Руменило за лице

Discussion in 'Лице' started by eleni23, Nov 10, 2010.

1. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Јас сум плава и со многу светол, да не кажам блед тен и го користам Flormar Pretty Compact Blush-On P115 и сум супер задоволна. Кога користам црвен или корал кармин пудрата ја нанесувам многу дискретно, колку само да ми даде здрава боја и сјај. Околу 170 ден е.

love-cat19 and Deemy like this.
  2. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Морам да го пофалам новото руменило на Аура, Glorious Cheeks. Многу фина, мазна текстура, не се рони кога поминувам со четката и изгледа прекрасно на образи. Мојата нијанса е 210 Coral Crush (на образи воопшто не е толку портокалово како на сликата). Одамна сакав корално руменило, ама бидејќи сум плава, морам да внимавам при изборот на вакви нијанси, обично розеникави и месо боја нијанси ми одговараат. Ова го земав на тепка и се покажа совршено за мојот тен. Доволно е само малку на четката, прилично е пигментирано ова коралното, многу повеќе од другите три боички.

Има ми се чини 8 нијанси од руменилово, повеќето ги има во Космо и сите се преубави. Има и мат и со дискретни светки. Ова моево, Coral crush има низ него ептен, ептен ситен седеф, кој дава здрав сјај на образите, но не блешти воопшто, ептен е дискретно и мене ми одговара - иако имам мрсна кожа, не светам :) 213-ката, на пример, е со малку позабележителни и поголеми светки, но сепак дискретни. А матот се преубави, ама дома имам веќе две мат руменила, па сакав нешто со ептен дискретен сјај, малку да сменам, и го најдов вистинското :)

За 209 денари, ми се погоди и тоа како :D

Има и многу убави хајлајтери од истава линија на Аура, повторно со смешна цена. Следно на листа ми е едно од овие:

3. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Најчесто ги користам перлите од Орифлејм и сум многу задоволна. Бронзената нијанса ја користам, розевата не ми одговара ич. Долго траат и ептен ми е погодено :)

Attached Files:

4. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Девојки ај препорачајте ми некое вакво руменило, до 200/220/230 денари, за подарок ми треба.
    Розе/праска нијанса, седефасто. Баш како на овие ве слики долу. :)

Attached Files:

5. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Еве ме и мене, пак тука, среќна и задоволна, што конечно си најдов руменило какво што одамна барав. Во последно време, барав руменило за поклон ама кога го најдов руменилово и кога видов на тестерчето дека е баш такво какво што сакам (а и последно беше во Космо, кај Беко) го задржав за себе. 8) :D

Станува збор за:

Rimmel 3 in 1 powder blush Summer fever 002

[​IMG][​IMG][​IMG]
    Малечко е (4,5 г) и чини 309 денари (во Космо), ама вреди за сеееекој денар и трае долго време. Претходно го имам купено и сеуште го користам 001 Spring flower, тоа е розево и сум премногу задоволна, како и од интензитетот на бојата кој се добива со еден потег (максимум два - како што ставам јас, на пример :D ), така и од трајноста на руменилцава.
    Ова денес што го купив 002, е повеќе како бронзер и е седефасто малце, а 001 е розево, речиси мат, со неприметни и ретки светки низ него.

Наредно на листа сигурно ќе ми биде некое друго од овие руменила на Риммел. :)

EMoonlight likes this.
  6. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Имаш теракота од кетрин арли 220 денари е бројче мислам дека двојче...
    Ќе видиш една е розева...

7. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

фала ти многу, ама најдов, ете погоре пишав. :)

8. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Јас ова си го користам на деби, многу е долготрајно и преубава боја дава на лицето, баш е природна.Премногу сум задоволна
    Моето е 02 бројче. :)

EMoonlight likes this.
  9. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

денес го купив руменилово на флормар , многу ми се допадна бојата само што не знам што е тоа другото бело , за што се користи некој да ми каже :)

10. Giovanna

Giovanna Популарен член

Другата половина можеш да ја користиш наместо руменило во лето, а инаку добро е како бронзер и се става малку под руменилото. Ќе го изблендираш со голема четка и ќе добиеш блага контура на јаболчната коска со што поубаво ќе се истакне, а нема да изгледа нападно.
    Можеш и да ги измешаш двете бои една врз друга. Види си како ти одговара на твоето лице, јас вака како што опишав го користам.

koritsaki likes this.
  11. Agrona

Agrona Популарен член

Јас си зедов вакво руменило Артдеко од Шатци што е во ГТЦ. Има попуст цената е 450 денари, а со попуст го зедов 360 денари. Имам светол тен и ова руменило баш ми одговара ептен ми дава природен изглед. Бројчето е 39.
    А инаку има повеќе бои и нијанси и Артдеко како фирма се многу добри германско произвдоство.

12. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Пудра за лице

Кога ќе го ставиш ова на лице исто како ништо да не си ставил, не ја препорачувам никако. Ај јас дека имам акни ама и другарки мои не се задоволни од неа.

А инаку ме интересира колку оваа од Флормар би била покривна за лице со акни? Дали толкава покривност постигнува, има ли некој искуство со неа?

А и за ружот од Флормар дали е многу светол?

И дали на штандовите има четки нивни? Или во продавнициве?

13. koritsaki

Пудра за лице

Имаш голем број на ружеви од флормар , разни бои и темни и светли незнам за каква боја поточно те интересира :) јас овој го имам вториот ред средниот

Emotional123 likes this.
  14. sassyM

sassyM Истакнат член

Да не знаеш случајно до кога трае попустот? :)

15. love-cat19

love-cat19 Активен член

Последното што го купив е на праска боја ,ама многу ми излезе темно кога нанесов,дај предложете некое за бел тен ,да биде заприметливо за дневен изглед не многу јако. :(

Вакво зедов од оваа фирма ама ја згрешив нијансата ,навистина се убави и трајни ,доволно е малку на четката да нанесеш,само претерав малце со нијансата темна е,темна праска :D

16. koritsaki

Artdeco

love-cat19 likes this.
  17. lovemme

lovemme Форумски идол

И двата ги имам ама мене ми е подобар од bh cosmetics
    Едноставно ги обожавам!

Attached Files:

18. Agrona

Agrona Популарен член

Оф леле дури сега видов дека си ме прашала овде си пишала. Ќе ми извиниш. :$ Не знам искрено да ти кажам да не те излажам. Ако веќе си била си купила ок и ќе ми извиниш што не ти пишав одма. А ако не си била појди може се уште трае. Поздрав ! :hai:

19. Rose96

Rose96 Форумски идол

Го имам на Севентин преубаво е, трае многу и бојта е преслатка преубаво изгледа :inlove: од Боржуа е исто така убаво трае ненормално многу бавно се троши ама тешко е за нанесување.

20. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

^
    Maлечкото руменило на Bourjois прелесно се нанесува со обична голема четка за руменило, доколку не ви се допаѓа ефектот со тоа малечкото четче во кутивчето.
    Мене ми беше проблематично додека да се навикнам, потоа ми легна и не би го менувала малото за ништо на светот. :lol:

Rose96 likes this.