Благодарам Мишела , инаку за цената кај нас се 14 евра , малечко а скапо , но би сакала да пробам едно , никогаш не сум пробала од Лореал ни кармини ни руменила , а маскарите им се топ
@Mishela ти благодарам, баш деновиве ќе го купам. А која нијанса изгледа добро на бринета со многу светол тен? Имам едем розе и изгледам како натепана со него
Mислам дека ќе ти одговараат руменила во тонови на праска. Нема да ти изгледа лицето уморно, ќе добиеш многу свеж изглед. Имаше од Rimmel некоја peach нијанса, разгледај им ги имињата за најлесно да го откриеш, зашто неретко и окото лаже.
Aura едни од најдобрите руменила. Јас ги имам и оние од Oriflame на Џордани бронзените. Ги имам со години и никако да ги дотрошам.Бидејќи на Аура ја утнав нијансата накај розе, па сега си правам микс
Девојки, препорачајте ми руменило слично на ова што го носи девојкава на видеово, нешто како комбинација од бронзер, руменило и хајлајтер во едно е, ама некоја поефтина варијанта (btw руменилото е Milani Baked Blush - нијанса Luminoso) ... Заљубена сум во бојата и во сјајот што го дава, едноставно прекрасно изгледа на лице. Еве и две слики за да ја видите бојата поубаво. Првото од лево кон десно е Luminoso.
@rainbowec, види ги руменилата на Bourjois, имаат многу широка палета на нијанси и секако ќе одбереш вакво, оние во портокалови кутивчиња барај ги, убедена сум дека ќе најдеш исто вакво. Плус, ова е копија на NARS Orgasm Blush, побарај на Гугл негови копии од покомерцијалните брендови и ќе видиш што да бараш. Пред скоро во Космо пробував многу слична нијанса од тестер на Bourjois - затоа и ти ги спомнав нивните, прекрасно изгледа и баш убаво ќе ти стои на тенот. Исто така и Flormar имаат ваква нијанса кај оние двојните руменила, т.е. руменило+бронзер. Само не памтам бројчиња, многу одамна не сум била по штандовите на Flormar. П.С. Мислам дека имам читано за иста ваква нијанса од NYX, така да, прошетај се и накај Капиштец.
@rainbowec Pogledni gi na NYX obavezno, sigurno ke najdes. Jas kupiv mnogu slicna nijansa kako sto baras ti(Ignite/Passion) i mnogu sum zadovolna. Preubavi im se, so nezni diskretni svetki. Gi ima site ovie kaj nas. 530 den. se.
@rainbowec Иако овие руменила што ти ги препорачаа се подостапни кај нас, јас би ти препорачала ако имаш можност да нарачаш E.L.F Baked Blush нијанса Peachy Cheeky. Според мене нијансата е доста слична само што е повеќе накај розево, има таков хајлајт како кај Milani а се прелива како на бронзено што на слики не се приметува во живо е многу интересна боја. Моето е од iherb.com и изнесува 3$.
@rainbowec Пробај ги новите руменила на Макс Фактор одлични се јас го имам "Lovely Pink" и немам коритено поубаво руменило бојата е преубава нежно розева со дискретни светки преубаво изгледа на лицето.
Ако можете да го најдете некаде на сите ви го препорачувам. Преубава нијанса, доста пигментиранаи многу лесна за нанесување. За долготрајноста немам збор, поради работата ми се случува да сум и по 15 саати со шминка, а ова е еден од тие производи што никогаш не ме издал. Руменилото е тоа од десната страна, ова во средина е транспарентна пудра, а тоа од лево хајлајтер, кои исто така се препредобри. Инаку не споменав, станува збор за Guerlain. Нијансата на руменилото е Rose aux jois
А која цена се руменилата на Max Factor? Овие baked? Пошто би сакала да си најдам некое со попристапна цена, докај 300-400 денари ама да е добро. Летово сум на свадба кај другарка па сакам некое вакво руменило/бронзер/хајлајтер, пошто се заљубив во тоа како изгледа на лице и сигурно би ми било апсолутен фаворит за во лето.
@Amaris јас го имам Santa rose од rimmel, светло неутрално руменило, бојата е нежна праска, омилено ми е затоа што се комбинира со се.
Не знам дали се сеќавате порано во Авон имаше еден мултифункционален стик 3 во 1 ( руменило, кармин и сенка ) , јас го користев само како руменило, формата му беше како на моливчињата за очи, малку само подебело и многу е практично за во несесер. Дали знаете таков стик некој сличен каде може да се најде?
Прашав во една друга тема но не добив одговор, затоа и овде да прашам. Како сте задоволни од козметиката на E.L.F. руменилата ми изгледаа убаво, посебно печените?