Не знам од каде си? Тука во мојот град го има во еден бутик. Ако не можеш да го најдеш,пиши ми лп ке ти го пратам некако.
Јас со години ги користам руменилата на Bourjois. Во меѓувремe сум пробала и други марки, но секогаш и им навраќам на овие.
Девојки, дали може препорака за некое руменило кое има убав, јак пигмент? Може и да е стик, само да е квалитетно и да не ми бледнее после саат, два носење.
Пробај ги руменилата на Аura glorious cheeks и од Wet n wild класичните прашкасти руменила. Ги имам двете. Аura е помалку пигментирано, но има светки и изгледа поприродно на лицето. Од Wet n wild ја имам нијансата mellow wine и е многу пигментирано.
Catrice liquid blush catrice(cream and powder) Na aura mene voopsto ne mi bea pigmentirani, ni tecnite ni onie praskastite. Ama davaat ubav priroden izgled
Јас имам на Есенс и сум задоволна, ама периодот го користам она тврдото на Есенс на вртење што е и тоа ми е супер. Тоа има поголема трајност.
Го имам течното руменило од Есенс и совршено ми е. Многу лесно се бленда, лесно се надоградува, трае по цел ден, немам ниту една замерка. Најсветлата нијанса ја имам, pinkalicious.
Ќе си земам и јас за проба, интересни ми се па сакам да експериментирам. А како мислиш надоградува, нешто плус ставаш или?
Па не, ако на пример ставиш неколку мали точки и после блендањето сфатиш дека си ставила премалку руменило, можеш без проблем да додадеш уште малку, да изблендаш и воопшто нема да се познава. Исто како кај руменило во прав.
Аа така, јасно. Ние сме исто бели, и јас би си земала вакво нај светло. Розева е нијансата? И каде обично го наоѓаш?
Да, розовка нијанса е, малку потопла и потемна розова од шеќерна волна. Најдоле на сликата е, рачунај неизблендано е тука, кога ќе го натапкаш со блендер/четка, многу убаво изгледа. Инаку, јас од ДМ го купувам, 200 и нешто денари беше мислам.
И јас го користам него и сум ептен задоволна! 5 нијанси се, јас ја зедов најтемната cherry cherry baby, од ДМ околу 200 ден. Доста е интензивно, ставам многу малку и ја добивам бојата што ја сакам. Лесно се размачкува, трае на кожа, а и тешко го трошам, стикот го користам со месеци и уште е на почеток.
Има некаде избор на нијанси? Јас во 2 дм отидов и неколку парфимерии што имаат есенс и секаде само две нијанси има, најсветлото и најтемното.