http://www.goldenrose.com.tr/en/product/223/face-blushon-gr-creamy-blush-stick/1 Doneseni se kaj nas? Cena?
@Leo-nora имаш на пазар многу убаво златно руменило т.е. речиси бронзер од Umbrella (околу 200 денари).
Феминки ми треба предлог руменило во Nude/Mauve нијанса...значи да не е розево многу или портокалово ниту кафеаво туку така нешто природно полесно за нанесување..зошто сум многу бела и за да добијам малце боја осет немам кога нанесувам руменило нешто што може да се најде по дрогерииве кај нас Нешто вака:
Јас го користам овој на Голден Роуз, го купив лани мислам и трае ли трае Не е многу јак, не е многу блед, онака среден е, според мене, а имам потемен тен. Остава убави светки. Околу 400 ден., во Голден Роуз. П.с. се извинувам за постовиве еден по друг.
Со една другарка баш зборевме за овие, бидејќи од таа колекција само тие ги немам. Не оставале многу боја и секое топче има за по нешто да се истакне/покрие. Инаку повеќе би одговарале за девојки кои имаат проблеми со црвенила, акни и слични.
^ Поентата на корективните бисери е да делуваат ко CC (корективна крема) во прав. Се употребуваат наместо камена пудра, ама не за да матираат, туку за да го изедначат тенот и да дадат здрав сјај. Не знам колку се добри, само знам дека се дупликат на популарните Guerlain Meteorites. Ако некој ги пробал, нека пише дали навистина го изедначуваат тенот. Редактирам: сега гледам дека сме во тема руменило. Ваквите бисери не се руменило, не им е тоа намената.
Еве ти рецензија за бисериве. Убави се како руменилок, ќе видиш во постот имам и слики како стои. http://maramasplace.blogspot.mk/2015/05/avon-cc-pearls.html
Има ли крај на руменилата од bourjois? Сериозно, што е финтата со овие руменила, две ги имам, секој ден ставам по малку, не паметам од кога ми се купени, а изгледа уште две години ќе ги користам, крајот не им се гледа. Мислам ок, од една страна заштедуваш на пари, ама ми здосади, да не можам ново да си купам. Јас сум инаку од оние кои додека не потрошат една шминка не купуваат друга, немам цели купишта со шминки, па еве чекам овие две да ми се потрошат. Надеж дека во брзо време ќе биде?
@Bridget, тешка работа... Помири се дека ќе ги користиш доживотно, на овие стварно не им се наоѓа крајот. Патем, ви оставаат боја овие на буржоа? Сум пробала неколку нијанси и ни една не се познаваше со лесно нанесување, а светол тен имам.
Се согласувам овие руменила на Буржуа не се трошат воопошто брзо , јас три години едно имам и уште до пола не ми е. Инаку остава боја , со четка убаво ќе протријам и остава само знаеш на овие руменила им се создава некој `слој` да го наречам што треба да се пребришува одвреме навреме со некоја салфетка за да пушти повеќе боја потоа. Незнам дали ме свати @LivingGlam
Ни мене, а и јас имам многу светол тен. Моментално си го користам тробојното на Алверде, ми дава малку поздрав изглед за да не изгледам анемично. https://nicolish.wordpress.com/2015/03/20/alverde-shimmer-rouge/ ја користам третата нијанса и ја блендам малку повеќе, за убави румени обравчиња.
А некои перли да ми препорачате? Ама поевтини? До кај 200-300 ден, боја на праска Ги имам од Орифлејм на Џордани, веќе 3 години,ама при крај се....Па сакам некоја поевтина варијанта