Хипстер ова на Римел е така?Кое бројче е? Јас од флормар се исфрлав цела со ситни бели брунчиња само на деловите каде ставам руменило не на цело лице.Никогаш повеќе нема да земам,на сонце изгледам грозно
002 мислам дека ова, 001 е ептен светло. Над 270 денари е, јас со ваучер за -15 го земав толку од ДМ. Ама мало е мима, многу мало. Јас точно година го користам тоа од флормар ништо не ми десило,ама штом не ти чини, смени го.
Трајноста на Римел руменилово е незаменлива. Сум користела руменила на Флормар, Мејбилајн и Буржуа ( ) ама ова од Римел ми е незаменливо. И бавно се троши. Два месеци, скоро, редовно го користам и како ново ми е. Ова е мое мислење за руменилово.
Хипстер , баш пиши дали е трајно или не за да знам во мисла сум дали да го земам тоа на Буржуа или ова на Римел. Сакам руменилото да е светкаво (добро не премногу) а така изгледа ова на сликава Во јануари го земав ова руменило кога ке го нанесеш се убаво и си се познава но за брзо време се брише воопшто не е трајно. И сега дека летово ке доагам во Мк баш се мислам дали ова на Римел да го земам или Буржуа...
Јас од кога почнав да користам руменило за лице ги користам овие перли од Авон, убаво ми стои кога ќе ги нанесам на лицето, и трајни се перлите.
И јас го имам ова, и уште едно на Римел од тие поединечните руменила. Не се лоши ама не се ни фантастични. Малецки се, ако сакаш некојa од нијансиве одделно да ја нанесeш малце е тешко додека да брцнеш со четката, ама па мене долго ми стои на лицето, не ми се брише одма
@koritsaki Дефитивно руменилото на римел има супер интензитет не се брише воопшто, две вечери по ред го имав ставено, едно 6 часа издржува како ништо. Само мене ми пречи бојата, не знам чудна ми е, ни е кафена ни е розева, не ми се свија како стои на лице баш, очекувава порозевко да биде, а бојава ми е едевинирана, не знам не ми се допаѓа лично. Моево е 002 summer fever.Веројатно требало некое друго што повеќе мава на розевко. Autumn Catwalk ми беше пресветло, а тоа 003 на портокалово ми маваше. Не можам да ги најдам сите бои што им се, во Дм имаше само 5, или беа пресветли или претемни. Ова моево како најдобро ми се виде од сите. Боите посебно ми се многу убави, ама кога ќе се измашаат заедно не. А очигледно има многу голем избор на нијанси едно 5-6 само на нет видов различни. Зависи што бараш и што ти треба.
Благодарам за одговорот Мене баш розево ми треба , несакам да е некое темно или пак на портокалово да мава. И сакам по малку и светки да остава. Ајде здравје кога ке дојдам во Мк ке видам што ке одберам
Devojki ke ve zamolam za pomos koe rumenilo na bourjois ima boja megu roze i praska boja koga go stavis na lice? Vaka ne mozev da odlucam koe e najbluzu da ne mava premnogu roze ili premnogu portokalovo se nadevam me razbravte. Se izvinuvam pisuvam od mobilen
Rose Ambre 74 или 16 Rose Coup de Foudre (првиот руж) најубаво оди во некоја парфимерија и испробај ги овие две па кое ке ти се допадне земи го
Дајте предлог за некое органско руменило за посветол тен, по можност да го најдам кај нас не е битна цената,фала
Предлог за руменило што ќе е светло и со малку светки? За да не купувам и хајлајтер (и достапна цена)
Го користам двобојното руменило на Аура од кое сум задоволна од пигментираноста и долготрајноста.Ова што го користам едната нијанса е кафеава делува како бронзер,а другата нијанса розева и двете нијанси се сосема мат. Ги има 4 видови од кои две се мат а другите две седефасти.
Мама јас и ти како љубители на органското ги имам видено на Лавера органската козметика руменилата (имаат и други шминки, кармини, маскари, моливчиња, пудри се се се...) две три нијанси се ама се ок со природни нијанси, би ти одговарале на посветол тен. Јас во Космо ги имам гледано, а најверојатно ги има и по аптекиве. За жал сеуште немам пробано од нивните шминки ама во план сум да земам нешто
Лавера е 5+ само што целата палета ја нема во секој Космо.Пиши во кој поточно си видела или аптека,фала
Бидејки руменилово на Буржуа е на попуст , го пратив брат ми да ми купи , му кажав нијанса и ми земал , сега ке почекам 2 недели за да го пробам. Се надевам ке вреди чекањево оваа е нијансата - 54 Rose Frisson
Веке си го имам ова лабело од вчера , супер е , преубава розева боја многу е трајно и кога ке дојдам во Мк уште едно ке си земам Само да прашам која четка ке ми препорачате да купам за ова руменило , бидејки оваа четка не ми се доапѓа баш
Oваа четка мене ми е најдобра за руменилово, зашто најдобро и најрамномерно ми се бленда со него, но ако веќе не ти одговара, купи си најобична четка за руменило, ќе ти заврши работа. Јас имам една од Орифлејм, добра ми е. Побарај ја таа на Есенс, евтина е и прилично солидна.