Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Руменило за лице

Дискусија во 'Лице' започната од eleni23, 10 ноември 2010.

1. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Јас го имам руменилото на Орифлејм, Soft peach нијансата, и можам да кажам дека ми е најкористено и најомилено руменило од сите што ги врткам низ несесер зашто ја има најсовршената нијанса што одговара на мојов светол тен а да изгледа природно за денски:) Нијансата, логично, од слика не може да се долови, не е ни приближно таа на сликата постирана погоре, има убава нежна баш кајсија боја, далеку е од портокалова, го користам секој ден, дава преубава свежина на лицето, трајно е и да, може да се користи и како сјај за усни :D
    Да знаете само колку пати ме поплукале дека сум пукала од здравје заради бојата на образи :rofl: А да знаат оти тајната е во руменилото со исаф нанесено :rofl:
    Не, башка шалата, навистина ова и на Аура ми се маст хев, пошто имам терсене тен, доволно се испотрошив додека погодив, овие се продукти што нема потреба да ги испитувам и сменувам понатака, баш ми се погодени.

2. Love16

Love16 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    54
    Овие ги користам и мн сум задоволна :inlove:

Прикачени фајлови:

На Fatalnata, simoncelicius, ivancekitty и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Кафеавкасто руменило како на ким?
    Уште сум во потрага :(

4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Мими, од руменилата на Bourjois барај го бр. 85.
    Или ако ти е многу темно, тогаш бр. 15, ама имај на ум дека тоа има доста примеси на розе, некоја мешавина е од кафеаво и розе. :)
    Осумдесет и петката е баш такво како од сликата.

На Mimi123 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    3.480
    Моето најново руменило , да го пробам подобро па ке споделам импресии :inlove:
    E.L.F Baked Blush Peachy cheeky

На EMoonlight и cooll им се допаѓа ова.
  6. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    5.178
    По толку време мислење, думање, пробување тестери од руменила низ ДМ, Космо и слични продавници, и од читање коментари и препораки од вас феминки, јас се одлучив конечно да си се почастам со ова руменило од Аура - нијанса Deep Wine.
    Уште не сум го пробала пошто денес си го купив, ама утре планирам да си ставам малку пошто ме копка какво е... :)
    Бојава некако магично ме привлече па се надевам ќе ми одговара на мојот тен.

Прикачени фајлови:

На EMoonlight му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    Ја имам :D Прекрасна е :inlove: само внимавај кога ставаш бидејќи руменилата на Аура се многу пигментирани.Доволно е само нежно да поминеш со четката по руменилото :)

На EMoonlight и rainbowec им се допаѓа ова.
  8. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    3.480
    Пред 1 недела ми стигна руменилото на E.L.F нијансата е Peachy cheeky иако од истава линија има повеќе нијанси мене најмногу оваа ми се допадна. Не сакам чисто розеви руменила па ова супер ми е, има некоја светло праскаста нијанса со кафеав шимер и ситни светки кои се скоро неприметливи. Многу нежно стои на лице за дневна шминка на бел тен (иако и за потемен тен би одговарало) е совршено.
    Јас го порачав од на интернет и ме чинеше 3 долари (135 денари) плус е печено и е со одличен квалитет :)

Соодветна слика од нијансата не можев да најдам, на сите е различно но е нешто вака.

Сигурно ќе си нарачм уште некое руменило од E.l.f :nod: :up:

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. AnimalLover

AnimalLover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    204
    Презадоволна сум од руменилата на голден роуз.За 100 денари имате трајно руменило плус четкичка :lol: Вака изгледа кафеаво, ама остава убава праска боја.

Прикачени фајлови:

10. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.549
    Допаѓања:
    5.897
    Како е постигнато тоа? Што руж е?

Прикачени фајлови:

• sto ruz e toa.png
      sto ruz e toa.png
      Големина на фајлот:
      205,7 KB
      Прегледи:
      149
  11. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.216
    SunnyGirl2 мислам дека има само бронзер и хајлајтер, нешто како хајлајтерот на Аура. :)

Презадоволна сум од овие, доста пигментирани, даваат и малце сјај, али не баш како светки. :)
    [​IMG][​IMG]

На rainbowec му/ѝ се допаѓа ова.
  12. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    CATRICE Defining Blush - 080 Sunrose Avenue
    Нежно розе месо боја со бисерен сјај. Руменило кое одлично се вклопува со нежна секојдневна шминка, нанесено минимално, а поготово уште поубаво стои со гламурозна шминка. Воопшто нема потреба да се става хајлајтер зошто би дошло премногу, доста е светкаво баш како на третата слика еднакво на хајлајтер ми е. Многу убаво изгледа се прелива на кожа во зависност од светлината, ту е розе, ту е нежно лила, или па нежно месо боја. Прекрасно стои заедно со бронзер доколку сте љубител на истакнати контури, моментално ги имам двата бронзера од истата фирма за медиум и даркер скин, и со двата ептен убаво се вклопува. Исто убаво стои и кога го ставам врз друго руменило. Не е јако пигментирано од прва нема да добите јака боја туку многу нежна, бојата си се надоградува по желба, а со тоа станува и посветкаво. Не се брише, ниту избледува бојата, трајноста му е целодневна т.е. дур не си ја отсраните шминката. Цена 239 ден. за 5g, бавно се троши...вреди за секој денар. :inlove: :up:

[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

На Lepaaa, BellaS, Giovanna и 3 други им се допаѓа ова.
  13. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Нешто слично на ова?

14. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.651
    Допаѓања:
    106.700
    Последно руменило што го купив е на Benefit - Rockateur.

Позитивно :
    - пакувањето е прекрасно, кутивчето се затвора како магнет и внатре има мало огледалце и четка за нанесување
    -бојата е розевкасто корална - ми го препорачаа ова и Sugarbomb зашто одговараат на девојки со светол тен
    - мириса преубаво , моето руменило мириса на цвеќиња
    -трајноста , можам да кажам слободно дека трае скоро цел ден
    - руменилото е пигментирано ( во средината кај буквите е мат а од страните има незабележителни светки )

Негативно
    -цената и грамажата , имам читано дека порано било 8грама а сега е намалено на 7 грама , а цената е иста , почетната цена му е 34 евра а јас го земав 27.
    Дали би го купила повторно - Да , ама само на попуст ( и се надевам дека нема да се потроши брзо :shake: )

На anuskaNESTLE, Sexybaby86, softy1 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Женски, ај ве молам препорачајте ми некој хајлајтер?

Во потрага сум веќе долго време.
    Сакам да го постогнам баш оној светкав ефект на јаболкниците.
    Се мислам за Max factor Shimmer Pan stick.

16. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Lepaaa воопшто нема да погрешиш ако се одлучиш да го земеш хајлајтерот на Макс фактор, го имам и потврдувам дека е одличен, дава баш гламурозен светкав изглед кој можеш да го надоградуваш колку сакаш, а и многу споро се троши, мене ми е речиси цел а кој знае од кога го имам.

На joy1, simoncelicius и Lepaaa им се допаѓа ова.
  17. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    А што мислите за хајлајтерите на Аура?
    Дали се добри?

18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Добри се и тие на Аура, мене баш ми врши работа, го имам Nude Shimmer, 218.
    Другиот со бр. 219 мислам дека нема толку светки, а овој што го имам јас е така погламурозен, ако можам да го наречам така. :lol:
    Пигментацијата е толку супер, што понекогаш го користам и како финиш во шминката на очите. :)

На anuskaNESTLE, bubac, senza.parole и 3 други им се допаѓа ова.
  19. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    24.035
    @Lepaaa, мила ако го најдеш тој на Max Factor обавезно пиши ми. Го барам одамна и нигде го нема. Ги прашувам продавачките ми се чудат и ми го покажуваат обичниот Pan Stick. |(
    На Аура ги немам пробано, ама јас го имам на Maybelline, тој еден како сенка за очи спакуван, ама пишува на него Blush. :lol:
    Бел е и светкав и траен е доста, а мислам дека 150 ден. го зедов.

На simoncelicius и Lepaaa им се допаѓа ова.
  20. Aleksandra-Kukla

Aleksandra-Kukla Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2014
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    16
    Презадоволна од руменилото на Catrice, го фалам кај стигнам...ако барате совршено руменило слободно земајте го :)

На Angie24 и Fatalnata им се допаѓа ова.