашто со розе нијанси некако си се чувствувам ко детенце со селско руменило. :$
    Баш е шеќерче нанесено на кожата. :wasntme:
    Не е пресветкаво, убаво остава боја и од прво нанесување.
    Инаку, мене четкава убаво ми нанесува руменило. Лепа, пробај да бидеш малку понежна со госпожата четка :D - јас лефтерно ја држам и минувам низ руменилото како мачка со опаш, па си добивам природен изглед.
    Ако сакаш нешто поинтензивен изглед (пробај го ова и со твојата четка, ќе успее секако), ќе ја стиснеш на коренот, т.е. на почетокот од метличката (јас овој дел од каде почнуваат влакненцата на четката го викам метличка) и ќе поминеш еднаш-два пати. Дали дека снопот влакна е на едно место, позбиено се фаќа руменилото и остава убави траги. :)
    Јас морав да се снаоѓам со веќе даденото четкиче, зашто мојата четка со која ставам перли е огромна и не ми одговара со ова руменило, ниту пак со тоа малецкото на Боржуа. :|

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.