@Avery @Elence93 Фала ви. А ако имам среден тен? Имам проблем да одредам тен, сите викаат дека ми е бел и светол не блед меѓутоа во светли спаѓа и не мава на жолто ама ја сепак мислам дека имам среден нормален тен. Во тој случај истава боја е или некоја друга? Да ги пробам и двете ако не па да видам
Тенот без разлика дали ти е светол или темен, тоа што мава на жолто е подтонот, и значи имаш топол подтон. Подтонот е најлесно да го одредиш према вените на внатрешната страна од зглобовите - ако ти се повеќе накај зелена нијанса имаш топол подтон и кожата ти мава на жолто, а ако се повеќе сини или виолетови сигурно имаш ладен подтон и кожата ќе ти мава на розово. На ова видео (клик) девојката сликовито го објаснува ова со вените и уште некои начини како да одредиш подтон. Ова со подтонот ти го кажувам зошто ќе ти значи при одбирање на пудри, коректори, руменила итн. Инаку, еве ти табела (клик) и за да си одредиш кој тен ти е најблизу до твојот, иако ако не ти одговара оваа пиши на Google - skin tone charts и ќе ти излезат повеќе резултати. Со топол подтон и без разлика дали светол или среден тен фино би ти стоеле корални нијанси
Фала ти премногу сега ќе ги изгледам сликите и видеата, фала многу за се само погрешно си прочитала, пишав дека не ми мава на жолто тенот, значи бела сум само не бледа, ја немам оној pale skin, еве како на сликава, како у втората лента ми е тенот.
Ако не најдеш пробај со било која нијанса од обичен црвен кармин. Ќе изблендаш поубаво и нема да се познава толку многу.
Оние во прав полесно се блендаат, особено со остатокот од шминката како бронзер, хајлајтер... тие во стик се можеби подобри само за ,,no makeup'' makeup look, па натапкаш само со прсти.
https://www.revolutionbeauty.com/Mo...--Candy-Queen-of-Hearts-Blusher/m-m-1173.aspx Од тука можиш да порачаш
Јас имам вакво слично, мислам дека се совпаѓа нијансата. На Misslyn е , No.M496, 47. Не се сеќавам колку го зедов , но убаво е и пигментирано.
Здраво женски, ве молам за препорака за руменило ама во вид на крема или пудра.. долго време перли користам ама ми се многу не практични посебно за брзински спремања како наутро на пр... ми паѓаат нонстоп на земја, па лом ми се прават... фала ви!