Позитивно сум изненадена од течното руменило на Rare beauty. Долго време го избегнував мислејќи дека станува збор за добра реклама. Неодамна решив да го земам и можам да кажам дека е препигментирано, доволна е по една точка. По цел ден трае. Го земав во нијанса Hope, супер е. Ова е руменило кое многу споро се троши и ќе трае долг период. Би сакала да ја пробам и нијансата Happy, ама како што реков не се троши па ќе мора да почекам.
Дали го имате видено некаде? Го земав зимата онака, колку да го пробам, и се заљубив. Многу убаво стои на лице, ми дава боичка таман да не личам на умрена кога сум бледа, нијансата ептен ми се допаѓа и лесно се блендира. Ама не можам никаде да го најдам, не знам дали е лимитирана едиција.. Ако знаете нешто слично препорачајте ми, само не сакам руменило во прав.
Баш се мислев да го земам вчера ама не го земав, не сум згрешила значи. Ставаш камена пудра врз него? Можеби до тоа е?
Не, не ставам ништо над него. Пробав и со тонираниот спф на Лореал и со камена пудра под него ист ефект е. Не е до пудрата, такво е руменилото нема трајност. А кога го нанесеш си мислиш колку е пигментирано веројатно цел ден ќе трае а нема врска.
Руменилата на Лореал ми се најубави, конечно начекав во ДМ нијанса баш каква што сакам. Многу се лесни за нанесување и блендање пошо не испаѓа количински многу од производот на четката а потоа на лицето, што прави да изгледа многу природно. Бојата во живо и на камера не е иста.
Овие руменила од bourjois најмногу ми се допаѓаат и имаат многу нијанси, но потешко се наоѓаат. Сте ги виделе негде периодов?
Ги има во ДМ, последно ДМ Сити Мол видов. Не знам зошто не си купам пак од ова, моментално имам праска боја. Истрошив неколку на розе боја ама најмногу се трајни. Поскапи се од тоа што беа ама се она што купувам нема споредба.
Од сите руменила што ги имам пробано, а се што видам земам најмногу ми се погодило на Боржуа. Супер пигментирани, трајни по цел ден а и онака бавно се трошат, додуша јас успевам до крај да ги потрошам секогаш. Чудно ми е членки што велат дека не ги дотрошуваат. Јас неколку истрошив, сега нареден пат ќе ја барам нијансата што најдолго си ја користев. Иако изгледаат мали многу бавно се трошат. На пример на Лореал руменилото мислам дека едно поминување со четка третина ми одеше од него. А не дека и Лореал се ефтини да речеш. Сега гледам дека на Боржуа има 3 нијанси на малку поголемо руменило. Дали некој го има пробано да каже дали има разлика во трајноста, трошењето? Или да си останам верна на малите паковања. Друго руменило од кое сум пријатно изненадена е на Есенс, она во стик што е. Бавно се троши, убава боја, пигментирана, трае цел ден шминката со него немрдната а околу 200 ден е. И течното е добро ама нема толку голема трајност на шминката. На Лореал ок е трајноста, солидна ама мислам дека многу брзо го потрошив. Едно поминување со четката и се намалува. Околу 800 ден мислам некаде беше. Имам уште неколку дома ама не ги користам. Последно на Катрис негативно се изненадив, бојата ок е, не нешто вауу ама трајност 0,катастрофа. За 400 ден требало многу подобро.
Најчесто ги користам овие две: Било кое од нив, и го сетирам со кога не сакам да носам шминка најчесто ставам тинт, поприродно делува од сите сум презадоволна, супер си се за цената, не им барам замена
Kakvo e toa rumenilo kako karamin? Kako se nanesuva i za koj e nameneto rumenilo za nosot i podocnacite jabilknicite??
Dali ova na Loreal vredi za parite? ne deka e too much, no 600+ ne mi se davaat Koristev na tia od essence po 200 i nes denari na pocetokot okej mi bea sea ko da ne gi primetuvam na lice
Јас во последно време ги користам овие руменила на MUA, одлични се , пигментирани и трајни на кожата.
Ова е баш убаво, а за дали вреди не знам. За мене, ништо од вакви потрошни работи не вреди за 600 денари искрено. Ама дали би го купила пак, се разбира. Многу лесно се бленда, фино е. Трајноста му е солидна, зависи над каква пудра го ставам. Повеќе трае над некоја со не толку glowy финиш.
После се што ќе видам да купам, пак си се вратив на Боржуа, денес во ДМ беше 650 ден. Колку и да пробувам ова ми е најдобро и ненападно, и трае цел ден. Сакав на Лореал да земам како тоа погоре ама во ова ДМ воопшто немаше руменила на Лореал.