Руменило за лице

Discussion in 'Лице' started by eleni23, Nov 10, 2010.

1. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Јас овие перли од авон ги користам.

Attached Files:

2. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

@senza.parole и тука не го најдов шимерот на Макс фактор, па си го земав хајлајтерот на Аура бр. 218.
    Убав е и овој мноооогу. :inlove:

cooll and senza.parole like this.
  3. senza.parole

senza.parole Форумски идол

@Lepaaa, eх, абе тоа е. И јас едно време се утепав од барање. :|
    Баш ми е мило за Аура, ќе го ѕирнам и јас. :)
    А, едно видео гледав на Essence Soo Glow хајлајтерот исто го фалеа, треба да го пробам и тој.

simoncelicius likes this.
  4. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

@senza.parole го нема уште кај нас тоа Glow на Essence :( Дури да дојдам во Скопје, ќе си го користам ова на Аура :)
    209 денари било тоа Glow во ДМ. :)

senza.parole and simoncelicius like this.
  5. mims-89

mims-89 Форумски идол

Ми кажаа дека веќе со години не се произведува шимерот на Макс Фактор, така да евентуалноо некоја долгогодишна залиха ако анјдете некаде во некоја непрометна парфмирија.

Lepaaa and senza.parole like this.
  6. naturally

naturally Популарен член

Мислам дека треба да се отвори нова тема за хајлајтери :angel:

Забележав дека кај нас ги има овие, но не ги пробав на тестер и не знам какви се. Всушност ова се коректори но во колекцијата има и еден хајлајтер. Колку наликува на Пан Стикот не знам, пробајте па пишете овде. Затоа што се од иста фирма можно е да се слични :)

anuskaNESTLE and senza.parole like this.
  7. cinderella7

cinderella7 Популарен член

Се двоумам помеѓу руменилата на Gosh, Aura и Catrice, па доколку сака некој нека сподели искуство кое е најдобро од овие три. :?:

8. senza.parole

senza.parole Форумски идол

@naturally, ги имам пробано вториот и последниот и стварно ми се свиѓаше ефектот. Планирам да си ги купам и двата. Само шо ич не се евтинки, околу 800 ден. едно. ]:)

И да, гласам за нова тема Хајлајтери и Бронзери (у комбинација може) :D.

simoncelicius and naturally like this.
  9. lavinija28

lavinija28 Популарен член

И дали си задоволна? Баш размилсував деновиве да си порачам од светлите...

10. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Да, уште од средно само овие од Авон ги купувам и траат многу долго. Моментално ги имам кафеавите, некогаш и другата нијанса ја земам.

lavinija28 likes this.
  11. lavinija28

lavinija28 Популарен член

А дали овие светливе перли на АВОН излегуваат премногу розови на кожата? Имам посветла боја на кожа и би сакала совет- кои би ми ги препорачале - да имаат некаков сјај ама не да бидат многи розови/црвени?? Тенкс:)

12. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Ај кажете ми збор/ два за крем руменилата на Орифлејм?
    Сега во муни брошурата им се 149 денари, па сакав да пробам некое. :)

13. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Воопшто не се нападни. Јас имам некој си среден тен, и кога ќе ги нанесам мнооогу малку ми се познава, ама мене ми одговара така затоа што не си се допаѓам кога имам некое поизразено руменило :)
    Ако имаш светол тен мислам дека ќе ти одговараат, не се нападни значи не е баш розево ама има некој сјај суптилен :)
    И можеби е оф топик ама вееее молаааааааам, значи најсеризно ве молам пазете каква боја и колку рименило ставате.
    Имајте на ум дека кожата е посветла за разлика од летните месеци и тие бронзено/кафени руменила веќе се нападни на така посветол тен.
    Имам видено преееубави девојки, не знаете каква совршена фаца ама коа ќе видам еден тон руменило и тоа во темна боја ми се гади значи.
    Така пред еден ден стојам во автобус, и девојката што седеше на столот на кој се држев, не можам да ви опишам колку беше убава ( хаха не ми се верува повеќе женски зјапам од машки :D), косата цела мазна средена, и само во еден момент се врти абе луѓе мислам дека со ајвар да се мачкала поприродна ќе беше, значи темно, темно, пет нијанси потемно од кожата, плус некоја кафено/портокалова нијанса :puke:
    Остатокот од шминката и беше перфектен, средени веѓи се убаво ама со тоа руменилото зезнала се :|

Last edited: Dec 13, 2014
  14. kate21

kate21 Популарен член

Мислам дека имам пишувано за овие руменила, јас сум нивни верен корисник, го имам најсветлото, има преубава розево-праскаста нијанса, дава совршен здрав изглед, посебно за денски, и морам да кажам дека почесто го користам дури и без пудра, пошто имам чисто лице, често знам да го натапкам на образи колку да ми даде свежина и природен изглед:$ Трајноста му е солидна, не се бриши одма, не се топи, како да кажам, и може да се надградува за појак финиш. Веќе реков, за денска шминка е супер. А и цената му е ептен пристапна, и јас го зедов некои 199 денари мислам, еве редовно го користам со месеци, и не ми ни до пола истрошено.:) Се на се, мене ми е супер.

Lepaaa likes this.
  15. babyblond

babyblond Популарен член

Некое искуство да споделите за руменилата со две нијанси или бронзер и руменило на АУРА, поконкретно за овие, ве молам, ако можете :) [​IMG]

16. mims-89

mims-89 Форумски идол

@babyblond овие не сум ги пробала, но сум пробала од другите руменила на Аура, слободно можам да кажам дека може да им конкурираат и на поскапите руменила. Ако збориме за трајност и пигментација јас ги избирам пред поскапиве Буржоа, Менхетн, Лореал... Многу сум задоволна од руменилата на Аура, сигурна сум дека и овие се со ист квалитет.

ivancekitty, EMoonlight and babyblond like this.
  17. sassyM

sassyM Истакнат член

@babyblond Јас го имам првото од десна страна и сум многу задоволна. Добро е пигментирано и убаво се бленда. Двете нијанси се мат, ги користам посебно а понекогаш и заедно така што потемната ја нанесувам како контур/бронзер а посветлата само на јаболчниците. Ако ти се допаѓа некоја од нијансиве јас би ти рекла да си го купиш руменилото бидејќи мислам дека нема да се разочараш. Не можам да се сетам на цената но знам дека не беше голема а добиваш два руменила од 3,5 грама.

babyblond likes this.
  18. Deemy

Deemy Популарен член

babyblond Јас вчера си го купив второто од лево,300 денари е од DM,не го имам многу испробано,но изгледа како долготрајно,а плус имам читано дека се пигментирани и долготрајни,моето едната нијанса е со мали светки,другата е мат,значи од лево првото и последното се мат и двете нијанси,а од другите во средина едната нијанса им е мат а другата со светки.Има тестери во DM ке пробаш,мислам дека се исплати за таа цена две руменила во две бои добиваш.

babyblond likes this.
  19. babyblond

babyblond Популарен член

Фала, @mims-89 ,@sassyM и @Deemy за убавите мислења :) Јас го купив второто од лево од Зегин, за во иднина да знаете таму се по 250ден.

mims-89 and Deemy like this.
  20. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

А да не знаете што бројче е првото двојно руменило од сликата погоре?