Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Руменило за лице

Дискусија во 'Лице' започната од eleni23, 10 ноември 2010.

1. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.453
    Јас овие перли од авон ги користам.

Прикачени фајлови:

• download.jpg
      download.jpg
      Големина на фајлот:
      7,3 KB
      Прегледи:
      31
  2. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    @senza.parole и тука не го најдов шимерот на Макс фактор, па си го земав хајлајтерот на Аура бр. 218.
    Убав е и овој мноооогу. :inlove:

На cooll и senza.parole им се допаѓа ова.
  3. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    24.032
    @Lepaaa, eх, абе тоа е. И јас едно време се утепав од барање. :|
    Баш ми е мило за Аура, ќе го ѕирнам и јас. :)
    А, едно видео гледав на Essence Soo Glow хајлајтерот исто го фалеа, треба да го пробам и тој.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    @senza.parole го нема уште кај нас тоа Glow на Essence :( Дури да дојдам во Скопје, ќе си го користам ова на Аура :)
    209 денари било тоа Glow во ДМ. :)

На senza.parole и simoncelicius им се допаѓа ова.
  5. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Ми кажаа дека веќе со години не се произведува шимерот на Макс Фактор, така да евентуалноо некоја долгогодишна залиха ако анјдете некаде во некоја непрометна парфмирија.

На Lepaaa и senza.parole им се допаѓа ова.
  6. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    3.480
    Мислам дека треба да се отвори нова тема за хајлајтери :angel:

Забележав дека кај нас ги има овие, но не ги пробав на тестер и не знам какви се. Всушност ова се коректори но во колекцијата има и еден хајлајтер. Колку наликува на Пан Стикот не знам, пробајте па пишете овде. Затоа што се од иста фирма можно е да се слични :)

На anuskaNESTLE и senza.parole им се допаѓа ова.
  7. cinderella7

cinderella7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2014
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    1.603
    Се двоумам помеѓу руменилата на Gosh, Aura и Catrice, па доколку сака некој нека сподели искуство кое е најдобро од овие три. :?:

8. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    24.032
    @naturally, ги имам пробано вториот и последниот и стварно ми се свиѓаше ефектот. Планирам да си ги купам и двата. Само шо ич не се евтинки, околу 800 ден. едно. ]:)

И да, гласам за нова тема Хајлајтери и Бронзери (у комбинација може) :D.

На simoncelicius и naturally им се допаѓа ова.
  9. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    2.159
    И дали си задоволна? Баш размилсував деновиве да си порачам од светлите...

10. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.453
    Да, уште од средно само овие од Авон ги купувам и траат многу долго. Моментално ги имам кафеавите, некогаш и другата нијанса ја земам.

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    2.159
    А дали овие светливе перли на АВОН излегуваат премногу розови на кожата? Имам посветла боја на кожа и би сакала совет- кои би ми ги препорачале - да имаат некаков сјај ама не да бидат многи розови/црвени?? Тенкс:)

12. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Ај кажете ми збор/ два за крем руменилата на Орифлејм?
    Сега во муни брошурата им се 149 денари, па сакав да пробам некое. :)

13. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.575
    Воопшто не се нападни. Јас имам некој си среден тен, и кога ќе ги нанесам мнооогу малку ми се познава, ама мене ми одговара така затоа што не си се допаѓам кога имам некое поизразено руменило :)
    Ако имаш светол тен мислам дека ќе ти одговараат, не се нападни значи не е баш розево ама има некој сјај суптилен :)
    И можеби е оф топик ама вееее молаааааааам, значи најсеризно ве молам пазете каква боја и колку рименило ставате.
    Имајте на ум дека кожата е посветла за разлика од летните месеци и тие бронзено/кафени руменила веќе се нападни на така посветол тен.
    Имам видено преееубави девојки, не знаете каква совршена фаца ама коа ќе видам еден тон руменило и тоа во темна боја ми се гади значи.
    Така пред еден ден стојам во автобус, и девојката што седеше на столот на кој се држев, не можам да ви опишам колку беше убава ( хаха не ми се верува повеќе женски зјапам од машки :D), косата цела мазна средена, и само во еден момент се врти абе луѓе мислам дека со ајвар да се мачкала поприродна ќе беше, значи темно, темно, пет нијанси потемно од кожата, плус некоја кафено/портокалова нијанса :puke:
    Остатокот од шминката и беше перфектен, средени веѓи се убаво ама со тоа руменилото зезнала се :|

Последна измена: 13 декември 2014
    На LaraSolare, anuskaNESTLE, Sexybaby86 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Мислам дека имам пишувано за овие руменила, јас сум нивни верен корисник, го имам најсветлото, има преубава розево-праскаста нијанса, дава совршен здрав изглед, посебно за денски, и морам да кажам дека почесто го користам дури и без пудра, пошто имам чисто лице, често знам да го натапкам на образи колку да ми даде свежина и природен изглед:$ Трајноста му е солидна, не се бриши одма, не се топи, како да кажам, и може да се надградува за појак финиш. Веќе реков, за денска шминка е супер. А и цената му е ептен пристапна, и јас го зедов некои 199 денари мислам, еве редовно го користам со месеци, и не ми ни до пола истрошено.:) Се на се, мене ми е супер.

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Некое искуство да споделите за руменилата со две нијанси или бронзер и руменило на АУРА, поконкретно за овие, ве молам, ако можете :) [​IMG]

На crazylady, ivancekitty и simoncelicius им се допаѓа ова.
  16. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    @babyblond овие не сум ги пробала, но сум пробала од другите руменила на Аура, слободно можам да кажам дека може да им конкурираат и на поскапите руменила. Ако збориме за трајност и пигментација јас ги избирам пред поскапиве Буржоа, Менхетн, Лореал... Многу сум задоволна од руменилата на Аура, сигурна сум дека и овие се со ист квалитет.

На ivancekitty, EMoonlight и babyblond им се допаѓа ова.
  17. sassyM

sassyM Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    27
    @babyblond Јас го имам првото од десна страна и сум многу задоволна. Добро е пигментирано и убаво се бленда. Двете нијанси се мат, ги користам посебно а понекогаш и заедно така што потемната ја нанесувам како контур/бронзер а посветлата само на јаболчниците. Ако ти се допаѓа некоја од нијансиве јас би ти рекла да си го купиш руменилото бидејќи мислам дека нема да се разочараш. Не можам да се сетам на цената но знам дека не беше голема а добиваш два руменила од 3,5 грама.

На babyblond му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.296
    babyblond Јас вчера си го купив второто од лево,300 денари е од DM,не го имам многу испробано,но изгледа како долготрајно,а плус имам читано дека се пигментирани и долготрајни,моето едната нијанса е со мали светки,другата е мат,значи од лево првото и последното се мат и двете нијанси,а од другите во средина едната нијанса им е мат а другата со светки.Има тестери во DM ке пробаш,мислам дека се исплати за таа цена две руменила во две бои добиваш.

На babyblond му/ѝ се допаѓа ова.
  19. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Фала, @mims-89 ,@sassyM и @Deemy за убавите мислења :) Јас го купив второто од лево од Зегин, за во иднина да знаете таму се по 250ден.

На mims-89 и Deemy им се допаѓа ова.
  20. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    А да не знаете што бројче е првото двојно руменило од сликата погоре?